Festivaaliaikaisten tehtävien kuvaus

Kaustinen Folk Music Festivalin aikana tarvitaan runsaasti sekä palkattua työvoimaa, eli toimihenkilöitä, että talkoolaisia. Seuraavassa on selostettu tehtäväkuvien erityispiirteitä ja asiaan liittyviä tarkennuksia.

Työntekijät eli toimihenkilöt

Toimihenkilötehtävät vaativat joko aikaisempaa kokemusta, koulutusta, tai muuta soveltuvuutta työhön. Toimihenkilö saa työstään palkkaa ja hänet on velvoitettu sitoutumaan pidempiin työaikoihin sekä tarvittaessa yötöihin.
Toimihenkilötehtäviä ovat muun muassa järjestyksenvalvonta, ravintolatyöntekijä, lipunmyynti, Info-pisteen asiakaspalvelija, sekä vaativimmat toimistotyöt.
Toimihenkilö saa tehtävässään työpaidan, toimihenkilöpassin, joka oikeuttaa pääsyyn juhla-alueelle, majoituksen yhteismajoitustiloissa, sekä alennuksen ruoasta festivaaliravintolassa.

Hakulomake työntekijäksi löytyy täältä

Hakulomake ravintolatyöntekijäksi löytyy täältä

Talkoolaiset

Talkoolaistehtävät ovat monipuolisia ja yleisluontoisempia tehtäviä, joita tarvitaan festivaaliorganisaation tukitoimina. Talkoolainen ei saa työstään palkkaa, mutta hän saa myöhemmin mainittuja etuja. Talkoolainen tekee mahdollisuuksiensa mukaan maksimissaan viisituntista vuoroa. Ensisijaisesti haemme talkoolaisia, jotka pystyvät olemaan paikalla koko viikon ajan.
Talkootehtäviä ovat esimerkkeinä majoitusvalvonta, lasten puuhateltta, juontotehtävät, artistiopastus ja -kuljetukset, soitinnarikka sekä siistiminen.
Talkoolaiset saavat niin ikään työpaidan, majoituksen ja talkoolaispassin, joiden lisäksi he saavat ruoan päivittäisesti festivaaliravintolassa.

Hakulomake talkoolaiseksi löytyy täältä

Muita yleisiä seikkoja

Toimihenkilöille ja talkoolaisille on juhlien aikana olemassa taukotila, josta saa kahvia ja jonka jääkaapeissa voi säilyttää eväitään. Koko henkilökunta on vakuutettu tapahtuman puolesta tapaturmien varalta. Henkilökunnalle pidetään yhteinen tervetulotilaisuus tapahtuman alussa, sekä tarvittavat perehdytykset tehtäväkohtaisesti.

Rakennus- ja purkutalkoot

Järjestämme festivaalin pystytys- ja purkutalkoita kesä- ja heinäkuun aikana. Tehtävinä on mm. festivaalialueen ja tilojen järjestäminen, majoitustilojen valmistelu, alueen somistaminen ja yleinen siistiminen.

Hakulomake rakennus- ja purkutalkoisiin ja tarkempine tietoineen löytyy täältä

Jaa