Kaustisella kaikki ovat pelimanneja!

”Yleisön ja esiintyjien väli on kuin veteen piirretty viiva.”

– Mestarikansanlaulaja Jussi Asu

Kaustisen 57. kansanmusiikkijuhlat järjestetään 8.-14.7.2024.

Kaustisen Folk Music Festival tarjoilee käsin poimitun monipuolisen otannan suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin osaamisesta sekä vuosittain vaihtuvan kansainvälisiä yhtyeitä ja perinteistä esittelevän ohjelmakokonaisuuden.

Festivaaliohjelma koostuu paikallisperinteitä kunnioittavan pelimanni- sekä muun perinnemusiikin lisäksi kotimaisesta nykykansanmusiikista, kansainvälisistä esiintyjistä, kansantanssista, koko kansan suosikeista, lasten musiikista, poikkitaiteellisista ja festivaalialuetta elävöittävistä ohjelmanumeroista sekä osallistavasta toiminnasta.

Ensi vuoden 2024 festivaalin teeman nimi on Kylässä. Teemalla halutaan nostaa ja tuoda esiin sitä, kuinka kylissä, kaupunginosissa tai muissa mikroympäristöissä tapahtuvalla perustoiminnalla on kauaskantoiset ja pysyvät vaikutukset perinteen hengissä pysymisen kannalta. Teeman tarkoitus on myös korostaa paikallisten harrastustoimintojen tärkeyttä kansanmusiikin ja -tanssin kentälle ja kutsua nämä kaikki elintärkeät generaattorin osaset kylään Kaustiselle.

Vuoden 2024 maakuntateema tulee keskipohjalaiselta Kaustiselta katsottuna läheltä, sillä vuorossa on Etelä-Pohjanmaa. Ohjelmassa tulee näkymään myös Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen (KEK) vuositeema Omasta päästä.

 

Esiintyjille
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Pelimannit

Pelimannit; soittajat, tanssijat, laulajat ovat Kaustisen kansanmusiikkijuhlien sydän.

Tiedotamme vuoden 2024 pelimannihausta nettisivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa @kaustinenfmf.

Tämä haku on tarkoitettu esiintyjille, jotka haluavat tulla Kaustiselle esiintymään ja nauttimaan festivaalitunnelmasta ilman rahallista korvausta. Viralliseksi pelimanniksi hyväksytyt esiintyjät saavat pelimannirannekkeen ja muita alennuksia, joista lisää pelimannikirjeissä.

pelimannit@kaustinen.net
p. 040 3582 198

Mestaripelimannit

Mestaripelimanni, mestarikansanlaulaja ja mestarikansantanssija on arvonimi, jonka myöntää Kaustinen Folk Music Festival henkilölle, joka perinteisellä taidollaan, runsaalla ohjelmistollaan tai muilla merkittävillä ansioillaan on edistänyt kansanmusiikkia tai kansantanssia ja niiden harrastamista. Mestaripelimanneja on nimetty vuodesta 1970 alkaen.

Esityksiä mestaripelimanneiksi, mestarikansantanssijoiksi ja mestarikansanlaulajiksi otetaan vastaan ympäri vuoden. Esitykset voi lähettää osoitteeseen matti.hakamaki@kaustinen.fi tai soittaa numeroon 040 574 1917.

 

Artistit

Festivaaliohjelman täydentää kansanmusiikin ja kansantanssin ammattilaisten loppuun hiotut konsertit. Kaikki festivaalivieraat ja opetuksesta innostuneet saavat osallistua monien ammattilaisten oppiin koko festivaaliviikon ajan.

Artistiksi hakevat esiintyjät voivat saada korvauksen esiintymisestään. Vapaamuotoisen hakemuksen voi laittaa joko sähköpostilla suoraan ohjelmajohtajalle etunimi.sukunimi@kaustinen.net tai osoitteeseen artists@kaustinen.net. Tarjoukset kannattaa lähettää elo-joulukuun aikana.

HUOM! Saamme artistitarjouksia niin paljon, että valitettavasti kaikkiin viesteihin ei ole mahdollista vastata. Kaikki hakemukset kuitenkin käydään läpi ja neuvottelut käydään jokaisen mahdollisen yhtyeen tai ryhmän kanssa erikseen. Voit tiedustella tilannetta joko sähköpostitse tai suoraan ohjelmajohtajalta puhelimitse.

Jaettuna parempi

Jaettuna parempi -konsepti on juurruttanut paikkansa festivaalin ohjelmaan ja tulevanakin kesänä on kansantanssiryhmillä mahdollista päästä esiintymään juhlille musiikinopiskelijoista kootun yhtyeen kanssa.

Konseptin keskeinen ajatus on mahdollistaa kansantanssiryhmille esiintymiskokemus elävän musiikin kanssa sekä sytyttää ja vahvistaa kipinää tanssisoittoa kohtaan.

Hae mukaan 31.1.2024 mennessä!

Mukaan voivat hakea kansantanssiryhmät, joilla ei ole omaa säestysyhtyettä ja ovat valmiita hyppäämään yhteistyöhön muusikoiden kanssa. Ohjelmisto, jolla voi hakea mukaan tulee olla olemassa oleva kokonaisuus, jonka kappaleita on mahdollista vaihtaa ja tarvittaessa sovittaa Jaettuna parempi -yhtyeen kokoonpanolle sopivaksi.

Lisätietoja ja hakulomake löytyy Kaustinen.net/jaettuna-parempi

Kysymyksiin vastaa
pelimannit@kaustinen.net
p. 040 3582 198

Jaettuna parempi! -haku on auennut

Jaettuna parempi! -haku on auennut

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu Jaettuna parempi -konsepti saa jatkoa ja kansantanssiryhmien haku on käynnissä. Jaettuna parempi! -konseptin keskeinen ajatus on mahdollistaa kansantanssiryhmille esiintymiskokemus elävän musiikin kanssa sekä sytyttää ja...

Ääniteatteri Iki-Turso on valittu Vuoden yhtyeeksi Kaustisella

Ääniteatteri Iki-Turso on valittu Vuoden yhtyeeksi Kaustisella

Ääniteatteri Iki-Turso heittää ilmaan kysymyksen, onko runolaulu Itämeren alueen räppiä. Tohtorit ja maisterit Eila Hartikainen (vas.), Juha Valkeapää, Maari Kallberg, Anna-Kaisa Liedes, Ilona Korhonen, Taito Hoffrén, Heikki Laitinen ja Outi...

Jaa