Ohjelma

BEHM

Ilmiömäisen menestymistarinan luonut suuren kansan suosioon noussut artisti on lahjakas lauluntekijä, joka säveltää ja sanoittaa omat kappaleensa itse ja osallistuu vahvasti niiden tuotantoprosessiin. BEHMin jokainen single on noussut virallisen singlelistan ykköseksi ja tämä herkkä tulkitsija sekä upeaääninen laulaja-lauluntekijä onkin yksi musiikkikentän kiehtovimmista tekijöistä 2020-luvulla.

Keikalla ke 14.7. Keskipohjanmaa-areenalla

HELSINKI-COTONOU ENSEMBLE

Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama kahdeksanhenkinen afrobeat- ja funk-yhtye, joka tekee odotetun paluun Kaustiselle. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Beniniin. Yhtye on keikkaillut ahkerasti niin Suomessa kuin maailmallakin, ja viides albumi ilmestyy kesän kynnyksellä. Tämä bilebändi sykähdyttää rytmisellä taidokkuudellaan sekä mielettömällä meiningillään ja sopii festivaali-ilakointiin kuin nenä päähän!

Keikalla to 15.7. ja pe 16.7.

MANDOTRIO (EE)

Virolainen mandoliinitrio villitsee energisellä sekä nuorekkaalla otteellaan. MandoTrio soittaa sekä perinteistä kansanmusiikkia että omia sävellyksiään ja höysteenä yhtyeen sävyä on laajennettu mm. stomp-boxin sekä oktaavipedaalin avulla. Trio ylistää musiikillaan mandoliinin monipuolisuutta sekä viehättävyyttä ja saakin mahtavalla soundimaailmallaan musiikin sykkimään ja yleisön tanssimaan sen tahdissa.

Keikalla ma 12.7. ja ti 13.7.

Mari Boine (NO)

Maailman tunnetuin saamelaisartisti norjalainen Mari Boine saapuu Kaustiselle tulevana kesänä ensimmäistä kertaa. Hän on yhdistänyt saamelaismusiikkiin jazzia, poppia ja rockia jo 1980-luvulta alkaen. Yhteiskuntakriittisestä nuoresta naisesta on kasvanut kansainvälinen tähti, joka on uransa aikana palkittu mm. Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnolla, ollut ehdolla vuosisadan suurimmaksi Norjalaiseksi sekä lyöty ritariksi Norjassa vuonna 2009.

Keikalla pe 16.7. Keskipohjanmaa-areenalla

Oona

Kokkolalaislähtöinen Oona Airola tekee näyttelijäntöidensä ohella omaa suomenkielistä melodista pop-musiikkia. Yhtyeessä kuullaan loistavia muusikoita, jotka ovat niittäneet mainetta kokoonpanoissa Maija Vilkkumaasta Ellipsiin. Musiikin sävellyksestä ja sanoituksesta vastaa itse Oona Airola ja yhtyeessä soittavat Ilkka Tolonen, rummut, Juho Kanervo, basso, sekä kitaroissa Antti Kokkola ja Tuomas Asanti.

Keikalla ti 13.7.

PIIRAINEN | BLOM | COMPANY

Kitaristi J-P Piiraisen ja beatboxaaja-laulaja Venla Ilona Blomin yhteistyöstä syntynyt tuore kollektiivi yhdistää musiikkia ja tanssia groovaavaksi showksi täynnä energiaa, tuoden kansanmusiikin ja kansantanssin ryminällä 2020-luvulle. Modernien soundien ja kokeilevien soittotekniikoiden maadoittavana tekijänä ovat juuret syvällä suomalaisessa musiikki- ja tanssitraditiossa. Syksyllä 2020 kollektiiviin liittyivät haitaristi Viivi Maria Saarenkylä ja tanssijat Elssa Antikainen, Lotta Terävä ja Eetu Laitinen.

Keikalla pe 16.7. ja la 17.7.

SPÖKET I KÖKET (SE/DK)

Ruotsalais-tanskalainen folk-fuusio-bigband villitsee Kaustisen yleisön mielettömällä meiningillään ja noin kahdenkymmenen instrumentin arsenaalillaan. Pohjoismaisesta ja kanadalaisesta musiikkiperinteestä ammentava sekayhtye on luonut sovitustensa kautta omintakeisen tyylin, joka kaikessa erikoisuudessaan ja funkahtavassa vetreydessään on ihan omaa luokkaansa.

Keikalla pe 16.7. ja la 17.7.

Share This