Pienen kylän suuri juhla

tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille jälleen 8.-14.7.2024!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat (Kaustinen Folk Music Festival) on jo yli viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. Perheystävällisille festivaaleille palataan vuosi vuoden jälkeen uudestaan, sillä Kaustisen tunnelma on unohtumaton.

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta ja neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Soittoaikaa on kellon ympäri ja lukuisat festivaalialueen ja Kaustisen alueen fasiliteetit tarjoavat pidemmälle tai lyhyemmälle vierailulle hyvät puitteet. Kaustisella viihtyvät kaikki!

Tältä sivulta saat apuja festivaalivierailun onnistumiseksi ja täydennämme sivua festivaalin lähestyessä. Mikäli näiden asioiden lisäksi vielä joku asia mietityttää, ota yhteyttä info@kaustinen.net

Aukioloajat (2023)

Portit klo 9.00 alkaen ohjelmasta riippuen yöhön saakka

Lipunmyynti
Portilla ma – la klo 9.00 – (vain kyseisen päivän liput ja viikkoliput)
Kansantaiteenkeskus lipunmyynti / Info ma -la klo 10.00-20.00 (kaikkein päivien liput)

(Kansantantaiteenkeskus avoinna ma -to klo 10-20, (Kaustinen-salin konserin loppuun saakka), pe klo 10-20.30 la klo 10-20 su suljettu.)

Info ma 15.00-24.00, ti-la 00.00-24.00, su 00.00-18.00

Pelimannitoimisto (Musiikkilukiolla) su 12.00-18.00, ma-la 9.00–21.00

Esiintyjävastaanotto (Musiikkilukiolla) su 12.00-18.00, 9.00–21.00

Majoitusvastaanotto (Musiikkilukiolla) su 12.00-21.00, ma-la 9.00–21.00

Toimihenkilöiden ja talkoolaisten vastaanotto su 12.00-16.00 ja 18.00-21.00, maanantaista eteenpäin 9.00–19.00

Kutsuvierasvastaanotto ma-la 9.00-19.00

Pressitoimisto (Musiikkilukiolla) ma-la 10.00-19.00

Soitinnarikka ma-la 08.00-02.00, su 8.00-12.00

Ensiapu (Yläkoululla) ma 15.00–24.00, ti-la 10.00–24.00, su 10.00–16.00

Lastenteltta ma 16.30-17.30, ti 10.00-19.00, ke 10.00-19.15, to 10.00-19.15, pe 10.00-19.45, la 10.00-19.30

Puuhateltta ma 16.30-17.30, ti-la 10.00-19.00

Basaari ma 15.00–22.00 ja ti-la klo 10.00–22.00.

Yläkoulun myyntipisteet ma klo 15.00-22.00 ja ti-la klo 10.00-22.00, ellei toisin mainita

Ravintolat ks. ravintolat

Festivaalivieraan ABC

Tapahtuma-alueen keskus on festivaalipuisto, joka sijaitsee aidatulla alueella Kaustisen keskustassa. Se sisältää Keskipohjanmaa-areenan sekä lukuisia muita esiintymispaikkoja. Alueella on myös erilaisia ruoka- ja tuotemyyntipalveluita, sekä leikkipuisto. Festivaalipuiston ulkopuoliset esiintymislavat ovat nekin kohtuullisen kävelyetäisyyden päässä. Juhla-alueelle ja kaikkiin alueen ulkopuolisiin esiintymispaikkoihin pääsee päivälipulla ja pelimannirannekkeella. Alueelta voi myös välillä poistua vapaasti. Lippu näytetään alueen porteilla sekä saavuttaessa että poistuttaessa, jolloin järjestyksenvalvojat lukevat sen optisesti. Festivaalipuiston ulkopuolisilla esiintymispaikoilla lippu näytetään sisään tullessa. Sisääntuloportit sijaitsevat Kaustisen keskustan puoleisella Pelimannitorilla sekä vastakkaisella puolella Musiikkilukion vieressä.

Ensiapu löytyy Festivaalialueelta yläkoulusta. Paikalla päivystää SPR. Ensiavun puhelinnumero on 040 707 9869.

Esteettömyys Festivaalialue on pyritty tekemään mahdollisimman esteettömäksi pyörätuolilla liikkuville henkilöille. Café Mondo, Troka ja Keskipohjanmaa-areena sijaitsevat maan tasalla. Sisätiloissa sijaitseviin festivaalitoimipisteisiin pääsee myös kulkemaan pyörätuolilla. Inva-WC:t sijaitsevat yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa sekä Musiikkilukiolla. Festivaalialueella on inva-bajamaja. Pelimannitaloon pääsee luiskaa pitkin, mutta se on ahdas ja sisätiloissa on kynnyksiä.

Festivaalibussi Pelimannitorin ulkopuolelle saapuu ja sieltä lähtee festivaalibussi. Festivaalibussin linjat, pysäkit ja aikataulut löydät täältä>>

Festivaalipuoti on juhlien oma tuotemyymälä, josta löytyy niin paitoja, postikortteja ja -merkkejä, rintanappeja, pipoja, huiveja kangaskasseja kuin muutakin kivaa pientä festivaalitavaraa. Puoti sijaitsee yläkoululla.

Folk Shop löydät hyvän valikoiman kansanmusiikkijulkaisuja: äänitteet, kirjat, soitintarvikkeet, piensoittimet ja tietenkin myös festivaalituotteet! Uutuuslevyjä julkaisseet yhtyeet tekevät myös yllätyskeikkoja Folk Shopissa! Folk Shop sijaitsee yläkoululla ja siitä huolehtivat festivaalin kanssa yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Kansanmusiikki-instituutti ry.

Henkilöllisyystodistus Kuvallinen henkilöllisyystodistus vaaditaan anniskelualueilla.

Häirintäyhteyshenkilö Festivaalilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää tai ahdistelua. Jos havaitset epäasiallista käytöstä, ilmoitathan siitä festivaalin henkilökunnalle tai häirintäyteyshenkilölle. Häirintäyhteyshenkilönä toimii festivaalin ajan Aino Kallio, aino.kallio@kaustinen.net, puh. 045 8069757.

Päivälippu Päivälippu on voimassa koko päivän aamusta yöhön ja se kattaa kaikki sen päivän käsiohjelmassa olevat tapahtumat. Lisäksi on saatavilla iltalippuja (ks. iltalippu), viikkolippua ja viikonloppulippua.

Iltalippu Yhden päivän iltalippu on voimassa klo 19.00 jälkeen arkisin ti-pe. Erillistä iltalippua ei ole myynnissä ma (portit avataan vasta klo 15.00) ja la (viikonloppu). Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Iltanuotiot syttyvät nuotiopaikoilla Pelimannitalon edessä ja yhteislaulupaikalla valtatie 13:n varressa. Nuotioilla voit kokea Kaustisen tiiviin yötunnelman aidoimmillaan soittaen, laulaen, kuunnellen tai rupatellen.

Infopisteet sijaitsevat festivaalipuiston Juhlapihalla ja Musiikkilukiolla. Juhlapihan info on avoinna klo 10–20 ja Musiikkilukion infopiste ympärivuorokautisesti koko tapahtuman ajan. Löytötavaroita voi toimittaa ja tiedustella Musiikkilukion infopisteellä. Festivaali-infon puhelinnumero on 040 170 1966.

Kansantaiteenkeskus Kansantaiteenkeskuksen infosta saat festivaaliliput ja myymälästä löydät laajan valikoiman levy- ja kirjajulkaisuja, Kansanmusiikki-instituutin ylläpitämän kansansoitinmuseon sekä Kaustinen-salin. Myös itse rakennus on arkkitehtuurinen nähtävyys.

Kartat Festivaalipuiston kartan löydät käsiohjelmasta ja nettisivuiltamme. Kaustisen kunnan opaskartan saat infopisteestä.

Koirat Festivaalialueelle saa tuoda koiria. Koirat on kuitenkin pidettävä kytkettynä, ja jätökset on kerättävä. Jos olet koiran kanssa ihmispaljouden keskellä, huomioithan muut festivaalivieraat.

Lapset Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Lasten Kaustinen pitää sisällään Lastenteltan värikkään ohjelmiston, lukuisia akustisen lastenmusiikin huippunimiä sekä koko alueelle levittäytyvän perheen pienimmille suunnatun osallistavan toiminnan. Alakoulun puolelta löytyy lastenhoitohuone, jossa voi mm. vaihtaa vaipat ja lämmittää ruokaa. Lastenteltan vieressä sijaitsevassa festivaalialueen leikkipuistossa lapset voivat leikkiä vanhempien vastuulla koko päivän. Lue lisää Lasten Kaustisesta alempaa tältä sivulta.

Lasten lippu vain 10 € /päivä. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi!

Lastenhoitohuone sijaitsee alakoululla.

Liikenneyhteydet: Autolla Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet on merkitty P1-P5 tunnuksilla, liikenteenohjaajat opastavat oikeille paikoille.

Liikenneyhteydet: Junalla Kaustiselta katsottuna lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 kilometrin päässä). Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta. Bussiyhteys Kokkolasta Kaustiselle lähtee rautatieaseman läheisyydestä. Linja-autoasema sijaitsee n. korttelin päässä rautatieasemasta. Rautatieaseman edessä kulkevan tien varressa on myös pysäkki, jossa vakiovuorot pysähtyvät.

Liikenneyhteydet: Linja-autolla Festivaalibussin pysäkki sijaitsee Pelimannitorilla, festivaalialueen ytimessä. Kaustiselle pääset sekä Festivaalibussilla että Matkahuollon vakiovuoroilla. Katso normaalin kaukoliikenteen linja-autojen aikataulut Matkahuollon sivuilta. Matkahuollon pysäkki sijaitsee Kaustisella Teboil-huoltoaseman takana. Festivaalibussin aikataulun löydät täältä>>

Liikenneyhteydet: Lentäen Kaustisen lähin lentokenttä on Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä. Kaustiselta lentokentälle on matkaa noin 35 km. Lipunmyynti Osta liput ennakkoon täältä>> Festivaalin aikaan lippuja saa molemmilta porteilta sekä Kansantaiteenkeskuksesta. Porteilta voi ostaa vain kyseisen päivän päivälipun tai iltalipun. Muiden päivien liput voi ostaa Kansantaiteenkeskuksen infosta.

Löytötavarat Festivaalin ajan löytötavarapiste sijaitsee Musiikkilukion infossa. Festivaalin jälkeen löytötavaroita voi kysellä festivaalitoimistosta, p. 040 170 1966. Arvokkaammat löytötavarat toimitetaan Kaustisen poliisilaitokselle.

Majoitus Festivaalien kautta saa perhemajoitusta. Majoitustoimisto toimii Musiikkilukiolla klo 9.00-21.00, puhelinnumero 040 170 1968. Tämän lisäksi majoitusta Kaustisella ja lähialueilla tarjoaa usea taho. Yhteystietoja saat infopisteestämme.

Ohjelma Käsiohjelmaa myydään porteilla 2 € hintaan. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan festivaalin nettisivulta.

Pankkiautomaatit Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Kaustisen keskustassa K-Market Kaustisen sisätiloissa ja on avoinna liikkeen aukioloaikoina.

Parkkipaikat Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet on merkitty P1-P5 tunnuksilla, liikenteenohjaajat opastavat oikeille paikoille.

Pro Kaustinen ry on Kaustisen kansanmusiikkijuhlien järjestämistä varten vuonna 2010 perustettu tapahtumatuotanto-organisaatio. Sen muodostavat kolme kaustislaista kulttuuriyhdistystä (Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry ja Kaustisen Pelimanniyhdistys ry).

Päivälippu oikeuttaa kaikkiin ohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin aamusta iltaan ja yöhön. Tähän kuuluvat Festivaalialueen kaikki tilaisuudet ja lisäksi Kallio-klubi sekä Kaustinen-salin konsertit! Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Ruokailupalvelut Katso festivaalien ruokapalveluista alempaa sivulta.

Soitinnarikka sijaitsee Musiikkilukiolla. Soitinnarikan sisäänkäynti on musiikkilukion sisäpihan sisäänkäynnistä. Ensisijaisesti narikka on tarkoitettu esiintyjille soitinsäilytykseen. Soitinnarikka on esiintyjille maksuton.

Taksit päivystävät Pelimannitorin ulkopuolella. Kaustisen Taksikeskuksen puhelinnumero on 041 473 6422. (Huom! Numero toimii vain festivaaliviikolla!)

Tallennus Festivaalialueella saa kuvata.

Tupakointi Festivaali on savuton. Tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä paikoilla.

Turvallisuus Turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta festivaalialueella vastaa turvallisuuspäällikkö. Ensiapu löytyy yläkoululta. Yleinen hätänumero on 112. Ongelmatilanteissa ota yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan.

WC:t Festivaalialueella on sisävessoja ja bajamajoja. Inva-WC:t sijaitsevat Musiikkilukiolla, yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa.

Ympäristön huomioonottaminen Viethän roskasi niille tarkoitettuihin roskasäiliöihin. Leirintäalueilla ja majoituspakoissa on omat roskapisteensä. Huolehdithan, että tyhjät pullosi päätyvät lasinkeräykseen tai kauppojen pullonpalautuspisteisiin.

Saapuminen ja pysäköinti
Kaustinen sijaitsee valtatie 13 ja kantatie 63 risteyksessä. Lähin rautatieasema sijaitsee Kokkolassa (45km Kaustiselta), lähin lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä (Kokkola-Pietarsaaren lentoasema) noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kaustiselta. Linja-autovuorot löytyvät matkahuollon sivuilta.

Festivaalialueen läheisyydestä löytyy useita ilmaisia pysäköintialueita festivaalivieraille, pysäköintipaikoille ohjaa opasteet.  Pysäköintialueilla leiriytyminen on kielletty. 

Esiintyjille
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Majoitus

Majoitusta Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla
Kaustisen ja lähialueen majoitusvaihtoehtoja löydät Visit Kaustisen seudun, Visit Kokkolan ja Visit Pietarsaaren seudun sivuilta.

Perhemajoituksesta lisätietoa sivulta Kaustinen.net/perhemajoitus.

Festivaalileirintä Kaustisen urheilukentän alueella, varaukset 2.5.2023 alkaen. Tarkemmat tiedot Kaustisen Pohjan-Veikkojen sivulta

Elämystelttailua festivaaliviikolla tarjoaa Hotelli Kaustinen

Lasten Kaustinen

Alle 7-vuotiaat maksutta festivaaleille koko viikon!

Lastenteltta on auki ohjelman mukaan.

 

 

Elävä perintö ja Kaustinen

Kaustislainen viulunsoitto nostettiin Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa 2021. Tunnustus on merkittävä alueen perinteelle, mutta se lisää vääjäämättä myös koko kansanmusiikki- ja kansantanssikentän arvostusta ja merkitystä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on luonnollisesti paras paikka tutustua esimerkillisen elinvoimaisena säilyneeseen paikalliseen perinteeseen niin soiton, tanssin kuin niitä säestävän tarinoinnin kautta. Soitto soi pitkin pitäjää, ja tanssia voi seurata lukuisilla esiintymispaikoilla.

Kaustisen seudun oman perinteen lisäksi 2023 juhlilla kuultiin ja nähtiin toinen toistaan hienompia kulttuuriperintöilmiöitä niin ympäri Suomea kuin maailmalta. Kukkaismattoperinnettä Spycimierzistä esittelee vierailijaryhmä Puolasta. Muista Unesco-luetteloiduista kohteista juhlilla voi tutustua ainakin latvialaisen suiti-vähemmistön kulttuuriin, liettualaiseen sutartines-lauluun, ukrainalaiseen borsch-keittoon sekä kenialainen Isukuti-juhlaperinteeseen.

Elävän perinnön ohjelmaan kuului myös mm. seminaareja, Perinnerinkien pannukahvit sekä Soitinrakentaja kohtaa soittajan -konsertteja. Osallistua pystyi myös Riina Hosion ja Diana Gutierrezin Kehollinen kulttuurien välisyys -työpajasarjaan.

Elävän perinnön Kaustisella törmäytetään eri perinteiden harjoittajia ja asiantuntijoita yhteen ja mietitään käytännön tasolla, miksi ja miten perinteitä suojellaan. Toiminnan kokoaa yhteen Elävän perinnön piste Juhlapihan läheisyydessä, joka on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11–18.

 

Turvallisempi Kaustinen

Turvallisuus ja yhdenvertaisuus 

 

Kaustinen Folk Music Festival sitoutuu edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta festivaalilla. Toivotamme jokaisen pelimannin ja festivaalivieraan tervetulleeksi omana itsenään. Edellytämme, että festivaalilla jokainen osallistuu osaltaan turvallisemman tilan luomiseen kunnioittamalla toisia, käyttäytymällä asiallisesti ja ottamalla muut huomioon. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, emmekä fyysistä, verbaalista tai seksuaalista ahdistelua.  

Jos näet tai koet itseesi, ystävääsi tai muuhun festivaalivieraaseen tai työntekijään kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä festivaalin järjestyksenvalvojille tai muulle henkilökunnalle. Festivaalin henkilökuntaa ja järjestyksenvalvojia on ohjeistettu kiinnittämään huomiota turvallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen.  

  

YK:n turvallisemman tilan periaatteet: 

 

 • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa. 
 • Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä. 
 • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä 
 • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti. 
 • Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä. 
 • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita. 

 

Jos huomaat jonkun käyttäytyvän asiattomasti tai muutoin rikkovan Turvallisemman tilan toimintaperiaatteita, puutu tilanteeseen. 

Tehdään yhdessä Kaustisen kansanmusiikkijuhlista Kesän onnellisimmat päivät! 

Aluekartta (2023)

Festivaalialue

 1. Pelimannitalon portti
 2. Musiikkilukion portti
 3. Keskipohjanmaa-areena
 4. Mondo (K-18, vanhempien seurassa klo 21 saakka)
 5. Pelimannitalon iso tupa
 6. Santerin kabinetti (K-18 klo 22 jälkeen)
 7. Pelimannitalon kahvio (K-18 klo 22 jälkeen)
 8. Troka (K-18, vanhempien seurassa klo 21 saakka)
 9. Laulureki
 10. Massikka
 11. Sopukka
 12. PH Nordgren -Sali
 13. Kansantaiteenkeskus: myymälä, Suomen kansansoitinmuseo, Kahvila, Info
 14. Lastenteltta
 15. Kaustinen-Sali
 16. Museosali
 17. Kansantaiteenkeskuksen aula
 18. Kallioklubi (Kalliopaviljonki)
 19. Kalliokrouvi (Kalliopaviljonki)
 20. Yläkoulu: Marjaananvillen kaffila, Folk Shop, Taito Craft Shop, Artrinki, kansanllispuvut, soitinrakentajat ja ensiapu
 21. Wiljami
 22. Krenikka
 23. Juhlapihan lava
 24. Juhlapiha
 25. Elävän perinnön piste
 26. Soittosali
 27. Maitolaituri
 28. Puolimatka
 29. Kaustisen kirkko
 30. Kestikievari
 31. Sivutupa
 32. Setori
 33. Maunon makasiini
 34. Kino
 35. Festivaaliravintola
 36. Juhlapihan Basaari: käsitöitä, designia, vaatteita, korua jne.
 37. Ruokakuja: ruokakioskit
 38. Musiikkilukio: Info, soitinnarikka, kutsuvieraat, festivaalitoimistot, esiintyjien vastaanotto, majoitustoimisto
 39. Yhteislaulunuotio
 40. Iltanuotio
 41. Urheilutalo
 42. Urheilukentän leirintä
 43. Kierrätyspiste
 44. Infopiste ja Puoti
 45. Avain Säästöpankki, työnäytöksiä, näytteilleasettajia
 46. Kraatari
Ravintolapalvelut ja kaffilat (2023)

Tulukaa syömhän!

Kalliokrouvi Korkealla kalliolla Kallioklubin syleilyssä sijaitseva tilausravintola, joka on tiistaista klo 18 alkaen avoinna myös mukaansa tempaavana soittopubina. Ryhmävaraukset ja tiedustelut: myynti@kaustinen.net, puh. 040 163 4398.

 

Mondo Keskipohjanmaa-areenan vieressä. Musiikkia, pitkä baaritiski ja tunnelma katossa. K-18 klo 21 jälkeen. Alaikäisille oma alueensa.

 

Troka Viihtyisä ravintolateltta Pelimannitalon vierustalla. Musiikkia, juomia, akustisia jameja ja nurkkatansseja. K-18 klo 21 jälkeen.

 

Pelimannitalon kahvio Vanhan hirsitalon tunnelmaa, musiikkia ja kahvia, kaustislaista juustopaistia unohtamatta, joka on tarjolla ti-la. Ikäraja K-18 klo 22 jälkeen.

 

Marjaananvillen kaffila Juhlapihan perinteikäs kaffila, jossa viihtyvyyden takaa Krenikka-lavan ohjelmisto. Tarjolla kahvia, teetä, virvokkeita, suolaista ja makeaa.

 

Kallioklubi Festivaalin jo käsitteeksi muodostunut klubi Kalliopaviljongilla. Tiivistunnelmaista musiikkia ja kylmiä juomia. Alaikäisille oma alueensa.

 

Kahvila Konserttiina Viihtyisä kahvila Kansantaiteenkeskuksessa. Kahvia, virvokkeita, sekä itsetehtyjä ja rakkaudella valmistettuja leivoksia & herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin.

 

Festivaaliareenan ruokakuja Festivaalipuistosta löytyy kaksi ruokakujaa, joista löydät monenlaista syötävää pikkutunneille saakka. Festivaaliareenan laidalla olevalta kujalla tarjoaa kevätrullia, currya ja nuudeleita Vary Bun, suomalaista kalaruokaa Kuusamon kalaravintola/Hakofest Oy, kreikkalaista ruokaa, kuten gyrosia, souvlakia ja salaatteja Fastfood Festivals, sekä tacoja ja burritoja Petit Moulin. Mondon vierustalla grilliruokaa tarjoaa Tony`s Food Group sekä kahvia, teetä, virvokkeita, suolaista ja makeaa Petit Moulin.

 

Kestikievari ja Kestikievarin ruokakuja Avoinna klo 10–03.30 Musiikkia, tanssia ja herkullista ruokaa festivaalialueen teltassa Pelimannitorin portin kupeessa. Kievarin ruokakujalla tarjoaa Special Grilli Oy kebabia ja grilliruokaa, Fish&Chipsiä ja kasleria Vaselcom ja burgereita sekä Vönereitä Ghostburger. Paikat Kestikievarista voi varata ryhmille myös etukäteen: myynti@kaustinen.net, puh. 040 163 4398.

 

Festivaalipuiston myyntipisteet Festivaalipuistosta Keskipohjanmaa-areenan ympäristöstä löytyvät Liisankankaan jäätelö kahdesta pisteestä, Mondon seinustalla vohveleita paistaa Vohvelisankari sekä Juhlapihan basaarin vieressä makeisia, hattaraa ja popcornia myy Petit Moulin.

Esittely ja myyntipisteet (2023)

Yläkoulu

Yläkoulun myynti- ja esittelypisteet ovat avoinna ma klo 15-22 ja ti-la klo 10-22, ellei toisin mainita.

Artrinki Kaustislaista käsityötä paikan päältä.

Folk Shop Suomen Kansanmusiikkiliiton, Kansanmusiikki-instituutin ja festivaalien yhteinen runsaudensarvi. Laaja valikoima kansanmusiikkijulkaisuja, äänitteitä, kirjoja, soitintarvikkeita, piensoittimia ja festivaalituotteita. Festivaalituotteita on myynnissä myös Kansantaiteenkeskuksessa.

Föreningen Brage Vuonna 2022 Föreningen Brage viettää juhlavuotta, sataa vuotta järjestelmällistä kansallispukutyötä. Brage hallinnoi tärkeää aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä.

Kansallispukuklinikka Tule pukuhuolinesi kansallispukuklinikalle, me autamme! Myös käytettyjen kansallispukujen välitystä.

Soitinrakentajia Myyntinäyttely. Mukana viulunrakentaja Leif Kronqvist ja Leppävirran soitinverstas.

Taito Craft Shop Taito Craft Shop myyntinäyttelyssä on runsaasti tekemisen ideoita, hyvää tekevää käsityötä, koruja, keskipohjalaistuotteita ja käsityödesignia ympäri Suomen.

Juhlapiha

Monenkirjava joukko näytteilleasettajia, työnäytöksiä ja myyntipisteitä.

Kaustisen seutukunta Seutukunnan teltalla saavat korvat ja tanssijalat levätä: Tutustu Kaustisen seudun elämään juhlien ulkopuolella, pötköttele itsesi mukavaksi rentoutuspisteellä ja pelasta Suomi pakohuoneessa.

Avain Säästöpankki

Suutarimestari Ari Tylli Kaustisella jo vuodesta 1998: suutarimestari Tylli Lappeenrannasta. Täällä taas! Perinteiset supikkaat, lapikkaat, upokkaat, lipokkaat 44 vuoden kokemuksella. Mukana uskollinen poljettava Singer, jolla korjaustyöt onnistuvat.

Basaari

Avoinna ma 15–22 ja ti-la klo 10–22.

Louis Otavalo Oy Tarjonnassa pehmolelut, aurinkolasit, hatut ja tekstiilit.

Sari Gazivoda Kaustislaiset käsintehdyt kivi- ja hopeakorut.

The Lumous Story Kivikoruja, kivi- & hopeasormuksia, hoitavia kiviä kuten luonnonkivistä valmistetut acustick ja kasviroller sekä skandinaavisen värimaailman kevyitä kesämekkoja.

Kauniston taidelasi Lähialueella valmistettuja käsityötuotteita.

Vehkomäki Paula Design Pellava-, puuvilla-, ja villamekkoja, joissa oma suunnittelu kankaista alkaen ja valmistus Suomessa.

Hadita Design Alkuperäisväestöä tukevaa käsityötä Etelä-Amerikan sydämestä. Reilun kaupan käsityöt luonnonmateriaaleista.

Hiekkakakku Tmi Hiekkakakku valmistaa käsityönä värikylläisiä koruja.

Kievarila Kissankello Kievarila Kissankellon waatekammarista muotia maailmaltalta.

Paulanka Pellavasta ja villasta valmistettuja vaatteita, asusteita ja koruja.

ILOinen KettuLiini Uniikit Suomessa suunnitellut kankaat ja niistä valmistetut naisten- ja lastenvaatteet.

Natural Beauty Shop Finland Oy Suomessa valmistettua laadukasta luomukosmetiikkaa ja reilun kaupan käsitöitä Itä-Afrikasta.

Arjen Ilot / Idealahjat Ky Korkealaatuiset ja kotimaiset keittiö- ja kattaustuotteet lämpökäsitellystä puusta sekä erilaiset avainkaulakorut.

Mithu Oy Eettisesti Nepalissa valmistetut vaatteet ja asusteet, perinnesoittimet (munniharput, sarangit, huilut, madal-rummut) ja äänimaljat.

Jaa