Iltavilli. Kuva: Veera Ailunka

Kuva: Teresa Nurmioja

Pienen kylän suuri juhla – tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille 13.-19.7.2020!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat (Kaustinen Folk Music Festival) on viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. Perheystävällisille festivaaleille palataan vuosi vuoden jälkeen uudestaan, sillä Kaustisen tunnelma on unohtumaton.

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta ja neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Soittoaikaa on kellon ympäri ja lukuisat festivaalialueen ja Kaustisen alueen fasiliteetit tarjoavat pidemmälle tai lyhyemmälle vierailulle hyvät puitteet. Kaustisella viihtyvät kaikki!

Kaikki saavat soittaa, laulaa ja tanssia

Tämä on lupauksemme! Pienen kylän suuri juhla on musiikin ystävien, ammattilaisten ja harrastajien, kotimaisen ja kansainvälisen kansanmusiikin ja kansantanssin, satojen esiintymisten, työpajojen, puskasoittojen ja jamien vallaton yhdistelmä. Kaustisella kuulet kansanmusiikin ja -tanssin uusimmista tuulista ja voit perehtyä tässä ajassa elävään perinteeseen. Viikon ohjelma yllättää kerta toisensa jälkeen ja alueella soi aamusta pikkutunneille saakka.

Kulttuurinen tukikohta

Vuosikymmenten aikana festivaali on myös synnyttänyt ympärilleen vahvan kansanmusiikin alan osaamiskeskittymän, johon perusharrastustoiminnan ja pelimanniperinteen elävyyden lisäksi kuuluu mm. Suomen ainoa kansanmusiikin valtionosuusorkesteri Tallari, tutkimus-, tiedotus- ja palvelukeskus Kansanmusiikki-instituutti, Keski-Pohjanmaan konservatorion ja ammattikorkeakoulu Centrian ammattiopetus, kansanmusiikkikurssit ja -seminaarit, lasten näppäritoiminta ja kansantanssiharrastus.

Liikkuminen ja majoitus Kaustisella

Lähin juna-asema on Kokkolassa (45 km), josta kulkee bussien vakiovuoroja Kaustiselle. Kaustinen sijaitsee kantatie 63 ja valtatie 13:n risteyksessä.

Festivaaliviikolla oma Festivaalibussi kulkee sekä Kokkolan ja Kaustisen välillä että Kaustisen keskustan, kylien ja majoituspaikkojen välillä. Taksit palvelevat Kaustisen Pelimannitorilla, puh. 040 7080 490. (Huom! Numero on käytössä vain festivaaliviikon ajan!). Musiikkilukion infopisteeltä voit vuokrata komian festaripolkupyörän lyhyt­aikaiseen käyttöön (á 5 €).

Festivaaliorganisaatio ei järjestä yleisömajoitusta, tutustu alueen tarjontaan täällä!

Koiratkin ovat tervetulleita alueelle. Kuva: Risto Savolainen

Musiikkilukion portti. Kuva: Krista Järvelä

Share