Great Festival in a Small Village

Welcome to the Kaustinen Folk Music Festival again on 8th - 14th July 2024

The Kaustinen Folk Music Festival has been one of the most important folk music events in the Nordic countries and throughout Europe for almost six decades. Our visitors return to this family-friendly festival year after year - the atmosphere in Kaustinen is unforgettable.

In July, Kaustinen, a Central Ostrobothnian village with 4,300 inhabitants, invites tens of thousands of guests year after year to enjoy the happiest days of the summer. From the very beginning, the festival has been built on the basis of a strong, unbroken Kaustinen fiddling tradition, and the fiddling spirit of four centuries still lives in the strong and dynamic Kaustinen region. There's plenty of time for jamming around the clock and the numerous facilities of the festival and Kaustinen area provide a good setting for a longer or shorter visit. Everyone enjoys Kaustinen!

On this page you will find info about the festival. If questions arise, please contact info@kaustinen.net

Festival guests abc

Muutokset mahdollisia

The center of the festival area is the festival park located in the enclosed space in Kaustinen center. The area contains Keskipohjanmaa Arena and many other venues. There are also different cafes and restaurants, shops and a playground. Concert venues outside of the festival park are within a walking distance. Entry is possible in the festival park and all the venues outside of it with a ticket or a fiddler wristband. It is allowed to exit and re-enter the area. The ticket is to be presented at the gates when exiting and entering the area. At venues outside of the festival area the ticket is to be presented when entering. Entrance gates are located in Pelimannitori, Kaustinen center as well as on the opposite side in front of the high school.

Ensiapu löytyy Festivaalialueelta yläkoulusta. Paikalla päivystää SPR. Ensiavun puhelinnumero tapahtuma-aikana on 040 707 9869.

Esteettömyys Festivaalialue on pyritty tekemään mahdollisimman esteettömäksi pyörätuolilla liikkuville henkilöille. Café Mondo, Troka ja Keskipohjanmaa-areena sijaitsevat maan tasalla. Sisätiloissa sijaitseviin festivaalitoimipisteisiin pääsee myös kulkemaan pyörätuolilla. Inva-WC:t sijaitsevat yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa sekä Musiikkilukiolla. Festivaalialueella on inva-bajamaja. Pelimannitaloon pääsee luiskaa pitkin, mutta se on ahdas ja sisätiloissa on kynnyksiä.

Festival bus Pelimannitorin ulkopuolelle saapuu ja sieltä lähtee festivaalibussi. Festivaalibussin linjat, pysäkit ja aikataulut päivittyvät paikkoin.

Festivaalipuoti on juhlien oma tuotemyymälä, josta löytyy niin paitoja, postikortteja ja -merkkejä, rintanappeja, pipoja, huiveja kangaskasseja kuin muutakin kivaa pientä festivaalitavaraa. Puoti sijaitsee Juhlapihalla.

Folk Shop löydät hyvän valikoiman kansanmusiikkijulkaisuja: äänitteet, kirjat, soitintarvikkeet, piensoittimet ja tietenkin myös festivaalituotteet! Uutuuslevyjä julkaisseet yhtyeet tekevät myös yllätyskeikkoja Folk Shopissa! Folk Shop sijaitsee yläkoululla ja siitä huolehtivat festivaalin kanssa yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Kansanmusiikki-instituutti ry.

Henkilöllisyystodistus Kuvallinen henkilöllisyystodistus vaaditaan anniskelualueilla.

Häirintäyhteyshenkilö Festivaalilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää tai ahdistelua. Jos havaitset epäasiallista käytöstä, ilmoitathan siitä festivaalin henkilökunnalle tai häirintäyteyshenkilölle. Häirintäyhteyshenkilönä toimii festivaalin ajan Aino Kallio, aino.kallio@kaustinen.net, puh. 045 8069757.

Päivälippu Päivälippu on voimassa koko päivän aamusta yöhön ja se kattaa kaikki sen päivän käsiohjelmassa olevat tapahtumat. Lisäksi on saatavilla iltalippuja (ks. iltalippu), viikkolippua ja viikonloppulippua.

Iltalippu Yhden päivän iltalippu on voimassa klo 19.00 jälkeen arkisin ti-pe. Erillistä iltalippua ei ole myynnissä ma (portit avataan vasta klo 15.00) ja la (viikonloppu). Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Iltanuotiot syttyvät nuotiopaikoilla Pelimannitalon edessä ja yhteislaulupaikalla valtatie 13:n varressa. Nuotioilla voit kokea Kaustisen tiiviin yötunnelman aidoimmillaan soittaen, laulaen, kuunnellen tai rupatellen.

Information desks sijaitsevat festivaalipuiston Juhlapihalla ja Musiikkilukiolla. Juhlapihan info on avoinna klo 10–20 ja Musiikkilukion infopiste ympärivuorokautisesti koko tapahtuman ajan. Löytötavaroita voi toimittaa ja tiedustella Musiikkilukion infopisteellä. Festivaali-infon puhelinnumero on 040 170 1966.

Folk Arts Centre Kansantaiteenkeskuksen infosta saat festivaaliliput ja myymälästä löydät laajan valikoiman levy- ja kirjajulkaisuja, Kansanmusiikki-instituutin ylläpitämän kansansoitinmuseon sekä Kaustinen-salin. Myös itse rakennus on arkkitehtuurinen nähtävyys.

Kartat Festivaalipuiston kartan löydät käsiohjelmasta ja nettisivuiltamme. Kaustisen kunnan opaskartan saat infopisteestä.

Dogs Festivaalialueelle saa tuoda koiria. Koirat on kuitenkin pidettävä kytkettynä, ja jätökset on kerättävä. Jos olet koiran kanssa ihmispaljouden keskellä, huomioithan muut festivaalivieraat.

Lapset Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Lasten Kaustinen pitää sisällään Lastenteltan värikkään ohjelmiston, lukuisia akustisen lastenmusiikin huippunimiä sekä koko alueelle levittäytyvän perheen pienimmille suunnatun osallistavan toiminnan. Alakoulun puolelta löytyy lastenhoitohuone, jossa voi mm. vaihtaa vaipat ja lämmittää ruokaa. Lastenteltan vieressä sijaitsevassa festivaalialueen leikkipuistossa lapset voivat leikkiä vanhempien vastuulla koko päivän. Lue lisää Lasten Kaustisesta alempaa tältä sivulta.

Lasten lippu vain 10 € /päivä. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi!

Lastenhoitohuone sijaitsee alakoululla.

Liikenneyhteydet: Autolla Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet on merkitty P1-P5 tunnuksilla, liikenteenohjaajat opastavat oikeille paikoille.

Liikenneyhteydet: Junalla Kaustiselta katsottuna lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 kilometrin päässä). Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta. Bussiyhteys Kokkolasta Kaustiselle lähtee rautatieaseman läheisyydestä. Linja-autoasema sijaitsee n. korttelin päässä rautatieasemasta. Rautatieaseman edessä kulkevan tien varressa on myös pysäkki, jossa vakiovuorot pysähtyvät.

Liikenneyhteydet: Linja-autolla Festivaalibussin pysäkki sijaitsee Pelimannitorilla, festivaalialueen ytimessä. Kaustiselle pääset sekä Festivaalibussilla että Matkahuollon vakiovuoroilla. Katso normaalin kaukoliikenteen linja-autojen aikataulut Matkahuollon sivuilta. Matkahuollon pysäkki sijaitsee Kaustisella Teboil-huoltoaseman takana. Festivaalibussin aikataulu päivittyy piakkoin. Lentäen Kaustisen lähin lentokenttä on Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä. Kaustiselta lentokentälle on matkaa noin 35 km.

Lipunmyynti Osta liput ennakkoon here Festivaalin aikaan lippuja saa molemmilta porteilta sekä Kansantaiteenkeskuksesta. Porteilta voi ostaa vain kyseisen päivän päivälipun tai iltalipun. Muiden päivien liput voi ostaa Kansantaiteenkeskuksen infosta.

Löytötavarat Festivaalin ajan löytötavarapiste sijaitsee Musiikkilukion infossa. Festivaalin jälkeen löytötavaroita voi kysellä festivaalitoimistosta, p. 040 170 1966. Arvokkaammat löytötavarat toimitetaan Kaustisen poliisilaitokselle.

Accommodation Festivaalien kautta saa perhemajoitusta. Majoitustoimisto toimii Musiikkilukiolla klo 9.00-21.00. Perhemajoituksen puhelinnumero 040 573 9275. Tämän lisäksi majoitusta Kaustisella ja lähialueilla tarjoaa usea taho. Yhteystietoja saat infopisteestämme.

Programme Käsiohjelmaa myydään porteilla 2 € hintaan. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan festivaalin nettisivulta.

Pankkiautomaatit Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Kaustisen keskustassa K-Market Kaustisen sisätiloissa ja on avoinna liikkeen aukioloaikoina.

Parkkipaikat Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet on merkitty P1-P5 tunnuksilla, liikenteenohjaajat opastavat oikeille paikoille.

Pro Kaustinen ry on Kaustisen kansanmusiikkijuhlien järjestämistä varten vuonna 2010 perustettu tapahtumatuotanto-organisaatio. Sen muodostavat kolme kaustislaista kulttuuriyhdistystä (Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry ja Kaustisen Pelimanniyhdistys ry).

Päivälippu oikeuttaa kaikkiin ohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin aamusta iltaan ja yöhön. Tähän kuuluvat Festivaalialueen kaikki tilaisuudet ja lisäksi Kallio-klubi sekä Kaustinen-salin konsertit! Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Ruokailupalvelut Katso festivaalien ruokapalveluista alempaa sivulta.

Soitinnarikka sijaitsee Musiikkilukiolla. Soitinnarikan sisäänkäynti on musiikkilukion sisäpihan sisäänkäynnistä. Ensisijaisesti narikka on tarkoitettu esiintyjille soitinsäilytykseen. Soitinnarikka on esiintyjille maksuton.

Taksit päivystävät Pelimannitorin ulkopuolella. Kaustisen Taksikeskuksen puhelinnumero on 041 473 6422. (Huom! Numero toimii vain festivaaliviikolla!)

Tallennus Festivaalialueella saa kuvata.

Smoking Festivaali on savuton. Tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä paikoilla.

Turvallisuus Turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta festivaalialueella vastaa turvallisuuspäällikkö. Ensiapu löytyy yläkoululta. Yleinen hätänumero on 112. Ongelmatilanteissa ota yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan.

WC:t Festivaalialueella on sisävessoja ja bajamajoja. Inva-WC:t sijaitsevat Musiikkilukiolla, yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa.

Ympäristön huomioonottaminen Viethän roskasi niille tarkoitettuihin roskasäiliöihin. Leirintäalueilla ja majoituspakoissa on omat roskapisteensä. Huolehdithan, että tyhjät pullosi päätyvät lasinkeräykseen tai kauppojen pullonpalautuspisteisiin.

Alustavat aukioloajat

Muutokset mahdollisia

Portit klo 9.00 alkaen ohjelmasta riippuen yöhön saakka

Lipunmyynti
Portilla ma – la klo 9.00 – (vain kyseisen päivän liput ja viikkoliput)
Kansantaiteenkeskus lipunmyynti / Info ma -la klo 10.00-20.00 (kaikkein päivien liput)

(Kansantantaiteenkeskus avoinna ma -to klo 10-20, (Kaustinen-salin konserin loppuun saakka), pe klo 10-20.30 la klo 10-20 su suljettu.)

Info ma 15.00-24.00, ti-la 00.00-24.00, su 00.00-18.00

Pelimannitoimisto (Musiikkilukiolla) su 12.00-18.00, ma-la 9.00–21.00

Esiintyjävastaanotto (Musiikkilukiolla) su 12.00-18.00, 9.00–21.00

Majoitusvastaanotto (Musiikkilukiolla) su 12.00-21.00, ma-la 9.00–21.00

Toimihenkilöiden ja talkoolaisten vastaanotto su 12.00-16.00 ja 18.00-21.00, maanantaista eteenpäin 9.00–19.00

Kutsuvierasvastaanotto ma-la 9.00-19.00

Pressitoimisto (Musiikkilukiolla) ma-la 10.00-19.00

Soitinnarikka ma-la 08.00-02.00, su 8.00-12.00

Ensiapu (Yläkoululla) ma 15.00–24.00, ti-la 10.00–24.00, su 10.00–16.00

Children's Tent ma 16.30-17.30, ti 10.00-19.00, ke 10.00-19.15, to 10.00-19.15, pe 10.00-19.45, la 10.00-19.30

Puuhateltta ma 16.30-17.30, ti-la 10.00-19.00

Basar ma 15.00–22.00 ja ti-la klo 10.00–22.00.

Yläkoulun myyntipisteet ma klo 15.00-22.00 ja ti-la klo 10.00-22.00, ellei toisin mainita

Ravintolat ks. ravintolat

Getting Here and Parking
Kaustinen is situated at the intersection of highways 13 and 63.The nearest railway station is located in Kokkola (45 km from Kaustinen.)The nearest airport is located in Kruunupyy (Kokkola-Pietarsaari airport), about a 30 min drive from Kaustinen. Bus services can be found on Matkahuolto's website.

There are many free parking spaces near the festival area for the festival visitors. Signs guide you to the parking spaces. Camping in parking areas is prohibited. 

Performer Info
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Accommodation

Accommodation in Central Ostrobothnia and nearby
You will find accommodation options in Kaustinen and the surrounding region on the websites of Visit Kaustisen seutu, Visit Kokkola and Visit Pietarsaaren seutu .

More information on family accommodation at Kaustinen.net/perhemajoitus.

Festivaalileirintä sijaitsee Kaustisen urheilukentän alueella, varausmahdollisuuus avautuu kevään aikana. Tarkemmat tiedot Kaustisen Pohjan-Veikkojen sivulta

Telt camping during the festival week by Hotel Kaustinen

Kaustinen for kids

Alle 7-vuotiaat maksutta festivaaleille koko viikon!

Lastenteltta on auki ohjelman mukaan.

 

 

Living heritage and Kaustinen

Kaustinen fiddle-palying tradition was listed on Unesco Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity in December 2021. The recognition is important for the area's heritage and it also increases the whole folk music and dance field's respect and sicnificance in Finland and worldwide.

Kaustinen Folk Music Festival is naturally the best place to get to know the living heritage in forms of music, dance and storytelling. The whole village is playing and dance performances can be watched at many of our venues.

Kaustisen seudun oman perinteen lisäksi 2023 juhlilla kuultiin ja nähtiin toinen toistaan hienompia kulttuuriperintöilmiöitä niin ympäri Suomea kuin maailmalta. Kukkaismattoperinnettä Spycimierzistä esittelee vierailijaryhmä Puolasta. Muista Unesco-luetteloiduista kohteista juhlilla voi tutustua ainakin latvialaisen suiti-vähemmistön kulttuuriin, liettualaiseen sutartines-lauluun, ukrainalaiseen borsch-keittoon sekä kenialainen Isukuti-juhlaperinteeseen.

Elävän perinnön ohjelmaan kuului myös mm. seminaareja, Perinnerinkien pannukahvit sekä Soitinrakentaja kohtaa soittajan -konsertteja. Osallistua pystyi myös Riina Hosion ja Diana Gutierrezin Kehollinen kulttuurien välisyys -työpajasarjaan.

Elävän perinnön Kaustisella törmäytetään eri perinteiden harjoittajia ja asiantuntijoita yhteen ja mietitään käytännön tasolla, miksi ja miten perinteitä suojellaan. Toiminnan kokoaa yhteen Elävän perinnön piste Juhlapihan läheisyydessä, joka on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11–18.

 

Safer Kaustinen

Security and equality 

 

Kaustinen Folk Music Festival is committed to promoting equality and equality at the festival. We welcome every performer and festival visitor as themselves. We expect everyone at the festival to play their part in creating a safer space by respecting others, behaving properly and being considerate of others. We will not tolerate any form of discrimination or harassment on the grounds of, for example, gender, ethnicity, colour or sexual orientation, or physical, verbal or sexual harassment.  

If you see or experience behaviour towards yourself, a friend or other festival guest or employee that is distressing, inappropriate or in any way does not support equality and equity, please report it to the festival stewards or other staff. Festival staff and stewards have been instructed to pay attention to safety and equality.  

  

The UN Principles for a Safer Space: 

 

 • Respect the other person's personal physical and mental space. Respect self-determination. Do not touch another person without asking permission. Remember that you cannot know someone's limits without asking. Ask for space for yourself if necessary 
 • Do not mock, ridicule, belittle, push aside or embarrass anyone by your words, behaviour or actions. Refrain from criticising appearance, gossiping and perpetuating stereotypes. 
 • Don´t make assumptions based on appearance or behaviour. Do not make assumptions about anyone's sexuality, gender, nationality, ethnicity, religion, values, socio-economic background, health or ability to function. 
 • Give space. Make sure that everyone has the opportunity to participate in the debate. Don't push other people's opinions and give them a chance to speak. Also respect the privacy of others and handle sensitive topics with respect. 
 • Listen and learn. Embrace new topics, people and perspectives with an open mind. Treat every issue and situation you encounter as an opportunity to learn and develop. 
 • Apologise, if you have intentionally or unintentionally hurt others. 

 

If you see someone behaving inappropriately or otherwise violating the Safer Space policy, intervene. 

Let's make the Kaustinen Folk Music Festival the happiest days of the summer! 

Ravintolapalvelut ja kaffilat

Come and eat!

Muutokset mahdollisia

Tavern Kallio High up on the hills there is a reservable restaurant that also works as a music pub from Tuesday at 18. Group reservations and inquiries: myynti@kaustinen.net, puh. 040 163 4398.

 

Mondo Keskipohjanmaa-areenan vieressä. Musiikkia, pitkä baaritiski ja tunnelma katossa. K-18 klo 21 jälkeen. Alaikäisille oma alueensa.

 

Troka Viihtyisä ravintolateltta Pelimannitalon vierustalla. Musiikkia, juomia, akustisia jameja ja nurkkatansseja. K-18 klo 21 jälkeen.

 

Pelimanni House's Cafe Vanhan hirsitalon tunnelmaa, musiikkia ja kahvia, kaustislaista juustopaistia unohtamatta, joka on tarjolla ti-la. Ikäraja K-18 klo 22 jälkeen.

 

Marjaananville's Cafe Juhlapihan perinteikäs kaffila, jossa viihtyvyyden takaa Krenikka-lavan ohjelmisto. Tarjolla kahvia, teetä, virvokkeita, suolaista ja makeaa.

 

Club Kallio Festivaalin jo käsitteeksi muodostunut klubi Kalliopaviljongilla. Tiivistunnelmaista musiikkia ja kylmiä juomia. Alaikäisille oma alueensa.

 

Kahvila Fiuli Viihtyisä kahvila Kansantaiteenkeskuksessa. Kahvia, virvokkeita, sekä leivoksia & herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin.

 

Festival Arena's Food Alley Festivaalipuistosta löytyy ruokakujaa, josta löydät monenlaista syötävää pikkutunneille saakka. Tulevan kesän tarjonta päivitetään myöhemmin.

 

Kestikievari Stage Avoinna klo 10–03.30 Musiikkia, tanssia ja herkullista ruokaa festivaalialueen teltassa Pelimannitorin portin kupeessa. Paikat Kestikievarista voi varata ryhmille myös etukäteen: myynti@kaustinen.net, puh. 040 163 4398.

 

Other food in the festival park Festivaalipuistosta Keskipohjanmaa-areenan ympäristöstä löytyy myös jäätelöä, kahvia ja makeisia. Kesän tarjonta päivitetään myöhemmin.

Esittely- ja myyntipisteet

Päivittyy kesän korvalla

Middle School

Yläkoululla sijaitsee Folk Shop, sekä useita muita esittely- ja myyntipisteitä. Tulevan kesän toimijat päivitetään myöhemmin.

Festival Yard Stage

Juhlapihalla sijaitsee festivaalin Info-Puoti, josta saa informaation lisäksi myös ostaa Festivaalituotteita, kuten paitoja ja koruja. Juhlapihalla on myös muita esittely- ja myyntipisteitä joiden tämänvuotinen tarjonta päivitetään myöhemmin.

Juhlapihan basaari

Juhlapihan basaariteltasta Festivaaliareenan ja Juhlapihan lomassa löydät vaatteita, koruja ja käsityömuistoesineitä runsaasta valikoimasta. Basaarin tulevan kesän myyjät päivittyvät myöhemmässä vaiheessa.

Festival area map (2023)

Festivaalialue

 1. Pelimannitalon portti
 2. Musiikkilukion portti
 3. Keskipohjanmaa Arena
 4. Mondo (K-18, vanhempien seurassa klo 21 saakka)
 5. Pelimannitalon iso tupa
 6. Santerin kabinetti (K-18 klo 22 jälkeen)
 7. Pelimannitalon kahvio (K-18 klo 22 jälkeen)
 8. Troka (K-18, vanhempien seurassa klo 21 saakka)
 9. Laulureki
 10. Massikka Stage
 11. Sopukka Stage
 12. PH Nordgren -Sali
 13. Kansantaiteenkeskus: myymälä, Suomen kansansoitinmuseo, Kahvila, Info
 14. Children's Tent
 15. Kaustinen-Sali
 16. Museum Hall
 17. Lobby of Folk Arts Centre
 18. Kallioklubi (Kalliopaviljonki)
 19. Kalliokrouvi (Kalliopaviljonki)
 20. Yläkoulu: Marjaananvillen kaffila, Folk Shop, Taito Craft Shop, Artrinki, kansanllispuvut, soitinrakentajat ja ensiapu
 21. Wiljami Stage
 22. Krenikka Stage
 23. Juhlapihan lava
 24. Festival Yard Stage
 25. Elävän perinnön piste
 26. Soittosali Stage
 27. Maitolaituri
 28. Puolimatka Stage
 29. Kaustisen kirkko
 30. Kestikievari Stage
 31. Sivutupa
 32. Setori Stage
 33. Mauno's Granary
 34. Kino Theater Stage
 35. Festival restaurant
 36. Juhlapihan Basaari: käsitöitä, designia, vaatteita, korua jne.
 37. Ruokakuja: ruokakioskit
 38. Musiikkilukio: Info, soitinnarikka, kutsuvieraat, festivaalitoimistot, esiintyjien vastaanotto, majoitustoimisto
 39. Campfire
 40. Iltanuotio
 41. Urheilutalo
 42. Urheilukentän leirintä
 43. Recycling
 44. Infopiste ja Puoti
 45. Avain Säästöpankki, työnäytöksiä, näytteilleasettajia
 46. Kraatari