Den stora festen i den lilla byn

välkommen till Kaustby folkmusikfestival 10.-16.7.2023!

Kaustby folkmusikfestival (Kaustinen Folk Music Festival) har i över fem decennier tillhört Nordens och Europas mest centrala folkmusikevenemang. Kaustbystämningen är oförglömlig, och folk återkommer till den familjevänliga festivalen år efter år.

I juli årligen önskar Kaustby, en liten ort i mellersta Österbotten med 4300 invånare, tiotusentals gäster välkomna att njuta av sommarens lyckligaste dagar. Festivalen har ända sedan början varit stadigt förankrad i den stabila, obrutna spelmanstraditionen i Kaustby och fyra århundraden av spelmansanda lever fortfarande starkt och dynamiskt i Kaustbyregionen. Här spelas klockan runt och faciliteterna på festivalområdet och i Kaustbyregionen erbjuder goda förutsättningar för en längre eller kortare visit. Alla trivs i Kaustby!

Tältä sivulta saat apuja festivaalivierailun onnistumiseksi ja täydennämme sivua festivaalin lähestyessä. Mikäli näiden asioiden lisäksi vielä joku asia mietityttää, ota yhteyttä info@kaustinen.net

 

Artister

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ankomst och parkering

Kaustby ligger i korsningen mellan riksväg 13 och stamväg 63. Närmaste järnvägsstation finns i Karleby, närmaste flygfält i Kronoby (Karleby-Jakobstads flygplats). Under festivalveckan kör den egna festivalbussen nästan dygnet runt mellan Karleby och Kaustby, normala bussturer hittas via Matkahuoltos webbplats.. Lähin rautatieasema sijaitsee Kokkolassa (45km Kaustiselta), lähin lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä (Kokkola-Pietarsaaren lentoasema) noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kaustiselta. Linja-autovuorot löytyvät matkahuollon sivuilta.

Festivaalialueen läheisyydestä löytyy useita ilmaisia pysäköintialueita festivaalivieraille, pysäköintipaikoille ohjaa opasteet.  Pysäköintialueilla leiriytyminen on kielletty. 

 

Lasten Kaustinen

Lastenteltta ja lastenohjelma on ollut vahva osa festivaalia jo yli kaksikymmentä vuotta. Lastenteltalla isännöivät ja musisoivat Tradilinnut, jotka pitävät huolen siitä, että musiikki soi ja iloinen tunnelma vallitsee teltan katonrajassa koko viikon ajan. Näin myös perheen pienimmät saavat osansa ohjelmasta.

Kaustisen juhlia pidetään erittäin perhe- ja lapsiystävällisenä juuri Lastenteltan ja sen ohessa toimivan puuhateltan ansiosta. Aidatulla festivaalialueella on turvallista olla, leikkipuisto on avoinna koko ajan ja perheiden kaipaamat palvelut ovat lähellä. Mukavinta Kaustisella on päästä olemaan osa suurta festivaalia! Puuhateltassa on päivittäin sekä ohjattua käsillä tekemistä että vapaata piirustelua. Lastenohjelmaa on myös muilla esiintymispaikoilla, tiedot löytyvät ohjelmasta erillisellä logolla merkittynä.

 

Logi

Majoitusta Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla
Information om logialternativ för Kaustby med omnejd finns här. Visit Keski-Pohjanmaan, Visit Kaustisen seudun, Visit Kokkolan ja Visit Pietarsaaren seudun sivuilta.


Perhemajoituksesta lisätietoa sivulta Kaustinen.net/perhemajoitus.

Elävä perintö ja Kaustinen

Kaustislainen viulunsoitto nostettiin Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa 2021. Tunnustus on merkittävä alueen perinteelle, mutta se lisää vääjäämättä myös koko kansanmusiikki- ja kansantanssikentän arvostusta ja merkitystä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on luonnollisesti paras paikka tutustua esimerkillisen elinvoimaisena säilyneeseen paikalliseen perinteeseen niin soiton, tanssin kuin niitä säestävän tarinoinnin kautta. Soitto soi pitkin pitäjää, ja tanssia voi seurata lukuisilla esiintymispaikoilla.

 

Turvallisempi Kaustinen

Turvallisuus ja yhdenvertaisuus 

 

Kaustinen Folk Music Festival sitoutuu edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta festivaalilla. Toivotamme jokaisen pelimannin ja festivaalivieraan tervetulleeksi omana itsenään. Edellytämme, että festivaalilla jokainen osallistuu osaltaan turvallisemman tilan luomiseen kunnioittamalla toisia, käyttäytymällä asiallisesti ja ottamalla muut huomioon. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, emmekä fyysistä, verbaalista tai seksuaalista ahdistelua.  

Jos näet tai koet itseesi, ystävääsi tai muuhun festivaalivieraaseen tai työntekijään kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä festivaalin järjestyksenvalvojille tai muulle henkilökunnalle. Festivaalin henkilökuntaa ja järjestyksenvalvojia on ohjeistettu kiinnittämään huomiota turvallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen.  

 

Häirintäyhdyshenkilönä toimii festivaalin aikana Aino Kallio: 

aino.kallio@kaustinen.net, puh. 045 8069757 

  

YK:n turvallisemman tilan periaatteet: 

 

  • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa. 
  • Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä. 
  • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä 
  • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti. 
  • Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä. 
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita. 

 

Jos huomaat jonkun käyttäytyvän asiattomasti tai muutoin rikkovan Turvallisemman tilan toimintaperiaatteita, puutu tilanteeseen. 

 

Låt oss göra en rolig festival tillsammans! 

Aluekartta

Share This