Vuoden yhtye 2021

Maria Kalaniemi & Eero Grundström

Yli kymmenen vuotta yhdessä taivaltaneen yhtyeen mestarimuusikot tulkitsevat musiikkiaan herkimpienkin tunteiden kautta sulautuviin jyliseviin äänimaisemiin. Marian voimakas heittäytyminen ja tunnelataus, niin harmonikan kuin äänenkin kautta, sekä Eeron harmoonin kiihkeä syke vie kuulijan tunnekylläiselle musiikilliselle matkalle. Yhtyeen musiikin voi kuulla olevan vaellusta metsissä, vesillä, auringonnousussa- ja laskussa. Jokaisen sävellyksen taustalla on vahva tarina, jonka jokainen kuulija saa kuvitella omalla tavallaan. Heidän viimeisin albuminsa Mielo (2020) pysytteli useamman kuukauden arvostetun World Music Charts Europe -listan kärkipäässä ja nostettiin koko vuoden top kymmenen albumin joukkoon. Albumi toi Kalaniemelle ja Grundströmille myös Emma-palkinnon.

Yhtyeen valintakriteerit:
Yhtyeellä on vahva kasvutarina, jossa kaksi oman instrumenttinsa taidokasta polunraivaajaa on löytänyt saman tahdin musiikilliselle ilmaisusykkeelleen. Maailmallakin mainetta niittäneen yhtyeen muusikoilla on niin voimakas suhde musiikkiinsa, että koskettimen kosketus tuntuu kuulijalle saakka. Valinnalla Kaustinen Folk Music Festival haluaa osoittaa kunniaa pitkän linjan tinkimättömälle työlle kansanmusiikin parissa ja toivoo tämän yhtyeen valloittavan kuulijoidensa sydämet joka puolella maailmaa.

Kaustinen Folk Music Festivalin varsin arvostetun Vuoden yhtye -nimityksen tarkoituksena on nostaa esiin yhtye, joka on ansioillaan, tuoreella otteellaan tai pitkällä urallaan osoittanut erityistä osaamista ja toimintaa kansanmusiikin saralla.

 

Jaa