Kaustisen 51. kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15.7.2018. Kantavana ajatuksenamme on suunnata innokkaasti kohti tulevaa – kohti seuraavaa 50-vuotiskautta! Odotammekin juhlille jälleen satoja ryhmiä kansanmusiikin ja kansantanssin saralta kokoamaan kanssamme kesän onnellisimpia päiviä keskelle Suomen suloisinta suvea. Tule mukaan!

Esiintyjät ja esiintyjäryhmät voivat hakea mukaan täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen tai postitse. Esiintyjähaku tehdään kahdessa jaksossa: Ensimmäinen hakukausi on 15.11.2017-31.12.2017. Toinen, täydentävä kausi on 1.1.-28.2.2018. Huomioithan muutokset aikataulussa!

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuositeema 2018 on Kaikilla mausteilla – kansanmusiikin ja kansantanssin elävät perinteet. Juhlien oma vuositeema on luonto. Maakuntateemana on Lappi. Esiintyjien toivotaan ottavan mahdollisuuksien mukaan teemat huomioon laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

Kansanmusiikin ja -tanssin harrastustoiminnan edistäminen on juhlien juureva perustehtävä. Sen merkityksestä kertoo viime vuosien huimat osallistujamäärät – tuhannet pelimannit, tanssijat ja laulajat kokoontuvat vuosittain Kaustiselle paitsi esiintymään, myös luomaan suhteita, oppimaan ja viemään perinnettä ja tietoisuutta eteenpäin.

Olemme avanneet nyt myös erillisen alueohjelmahaun, jolla etsimme esiintyjiä esimerkiksi kansantaiteen ja perinnetaitojen parista (työnäytökset, käsityöt, perinneleikit, paikallishistoria jne) sekä kaikilta muilta taiteenaloilta (performanssi, sirkustaide, kuvataide jne). Alueohjelman esiintyjien valinnassa korostuvat sellaiset ryhmät, jotka eivät tarvitse välttämättä tavanomaista esiintymislavaa toiminnalleen.

Valtaosa Kaustisen esiintyjistä saapuu juhlille talkoohengessä, ns. pelimanniehdoin. Pelimanniehtojen mukaan virallisiksi esiintyjiksi valituille pelimanneille ja esiintyjäryhmille tarjotaan keikkojen lisäksi koko viikon festivaalipassi sekä etuja majoituksen ja ruuan osalta.

Lyhyestä virsi kaunis: Tervetuloa mukaan kesän onnellisimpien päivien melskeeseen tekemään pienen kylän suurta juhlaa!

Linkit hakemuksiin:

PELIMANNIT
ALUEOHJELMA

Tutustu myös Pelimanni-infoon!

Lisätiedot pelimannihausta ensisijaisesti sähköpostitse: pelimannit@kaustinen.net.
Paperisen ilmoittautumislomakkeen tilaaminen puhelimitse: 040 3582 198.

Alueohjelmahausta saat lisätietoja ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäeltä, anne-mari.hakamaki@kaustinen.net, p. 040 3582 446.

Suomenhevonen Iivari on juhlien hevospelimanniosastoa. Kuva: Krista Järvelä