Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry:n tilikauden 2020 tulos oli 14.454,88 euroa ylijäämäinen. VirtuaaliKaustinen-verkkosivusto keräsi kesän festivaaliviikon aikana 123 000 käyntiä 51 eri maasta, kokonaisvierailujen määrän noustessa 161 000 vierailuun heinäkuun loppuun mennessä. Yhdistyksen tilikauden liikevaihto oli 205.150,25 euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saavutettuun tulokseen tässä hyvin poikkeuksellisessa maailmantilanteessa, jossa perinteisenmuotoisen festivaalin järjestäminen ei ollut mahdollista. Hyvällä suunnittelulla, ennakoinnilla ja nopealla reagoinnilla pystyimme minimoimaan tappiot juhlien jatkuvuuden takaamiseksi.”, toteaa Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala.

Pro Kaustinen ry:n vuosikokous valitsi vuosikokouksessaan 14.12.2020 Ira Korkalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana, myös nykyisen hallituksen jäsenet Tiina Pajukangas, Sampo Purontaus ja Petri Jylhä jatkavat luottamustoimissaan, uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Pilvi Järvelä.

”Ensi vuoden festivaalin valmistelut ovat käynnissä. Seuraamme yleisen tilanteen kehittymistä herkeämättä ja valmentaudumme edelleen nopeaan reagointiin ja luoviin ratkaisuihin tilanteiden muuttuessa. Etenemme suunnitellusti ja positiivisesti ajatellen tulevan kesän festivaaliin.”, kommentoi toiminnanjohtaja Valtteri Valo.

”Organisaation ja juhlien jatkuva kehittäminen on toiminnan keskiössä. VirtuaaliKaustisen menestys rakennettiin luovalla ajattelulla, perinteen kunnioittamisella ja yhteistyöllä kaikkien kansanmusiikin, -tanssin ja –perinteen ystävien kesken. Pro Kaustinen ry:n jäsenyhdistysten toimijoiden ja paikallisten vapaaehtoisten työ juhlien eteen on mittaamattoman arvokasta”, kiittelee Korkala.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 12.–18.7.2021. 54. kertaa järjestettävän festivaalin ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan tammikuussa. Vuoden 2021 festivaalin teemana on Polska ja maakuntateemana Kymenlaakso. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen valtakunnallisena vuositeemana on Pohjoisilla poluilla.

Lisätietoja:
Ira Korkala, puheenjohtaja, 040 583 2714, ira.korkala@kaustinen.net
Valtteri Valo, toiminnanjohtaja, 040 358 2413, valtteri.valo@kaustinen.net