Kaustisen 49. kansanmusiikkijuhlat järjestetään 11.-17.7.2016. Juhlille odotetaan satoja kansanmusiikki- ja kansantanssiryhmiä luomaan ainutlaatuista kyläjuhlaa keskelle Suomen suloisinta suvea!

Kansanmusiikin ja -tanssin harrastustoiminnan edistäminen on juhlien juureva perustehtävä, jonka merkityksestä kertoo neljän edellisen vuoden huikeat osallistujamäärät. Vuonna 2015 juhlien esiintyjistä oli pelimanneja, laulajia ja tanssijoita peräti 4000, enemmän kuin kertaakaan festivaalin historiassa aiemmin.

Valtaosa Kaustisen esiintyjistä saapuukin juhlille talkoohengessä, ns. pelimanniehdoin. Pelimanniehtojen mukaan virallisiksi esiintyjiksi valituille pelimanneille ja esiintyjäryhmille tarjotaan keikkojen lisäksi koko viikon festivaaliranneke sekä etuja majoituksen ja ruuan osalta.

Esiintyjäryhmät voivat ilmoittautua mukaan verkkolomakkeella tai postitse. Ilmoittautuminen tapahtuu kahdessa jaksossa: Ensimmäinen ilmoittautumiskausi on 1.11.2015-31.1.2016 – nopeille ilmoittautujille pyritään tarjoamaan parempaa näkyvyyttä mm. ennakkomarkkinoinnissa. Toinen, täydentävä ilmoittautumiskausi on 1.2.-30.3.2016.

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuositeema 2016 on Kansantanssin riemuvuosi. Juhlien oma vuositeema on puhallinmusiikki. Maakuntateemana on Kainuu. Esiintyjäryhmien toivotaan mahdollisuuksien mukaan ottavan teemat huomioon laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

Tervetuloa mukaan kesän onnellisimpien päivien melskeeseen tekemään pienen kylän suurta juhlaa!

Lisätiedot pelimanni-ilmoittautumisesta sähköpostitse: pelimannit(a)kaustinen.net

Paperisen ilmoittautumislomakkeen tilaaminen puhelimitse: 040 3582 198.

Verkkolomakkeelle (ilmoittautumiskausi on päättynyt).