Showcase-sarja antaa näkyvyyttä uusille ja lupaaville kansanmusiikkinimille. Sarjaan valitut esiintyjät saavat kukin kaksi ohjelmapaikkaa juhlien päälavoilta – kokoonpanosta riippuen äänentoistollisilta lavoilta (Keskipohjanmaa-areena, Mondo, Kallioklubi, Kaustinen-sali) ja/tai akustisilta, intiimeiltä konserttipaikoilta (Pelimannitalo, Iholla-sali). Lisäksi showcaset saavat laaja-alaista näkyvyyttä kansanmusiikkijuhlien markkinoinnissa ja viestinnässä. Sarjaan voivat hakea yhtyeiden lisäksi myös sooloartistit tai kansantanssiryhmät. Showcase -yhtyeet kautta aikain löydät tästä.

 

Showcase-yhtyeet 2019
AXVY (SE)

Photo: Sona Hellman

Pe 12.7. klo 21.15, Mondo

La 13.7. klo 18.15, Kallioklubi

Yhtye koostuu kolmesta ruotsalaisesta muusikosta, jotka maalaavat musiikkiinsa monikerroksisen maisemakuvan sinertävine vuorineen, missä vesiputoukset kiemurtelevat syvien metsien lomassa. Nämä perinteentaitajat ymmärtävät myös, että perinteen tulee uudistua pysyäkseen elävänä. Tämä näkyy ja kuuluu AXVYn musiikissa. Yhtyeen harvinainen soitinyhdistelmä mahdollistaa skandinaavisen kansanmusiikin tutkailemisen laajalla perspektiivillä. Musiikki nojaa vahvoihin melodioihin, joiden perustana ovat kunkin muusikon käyttämät instrumentit: 12-kielinen kitara, lyömäsoittimet, 5-kielinen viulu sekä hardangerviulu.

Jerker Hans-Ers: 5-kielinen viulu, hardangerviulu

Albin Broberg: 12-kielinen kitara, cittern

Mårten Hillbom: lyömäsoittimet

 

 

 

 

 

Eva Väljaots (EE)

Photo: Kata Treimann

To 11.7. klo 17.00, Pelimannitalo

la 13.7. klo 17.00, Iholla-sali

Eva on virolainen kanteleen soittaja, joka opiskelee tällä hetkellä Suomessa, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän soittaa erilaisia virolaisia sekä suomalaisia kanteleita ja etsii musiikkinsa jatkuvasti uusia äänimaisemia niiden avulla. Hänen improvisaatiolähtöisen ja meditatiivisen soittonsa inspiraationa ovat karjalaiset ja virolaiset historialliset kanteletyylit ja niiden mukana periytyvä maailmankuva.

Eva  Väljaots: kanteleet

 

Nooli

Kuva: Neea Lamminmäki

Ma 8.7. klo 21.30, Pelimannitalo

Ti 9.7. klo 14.15, Mondo

Duon juuret ovat syvällä pohjoismaisessa kansanmusiikkiperinteessä, mikä ilmenee vauhdikkaissa ralleissa, huumaavissa sooloissa sekä herkissä valsseissa. Groovaavan harmoonin ja energisen viulutaituroinnin tuottama svengi menee taatusti kuulijan jalan alle.

Jonna Lankinen: viulu

Oona Harju: harmooni

Share