Kaustinen Showcase 2022

 

Kaustisen festivaalin jo vakiintuneessa showcase-sarjassa esitellään eteenpäin tavoittelevia, nousevia ja kansainvälistyviä kansanmusiikin nimiä. Raati on valinnut kovatasoisen hakijajoukon keskuudesta kolme edustavaa kokoonpanoa, jotka peilaavat kokonaisuutena kansanmusiikin monenlaisia puolia.

Showcase -yhtyeet esiintyvät festivaalilla perjantaina 15.7.

klo 14.15-15.15, Mondo
Zäpämmät

klo 16.15-17.15, Mondo
Lapua-Uusi-Guinea

klo 18.45-19.45, Mondo
Bergå Folk Project

Zäpämmät

Kahden naisen duo Zäpämmät esittää suomeksi laulettua, kantaa ottavaa maailmanmusiikkia. Se rikkoo rajoja soitinvalinnoillaan ja yhdistää suomalaisen kansanmusiikin senegalilaisiin, malilaisiin, afro-kuubalaisiin ja flamencon musiikillisiin elementteihin.

Kauniinrosoiset laulut kertovat tosielämästä – vaikeista elämäntilanteista, joihin kuulija voi samaistua. Duon filosofiana on nostaa esiin vaiettuja ääniä, yhteiskunnan sukupuolittuneita rakenteita sekä silkkaa elämisen riemua.

Kokoonpano
Marjo Smolander – konserttikantele, laulu
Pauliina Kauppila – lyömäsoittimet, laulu

Esikoisalbumi
Äiti maa 2019

Kuuntele Mummoni-kappale 

Bergå Folk Project

Neljä muusikkoa, kaksitoista instrumenttia, kahdeksan laulettua kieltä. Ohjelmisto koostuu pääosin trad-kansanlauluista Azerbaidžanista, Armeniasta, Italiasta, Yhdysvalloista sekä Ranskasta. Maiden kielien lisäksi lauletaan myös oksitaaniksi, ruotsiksi ja suomeksi.

Bergå Folk Project sai alkunsa 2019, kun muusikot tekivät yhdessä tilaustyön Helsingin kaupunginorkesterille. Yhtye tähtää paitsi kotimaisille, erityisesti ulkomaisille konserttilavoille ja festivaaleille. Omien sooloprojektiensa ohessa he vaikuttavat tällä hetkellä myös lukuisissa kokoonpanoissa: ENKEL, Mutaveijarit, Akkajee, Ilkka Arola Sound Tagine, Matti Johannes Koivu & Uskomaton Folktrio, UTU, Vesala-Järvelä-Rahmel, ja Improvisaatioteatteri Stella Polaris.

Kokoonpano
Aili Järvelä – laulu, viulu, harmoni
Esko Grundström – basso, haitari, kanteleet, harmoni, laulu
Iida Savolainen – alttoviulu, viulu, jouhikko, laulu
Topi Korhonen – kitara, mandoliini, harmoni, trumpetti, laulu

Esikoisalbumi
Tulossa kesällä 2022

Kuuntele Malorous Qu’o Uno Fenno -kapple

Lapua-Uusi-Guinea

Lapua-Uuden-Guinean sävellykset ja sovitukset ovat saaneet vaikutteita popmusiikista ja jazzista. Yhtyeen Virittää-esikoisalbumi pääsi vuonna 2021 radiosoittoon monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa.

Sekstetin esiintyminen nojaa riehakkaaseen pelimanniperinteeseen ja tanssimisen iloon. Keväällä 2022 Lapua-Uusi-Guinea jatkaa Kauas-yhteiskonserttejaan naiskuoro Sabrina ja Saarten tytärten kanssa.

Kokoonpano
Anna Kinnunen – viulu, laulu
Oona Yliperttula – viulu, taustalaulu
Jenna Hiipakka – harmonikka, taustalaulu
Santeri Kaipiainen – piano, laulu, sävellykset, sanoitukset, sovitukset
Aapo Nieminen – kitara
Veli-Matti Silanterä – kontrabasso

Esikoisalbumi
Virittää 2021

Kuuntele Alphyddan -kappale

Share This