Kapellimestari-muusikko Minna Siitonen johtaa Saarenmaan valssin kotiterassiltaan Rovaniemellä. Kaustisen puskasoitto kutsuu kaikkia suomalaisia mukaan juhannuslauantaina kello 14. Kuva: Petri Teppo

Kuudes yhteissoitto tulee suorana FB-lähetyksenä Lapista juhannuslauantaina kello 14. Mukaan on helppo liittyä laulaen, tanssien tai soittaen, sillä ohjelmassa on kaikille tuttu Saarenmaan valssi!

Rovaniemen teatterin kapellimestari, muusikko Minna Siitonen on tuttu kasvo Kaustisen festivaaleilta, sillä hän on ollut monena vuonna vetämässä suosittuja laulutupia. Lauantain verkkotapahtumaa hän johtaa soittamalla haitaria kotiterassillaan Rovaniemellä.

– Ulkona ollaan säällä kuin säällä, terassi on katettu. Naapuri tulee soittamaan saksofonia, ja toinen naapuri on luvannut laulaa. Jamipohjalta mennään!

Lauantain ohjelmistossa on Saarenmaan valssin lisäksi Piika-Marin häät ja Vuoma-Pertin masurkka. Niiden nuotit on jaettu Facebookin My Kaustinen -ryhmässä sekä FB-tapahtumassa. Minna Siitonen lupaa, että kappaleet soitetaan harjoitusmielessä ensin kerran hitaasti läpi ja sitten toisen kerran vähän enemmän tosissaan.

Mukaan voi liittyä suoran lähetyksen aikana tai lähetyksen jälkeen, video jää talteen ryhmään. Nuotit ja sanat löytyvät etukäteen tapahtuman sivulta sekä My Kaustinen -ryhmästä Kuvat/Albumit (jpg-kuva) sekä Tiedostot (tulostettavat pdf-tiedostot). Yli 3000 jäsenen ryhmässä voi julkaista omia videoita tai festivaalimuistoja menneiltä vuosilta.

Seuraava Kaustisen puskasoitto on jälleen lauantaina 4. heinäkuuta kello 14. Tämän kesän festivaali järjestetään virtuaalitapahtumana osoitteessa www.kaustinen2020.net 13.–19.7.2020.

MY KAUSTINEN -ryhmä Facebookissa, liity mukaan:
http:// https://www.facebook.com/groups/225082772032329/