Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ja yhtä lailla juhlavieraiden omia festivaalipitojen perinteitä on taltioitu vuosikymmenten saatossa niin Kansanmusiikki-instituutin arkistoon kuin yksityisiinkin kuvakansioihin. Kaustisen kotialbumi -projektissa retrospektiivit ja perhealbumit kohtaavat: valokuvanäyttely ja sähköinen kuvakansio rakentuvat kokoelmaksi historian havinaa ja nykytilaa maakunnan ja koko maan merkittävimmän kansanmusiikkitapahtuman luomista muistoista.

Projektissa festivaaleilta koottu arkistokuvamateriaali saa rinnalleen juhlilla otetut kotialbumien kuvat sekä ympärivuotisesti päivittyvän sähköisen kuvakansion että festivaalin aikaisen valokuvanäyttelyn myötä. Aineisto – kuvat ja niihin liittyvät muistot – kootaan pääosin kansanmusiikkijuhlien monikymmenvuotisen historian varrelta ihmisiltä, jotka ovat kuvanneet festivaalitunnelmia itselleen muistoksi. Näitä kotiarkistojen aarteita täydennetään Kansanmusiikki-instituutin arkiston festivaalikuvin. Aineistonkeruu on nyt käynnistynyt!

Sähköinen kuvakansio julkaistaan 1.1.2017, ja se päivittyy kautta koko juhlavuoden 2017. Osa kootuista kuvista valikoidaan festivaalialueelle toteutettavaan valokuvanäyttelyyn kansanmusiikkijuhlien ajaksi 10.-16.7.2017. Kuvia kerätään ensisijaisesti sähköisessä muodossa.

Lähetä festarikuvasi mukaan projektiin ja osallistu kaikkien aikojen Kaustisen kotialbumin kokoamiseen!

Ohjeet kuvakeräykseen osallistumiseksi

Kuvia projektia varten kerätään ensisijaisesti sähköisessä muodossa. Lähetä kuvasi sähköpostitse osoitteeseen info(a)kaustinen.net. Huomioithan, että sinulla tulee olla kuvaajan lupa!

Liitä mukaan seuraavat tiedot:
– kuvaajan nimi
– kuvassa tunnistettavasti esiintyvien henkilöiden nimet / yhtyeen nimi / tms.
– kuvateksti (muisto tai tarina siitä, mihin kuva liittyy; mielellään myös vuosiluku)
– omat yhteystietosi.

Kerro myös, mikäli haluat, että kuvaasi käytetään vain jommassakummassa projektin osassa: sähköisessä kuvakansiossa tai valokuvanäyttelyssä.

Lähettämällä kuvasi hyväksyt, että se julkaistaan sähköisessä kuvakansiossa kansanmusiikkijuhlien kotisivuilla www.kaustinen.net ja linkitetään myös kansanmusiikkijuhlien Facebook-sivulle. Ilmoitathan erikseen, mikäli tarjoat kuvaasi ainoastaan juhlille toteutettavaa valokuvanäyttelyä varten! Mainitsemme kuvaajan nimen aina kuvan käytön yhteydessä.

Julkaisemme sähköisessä kuvakansiossa lähtökohtaisesti valtaosan kuvista, mutta kuvanlaatu tai sisältö voi vaikuttaa julkaisematta jättämiseen. Valokuvanäyttelyyn valitsemme tarjotuista kuvista sopivia; valokuvanäyttelyyn voimme ottaa mukaan max 30 kuvaa. Sähköisen kuvakansion osalta kuvia julkaistaan pitkin vuotta 2017 – ensimmäiset kuvat 1.1. ja viimeiset 31.12.2017.

Mikäli haluat lähettää kuvan jossakin muussa formaatissa, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info(a)kaustinen.net tai puhelimitse 040 1729 566.


Kotialbumiin pääset tästä >>>