Kaustinen on mukana Festaripörssi-hankkeessa. Humanistisen ammattikorkeakoulun (HUMAK) järjestämän Festaripörssin tarkoituksena on rohkaista nuoria vapaaehtoisiksi festareille. Etusijalla hankkeessa ovat työttömät ja kouluttamattomat 18–29 vuotiaat nuoret.

Koulutukset järjestetään toukokuussa Helsingissä, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa. Ilmoittautumisaika koulutuksiin on parhaillaan käynnissä. Mukaan pääsee kun täyttää 15.4. mennessä ilmoittautumiskaavakkeen netissä osoitteessa www.festariporssi.fi.

Festaripörssi tarjoaa nuorille kuitenkin vielä enemmän. Festaripörssin kautta vapaaehtoistyöhön ilmoittautuneet nuoret saavat koulutuksen tehtäviinsä ja mukaansa todistuksen osaamisestaan. Hygieniapassi, järjestyksenvalvoja- tai työturvallisuuskortti parantavat merkittävästi mahdollisuuksia saada työtä festareiden jälkeen.

Festaripörssin järjestää HUMAK

Festaripörssin idea syntyi HUMAKin opiskelijoiden ideasta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jyrki Simovaara.

– Idea syntyi kulttuurituottajaopiskelijoiden päässä kun tehtävänä oli ideoida keinoja, joilla voitaisiin aktivoida nuoria ja samalla tukea kulttuuritapahtumien järjestämistä. Idean kehittämistä jatkettiin HUMAKissa ja saimme hankittua hankkeelle EU-rahoituksen.

Simovaara uskoo, että Festaripörssiin osallistumisesta on suuri hyöty nuorelle itselleen. Esimerkiksi työn tai opiskelupaikan haussa vapaaehtoisena työskentely voi olla ratkaiseva ero muihin hakijoihin verrattuna.

– Se että jos tykkää jostain asiasta ja tekee työtä sen puolesta, kertoo paljon henkilön aktiivisuudesta. Tällaisia ihmisiä työnantajat etsivät. Siksi työtodistus festareilta on todella tärkeä nuorelle.

Festaripörssiin ilmoittautuneet nuoret osallistuvat festivaaleille tiiminä yhdessä kokeneen mentorin kanssa.