VirtuaaliKaustisen pelimannivideot löytyvät festivaalin Youtube-kanavalta.

VirtuaaliKaustisen sivusto on nyt suljettu, mutta pelimannivideot ovat edelleen katsottavissa festivaalin Youtube-kanavalla. Sieltä ovat myös verkkotapahtuman aikana tehdyt studiovieraiden henkilöhaastattelut sekä aamutervehdykset.

Liity mukaan seuraamaan Kaustisen videoita! VirtuaaliKaustisen aikaiset tuotannot löytyvät soittolistoilta. Kanavalle on talletettu lisäksi tunnelmallisia muistoja konserteista ja huippuhetkistä vuosilta 2013–2019.

Jos sinulla on gmail-tili, voit myös tilata kanavan klikkaamalla. Silloin pääset myös tykkäämään videoista ja kirjoittamaan kommentteja.

Videoita katsottiin lähes 150 000 kertaa 55 maassa

VirtuaaliKaustisen videotuotantoja katsottiin lopulta yhteensä lähes 150 000 kertaa. Kaustinen2020.net oli festivaaliviikon jälkeen auki heinäkuun loppuun asti. Viimeisellä viikolla katsottiin eniten virtuaalista soittotapahtumaa, jossa esiteltiin ensi vuoden suuren yhteissoiton kappaleet.

Ohjelmaa seurattiin aikana Suomen lisäksi 54 maassa yli 12 000 kertaa – erityisesti Yhdysvalloissa ja Japanissa, seuraavaksi eniten Ruotsissa ja Saksassa.

Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki lähettää järjestäjien lämpimät kiitokset kaikille katsojille ja pelimanneille, jotka näkivät paljon vaivaa esitystensä tallentamisessa ja lähettämisessä.

– Kokonaisuudesta tuli todella upea ja monipuolinen ja antoi kattavan kuvan musiikkiperinteen elävästä kentästä. Tämän kesän sivusto on nyt suljettu, ja ensi kesän festivaalijärjestelyt ovat alkaneet, Hakamäki kertoo.

Kesän onnellisimpia päiviä vietetään Kaustisella jälleen festivaalipuistossa 12.–18.7.2021. Pelimannihaun ensimmäinen vaihe alkaa marraskuun 16. päivänä.

Lippuja ensi kesän festivaalille voi ostaa tammikuussa 2021.

Suuren yhteissoiton nuotit My Kaustisessa

Vuoden 2021 suuren yhteissoiton nuotit ja ohjeet löytyvät My Kaustinen -ryhmästä Facebookissa. Siellä on myös 19.7.2020 tallennettu video, jonka avulla soittoa voi harjoitella Tallarin ja mestaripelimanni Mauno Järvelän ohjeilla.

Ryhmässä voi myös nauttia festivaalitunnelmasta, sillä juhlien ystävät jakavat siellä aktiivisesti kuvia menneiltä vuosikymmeniltä sekä omia terveisiään.

Mauno Järvelän ajatuksia ensi vuoden yhteissoitosta voit lukea tästä haastattelusta, joka tehtiin päättyneen VirtuaaliKaustisen lopulla.