Mestaripelimanni Tuure Niskanen esiintyi Kaustisella Pielaveden pelimannien kanssa vuonna 1976. (Kuva: Leo Torppa/ Kansanmusiikki-instituutin arkisto)


Suuren yhteissoiton viimeiset etäharjoitukset soitetaan lauantaina 3.7. Kuopion Kelloniemestä Anna and Antti Janka-Murroksen johdolla, kun aika ottaa haltuun Perämiehen sottiisi. Sen on säveltänyt Tuure Niskanen (1899–1978), yksi neljästä kaikkien aikojen ensimmäisestä mestaripelimannista vuodelta 1970.

Pielaveteläisellä Tuure Niskasella oli tunnistettava soittotyyli. Soittokaverien mukaan hän lisäsi savolaisuutta kaikin mahdollisin koristein, ja siksi sävelet etenivät kevyesti ja notkeasti. Viulistin sopii tehostaa jousen käyttöä pienillä nostoilla. Mallia voi etsiä tallennetuista soitteista.

Ylimääräisenä kappaleena ensi lauantain lähetyksessä soitetaan Viänäs-Ollin rimppa.

Suuri yhteissoitto palaa suunnitellusti festivaaliviikon ohjelmaan tänä historiallisena vuonna, vaikka vieläkään ei ole mahdollista soittaa suurella joukolla vieri vieressä Kaustisen pääareenalla.

VirtuaaliKaustisessa suurta yhteissoittoa johtaa joukko pelimanneja Kaustiselta, Satakunnasta ja Savosta. Toivottavasti festivaaliviikon lauantaina kuvaruudun äärelle syntyy pieniä suuria yhteissoittoja ympäri Suomea!

Sanotaan niin kuin Kaustisella on tapana: ”pääasia, että soitethan”.

Suuri yhteissoitto
la 17.7.2021 klo 14
Osoite: Virtuaali.kaustinen.net

Yhteissoittokappaleet 2021
Juhantalon faarin valssi, Kustaa Järvinen
Perämiehen sottiisi, Tuure Niskanen
Valssi Jaanalle, Konsta Jylhä
Vihkipolska, Otto Hotakainen

Nuotit My Kaustinen -ryhmässä jpg-kuvina (media/albumit) and pdf-muodossa (tiedostot) Facebookissa. Tervetuloa ryhmään! Voit liittyä siihen here. Linkit toimivat, mikäli sinulla on Facebook tunnuksillasi auki.