Pelimanneja oli tänä vuonna Kaustisella poikkeuksellisen paljon, yhteensä 4340 (viime vuonna 4049). Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala on erityisen iloinen:

– Kaustisella soitettiin ja tanssittiin nyt 52. kerran. Täältä löytyy aina esiintymispaikka, missä pääsee soittamaan ja tanssimaan.

Festivaali saavutti ennalta asettamansa tavoitteen, saman kuin vuotta aiemmin. Kokonaiskäyntimäärä oli nyt 46332 (viime vuonna 47083). Myytyjen lippujen osuus kokonaiskäyntimäärästä oli 17321 (viime vuonna 17203).

– Olemme todella tyytyväisiä tulokseen. Ohjelma ja tunnelma takasivat sen, että väki viihtyi alueella selvästi pidempään kuin ennen. Tilastotiedoista näkee, että monet tulivat jo aamulla ja viettivät alueella koko päivän iltamyöhään saakka, Ira Korkala kertoo.

Toiminnanjohtaja Silja Heikkilä on ilahtunut lapsiperheiden palautteesta. Lastenteltta vietti 20-vuotisjuhlaa, ja sen tuttu ohjelmisto on periytynyt jo uudelle sukupolvelle.

– Kaustinen on siitä harvinainen suomalainen festivaali, että täällä lapset voivat turvallisesti juoksennella iltamyöhään saakka, Silja Heikkilä sanoo.

 

Kansainvälisyys näkyi Kaustisella tänä vuonna. Festivaalilla pääsee perinteisesti kuka vain mukaan tanssimaan ja soittamaan. Kuva: Arto Kuorikoski