Avajaiskulkue. Kuva: Krista Järvelä.

Festivaalin maanantaipäivä on nimetty Kaustisen seutukunnan päiväksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että seutukunta ja sen jäsenkunnat tarjoavat maanantaina ilmaisen sisäänpääsyn kaikille osallistujille. Lisäksi kunnat ovat näkyvästi esillä avajaiskulkueessa.

– Seutukunnan yhteistyö tuo paljon väkeä paikalle jo heti avauspäivänä. Silloin juostaan leikkimielinen Kreetan kierros kello 14 alkaen. Osallistua voi tanssien tai laulaen. Jokainen päivä on täynnä ohjelmaa aamustaa yöhön ja viikon mittaan meno kiihtyy. Viime vuonna kirjattiin noin 47000 käyntiä festivaaliviikon aikana, ja samaan on valmistauduttu tälläkin kertaa, festivaalin toiminnanjohtaja Silja Heikkilä kertoo.

Avajaiskulkue lähtee Osuus­meijerin pihasta kello 17.00 ja johdattaa festivaali­väen pelimannimusiikin saattelemana Keskipohjanmaa-areenan avajaisjuhlaan, missä on aika julkistaa muun muassa vuoden 2019 uudet mestaripelimannit.

Festivaalitunnelmaan voi virittäytyä jo sunnuntaina 7.7., kun Yövaellus starttaa kello 20. Kaustislaiseen luontoon ja kulttuurimaisemaan voi tutustua 4,5 kilometrin tai 15 kilometrin reiteillä yhdessä Perhonjokilaakson retkeilijöiden kanssa. Matkan varrella on luonnollisesti musiikkiesityksiä.

 

________________________________________________