Kaustisen pelimannit hetki ennen aloitusta festivaalin ensimmäisenä päivänä vuonna 2016. (Kuva: Arto Kuorikoski)

Noin 2500 pelimannia otti osaa ensi kesän festivaalin pelimannihakuun, joka päättyi maaliskuun lopussa. Heistä yli puolet ilmoittautui myös virtuaalitapahtumaan. Ryhmien yhteyshenkilöt saavat sähköpostilla tiedon hyväksymisestä toukokuun aikana.

Kesäkuussa avautuu uusi ilmoittautuminen VirtuaaliKaustisen ohjelmaan. Videoiden tulee olla melko uusia, mielellään VirtuaaliKaustinen 2021 -ohjelmaa varten tehtyjä. Osallistuminen tapahtuu lähettämällä YouTube-linkki. Muoto on vapaa.

– Videoilla olisi hauskaa nähdä mielenkiintoisia ympäristöjä, kuten keittiö, olohuone, takapiha, maitolaituri tai erilaisia paikkoja luonnossa. Festivaalin teema on polska, joten toivomme tietysti myös polska-aiheisia videoita ja esityksiä. Omaa mieltä lämmittäisi nähdä mahdollisimman paljon tanssia, ihan vain pieniäkin pläjäyksiä, ohjelmatuottaja Paula Kettu kertoo.

– On myös mahdollista, että kesäkuussa tulee täydennyshaku juhlille. Kannattaa ottaa seurantaan festivaalin sometilit Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Pelimannit pitävät ahkerasti yhteyttä Facebookin My Kaustinen -ryhmässä. Siellä järjestetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina livelähetys, jossa harjoitellaan ensi kesän suuren yhteissoiton kappaleita. Pääsiäisen ensimmäistä harjoitussoittoa on katsottu vajaan viikon aikana jo liki 8000 kertaa.