Perheyhtye Tuliterä. Kuva Risto Savolainen

Kiitos vuoden 2018 pelimanneille, laulajille ja tanssijoille! Teitte juhlasta taas ainutlaatuisen tapahtuman ja kesän onnellisimmat päivät!

Pelimanniesiintyjät tuovat festivaalille sen ainutlaatuisen tunnelman. Festivaalilla kohtaavat tutut ja tuntemattomat pelimannit, laulajat ja tanssijat yhteisen asian äärellä. ”Yleisön ja esiintyjien väli on kuin veteen piirretty viiva.”, toteaa mestarikansanlaulaja Jusssi Asukin. Juhlilla voi aistia perinteisen musiikin lisäksi pelimannimusiikin ja kansantanssin uusia tuulia, vahvistuvia musiikillisia virtauksia ja eri kulttuurien tai taidemuotojen fuusioita alati monipuolistuvassa kulttuuritarjonnassa.

Valtaosa Kaustisen tuhansista esiintyjistä saapuu juhlille talkoohengessä ilman rahallista korvausta. Virallisiksi esiintyjiksi valituille pelimanneille ja esiintyjäryhmille tarjotaan keikkojen lisäksi koko viikon festivaalipassi sekä alennus majoituksesta ja ruuasta. Festivaalilla voi myös osallistua päivittäin järjestettäviin ilmaisiin soitto-, laulu- ja tanssityöpajoihin joita pitävät alan huippuammattilaiset.

Share