Showcase-yhtyeet 2019

 

AXVY (SE)

 

AXVY Kuva: Mårten Hillbom

 

Yhtye koostuu kolmesta ruotsalaisesta muusikosta, jotka maalaavat musiikkiinsa monikerroksisen maisemakuvan sinertävine vuorineen, missä vesiputoukset kiemurtelevat syvien metsien lomassa. Nämä perinteentaitajat ymmärtävät myös, että perinteen tulee uudistua pysyäkseen elävänä. Tämä näkyy ja kuuluu AXVYn musiikissa. Yhtyeen harvinainen soitinyhdistelmä mahdollistaa skandinaavisen kansanmusiikin tutkailemisen laajalla perspektiivillä. Musiikki nojaa vahvoihin melodioihin, joiden perustana ovat kunkin muusikon käyttämät instrumentit: 12-kielinen kitara, lyömäsoittimet, 5-kielinen viulu sekä hardangerviulu.

Jerker Hans-Ers: 5-kielinen viulu, hardangerviulu

Albin Broberg: 12-kielinen kitara, cittern

Mårten Hillbom: lyömäsoittimet

 

Eva Väljaots (EE)

 

Eva Väljaots Kuva: Kata Treimann

 

Eva on virolainen kanteleen soittaja, joka opiskelee tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän soittaa erilaisia virolaisia sekä suomalaisia kanteleita ja etsii musiikkinsa jatkuvasti uusia äänimaisemia niiden avulla. Hänen improvisaatiolähtöisen ja meditatiivisen soittonsa inspiraationa ovat karjalaiset ja virolaiset historialliset kanteletyylit ja niiden mukana periytyvä maailmankuva.

Eva  Väljaots: kanteleet

 

Nooli

 

Nooli Kuva: Neea Lamminmäki

 

Duon juuret ovat syvällä pohjoismaisessa kansanmusiikkiperinteessä, mikä ilmenee vauhdikkaissa ralleissa, huumaavissa sooloissa sekä herkissä valsseissa. Groovaavan harmoonin ja energisen viulutaituroinnin tuottama svengi menee taatusti kuulijan jalan alle.

Jonna Lankinen: viulu

Oona Harju: harmooni

 

 


Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla lanseerattiin kesällä 2013 showcase-esiintymisten sarja. Sen tavoitteena on antaa näkyvyyttä uusille ja lupaaville kansanmusiikkinimille. Sarjaan valitut esiintyjät saavat kukin kaksi ohjelmapaikkaa juhlien päälavoilta – kokoonpanosta riippuen äänentoistollisilta lavoilta (Keskipohjanmaa-areena, Café Mondo, Kallioklubi, Kaustinen-sali) ja/tai akustisilta, intiimeiltä konserttipaikoilta (Pelimannitalo, Iholla-sali). Lisäksi showcaset saavat laaja-alaista näkyvyyttä kansanmusiikkijuhlien markkinoinnissa ja viestinnässä (printtimateriaalit, www, festivaaliviikon pressitilaisuudet). Sarjaan voivat hakea yhtyeiden lisäksi myös sooloartistit tai kansantanssiryhmät.Arkisto

Showcase -yhtyeet kautta aikain löydät tästä.

Share