Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla lanseerattiin kesällä 2013 showcase-esiintymisten sarja. Sen tavoitteena on antaa näkyvyyttä uusille ja lupaaville kansanmusiikkinimille. Sarjaan valitut esiintyjät saavat kukin kaksi ohjelmapaikkaa juhlien päälavoilta – kokoonpanosta riippuen äänentoistollisilta lavoilta (Keskipohjanmaa-areena, Café Mondo, Kallioklubi, Kaustinen-sali) ja/tai akustisilta, intiimeiltä konserttipaikoilta (Pelimannitalo, Iholla-sali). Lisäksi showcaset saavat laaja-alaista näkyvyyttä kansanmusiikkijuhlien markkinoinnissa ja viestinnässä (printtimateriaalit, www, festivaaliviikon pressitilaisuudet). Sarjaan voivat hakea yhtyeiden lisäksi myös sooloartistit tai kansantanssiryhmät.


Showcase 2018 Maria Reikko & Best Case Scenario Band. Kuva Risto Savolainen

Showcase-yhtyeiden haku vuodelle 2019 käynnistynyt!

Vuoden 2019 showcase-sarjaan haetaan jälleen kolmea esiintyjäryhmää, sooloartistia tai kansantanssiryhmää.

Showcase-konsertit järjestetään kokoonpanosta riippuen isommilla äänentoistollisilla esiintymislavoilla (Keskipohjanmaa-areena, Café Mondo, Kallioklubi, Kaustinen-sali) ja/tai pienemmillä intiimeillä konserttipaikoilla (Pelimannitalo, Iholla-sali), joissa ei ole äänentoistoa ja jotka ovat luonteeltaan akustisia.

Kullekin showcase-sarjaan valitulle esiintyjälle tarjotaan kaksi ohjelmapaikkaa juhlilta. Lisäksi showcaset saavat laaja-alaista näkyvyyttä kansanmusiikkijuhlien markkinoinnissa ja viestinnässä (printtimateriaalit, www-sivut, festivaaliviikon pressitilaisuudet) sekä käyttöönsä laadukkaan livetaltioinnin juhlilta. Sarjaan valittujen on mahdollista pyytäessään saada palautetta festivaaliesiintymisestään. Kutsumme festivaalin puolesta showcase-keikoille muiden tapahtumien promoottoreita sekä mahdollisia ulkomaisia delegaatteja.

Sarjaan valituille esiintyjille ei makseta esiintymisistä palkkiota. Myös matkakustannukset ovat esiintyjien omalla vastuulla. Esiintyjille tarjotaan esiintymispäivinä ruokailu sekä mahdollisuus yöpyä maksutta festivaalin yhteismajoituksessa. Esiintyjät saavat myös festivaalirannekkeen, joka on voimassa koko juhlien ajan.

Showcase-hakemuslomake avautuu tästä linkistä ja se on auki 12.12.2018-15.1.2019 välisenä aikana. Valituille esiintyjille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti viimeistään helmikuun 2019 aikana.

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään 52. kerran 8.-14.7.2019.


Arkisto

Showcase -yhtyeet kautta aikain löydät tästä.

Share