Pienen kylän suuri juhla

tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille jälleen 12.-18.7.2021!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat (Kaustinen Folk Music Festival) on jo yli viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. Perheystävällisille festivaaleille palataan vuosi vuoden jälkeen uudestaan, sillä Kaustisen tunnelma on unohtumaton.

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta ja neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Soittoaikaa on kellon ympäri ja lukuisat festivaalialueen ja Kaustisen alueen fasiliteetit tarjoavat pidemmälle tai lyhyemmälle vierailulle hyvät puitteet. Kaustisella viihtyvät kaikki!

Tältä sivulta saat apuja festivaalivierailun onnistumiseksi ja täydennämme sivua festivaalin lähestyessä. Mikäli näiden asioiden lisäksi vielä joku asia mietityttää, ota yhteyttä info@kaustinen.net

 

Festivaalikäytänteet 2021

Keskipohjanmaa-areenan konsertit

Keskipohjanmaa-areenalle on kulku sekä Kaustisen keskustasta Pelimannitorin puolelta että Musiikkilukion vierestä Meerbuschintieltä. Mikäli sinulla on ennakkoon ostettu lippu voit kulkea sillä molempien porttien kautta. Henkilökunta opastaa tarvittaessa. Tänä vuonna lipunmyyntiä on vain Pelimannitorin puoleisella portilla. Maksutapoina on käteinen ja korttimaksu. Portit ja lipunmyynti aukeavat tuntia ennen konsertin alkua. Keskipohjanmaa-areenan konsertteihin myydään 500 lippua kuhunkin. Kulttuuriseteleitä, ym. emme valitettavasti tänä vuonna ota vastaan. Niillä voit kuitenkin ostaa lipun esimerkiksi R-Kioskin toimipisteistä.

Voit mennä istumaan konsertin ajaksi areenan penkeille. Pidäthän alueella etäisyyttä muihin ihmisiin. Katsomo on iso, joten kaikki mahtuvat varmasti ja turvallisesti konsertista nauttimaan. Alueella on myynnissä vettä ja festivaalituotteita. Ravintolapalveluja ei tänä vuonna alueella ole.

Keskipohjanmaa-areenan läheisyydessä alueen sisällä on wc-tiloja ja käsienpesumahdollisuus. Voit myös desinfioida kätesi porteilla ja käsienpesupaikoilla. Suosittelemme myös maskien käyttöä etenkin lavan läheisyydessä. Maskeja on saatavilla porteilta. Voit jättää maskisi poistuessasi porteilla erillisiin keräysastioihin.

Festivaalialue tyhjennetään jokaisen konsertin jälkeen. Vältä jälleen poistuessasi ruuhkautumista areenan käytävillä ja areenan porteilla.

 

Kaustinen-salin konsertit ja Kansantaiteenkeskus

Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salin konsertteihin pääsee ennakkolipulla, sekä Kansantaiteenkeskuksen infosta ostettavilla lipuilla, mikäli konsertteihin on tilaa. Kuhunkin Kaustinen-salin konserttiin myydään 50 lippua.

Kansantaiteenkeskuksessa on myös festivaali-info ja lipunmyynti, festivaalin ja Kansanmusiikki-instituutin tuotemyymälä, Kahvila Konserttiina sekä Suomen kansansoitinmuseo. Kansantaiteenkeskuksen kaikki toimipisteet ovat avoinna maanantaista lauantaihin klo 10–19.

Vältä kulkiessasi ruuhkautumista myös Kansantaiteenkeskuksen konserteissa, etenkin sisään mennessäsi ja poistuessasi. Suosittelemme maskien käyttöä sisätiloissa.

Tervetuloa nauttimaan turvallisesti kesän onnellisimmista päivistä!

 

Esiintyjille

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Saapuminen ja pysäköinti

Kaustinen sijaitsee valtatie 13 ja kantatie 63 risteyksessä. Lähin rautatieasema sijaitsee Kokkolassa (45km Kaustiselta), lähin lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä (Kokkola-Pietarsaaren lentoasema) noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kaustiselta. Linja-autovuorot löytyvät matkahuollon sivuilta.

Festivaalialueen läheisyydestä löytyy useita ilmaisia pysäköintialueita festivaalivieraille. Pysäköintialueilla leiriytyminen on kielletty.

Majoitus

Kaustisen ja lähialueen majoitusvaihtoehtoja löydät täältä.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Kaustinen Folk Music Festival on 100% tasa-arvoinen ja yhdenvertainen festivaali ja toivotamme jokaisen pelimannin ja festivaalivieraan tervetulleeksi omana itsenään. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Jos näet tai koet itseesi, ystäviisi tai muihin festivaalivieraisiin kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä festivaalin järjestyksenvalvojille tai muulle henkilökunnalle.

Edellytämme, että pelimannit, festivaalivieraat ja festivaalin henkilökunta kunnioittaa toisiaan, käyttäytyy asiallisesti ja ottaa toisensa huomioon.

Tehdään yhdessä Kaustisen kansanmusiikkijuhlista Kesän onnellisimmat päivät!

Jaa