Pienen kylän suuri juhla

tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille jälleen 11.-17.7.2022!

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat (Kaustinen Folk Music Festival) on jo yli viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. Perheystävällisille festivaaleille palataan vuosi vuoden jälkeen uudestaan, sillä Kaustisen tunnelma on unohtumaton.

4300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta ja neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Soittoaikaa on kellon ympäri ja lukuisat festivaalialueen ja Kaustisen alueen fasiliteetit tarjoavat pidemmälle tai lyhyemmälle vierailulle hyvät puitteet. Kaustisella viihtyvät kaikki!

Tältä sivulta saat apuja festivaalivierailun onnistumiseksi ja täydennämme sivua festivaalin lähestyessä. Mikäli näiden asioiden lisäksi vielä joku asia mietityttää, ota yhteyttä info@kaustinen.net

 

Esiintyjille

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Saapuminen ja pysäköinti

Kaustinen sijaitsee valtatie 13 ja kantatie 63 risteyksessä. Lähin rautatieasema sijaitsee Kokkolassa (45km Kaustiselta), lähin lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä (Kokkola-Pietarsaaren lentoasema) noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kaustiselta. Linja-autovuorot löytyvät matkahuollon sivuilta.

Festivaalin aikana Kaustisen ja Kokkolan sekä Kaustisen ja Vetelin välillä tulee kulkemaan myös festivaalibussi. Kokkolan festivaalibussi toteutetaan yhteistyössä Visit Kokkolan, Original Sokos Hotel Kaarlen, Finlandia Hotel Kokkolan Seurahuoneen, Hotel Kokkolan ja Hotelli Nukkumatin kanssa.

Festivaalialueen läheisyydestä löytyy useita ilmaisia pysäköintialueita festivaalivieraille. Pysäköintialueilla leiriytyminen on kielletty.

Majoitus

Majoitusta Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla
Kaustisen ja lähialueen majoitusvaihtoehtoja löydät Visit Keski-Pohjanmaan, Visit Kaustisen seudun, Visit Kokkolan ja Visit Pietarsaaren seudun sivuilta.

Lipputoimiston majoitusvaraukset
Kaustisen kampus (opisto) ensisijaisesti sähköpostilla: myynti@lipputoimisto.fi.
Puhelin 06-8229800 ke-pe klo 10–16.

Viestiin alustavat tiedot:
1. Tulopäivämäärä ja lähtöpäivämäärä
2. Henkilömäärä
3. Varaajan nimi ja yhteystiedot

KP-V:n leirintäalue Kaustinen
Varauksia otetaan vastaan maanantaina 7.3. klo 10.00 alkaen numerossa 040 522 8977 ja sähköpostilla veikot@kp-v.fi. Lisätietoja osoitteesta veikot.kaustinen.fi

Perhemajoitus
Perhemajoituksesta lisätietoa sivulta Kaustinen.net/perhemajoitus.

 

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Kaustinen Folk Music Festival on 100% tasa-arvoinen ja yhdenvertainen festivaali ja toivotamme jokaisen pelimannin ja festivaalivieraan tervetulleeksi omana itsenään. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai häirintää esimerkiksi sukupuolen, tiettyyn etniseen ryhmään kuulumisen, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Jos näet tai koet itseesi, ystäviisi tai muihin festivaalivieraisiin kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoitathan siitä festivaalin järjestyksenvalvojille tai muulle henkilökunnalle.

Edellytämme, että pelimannit, festivaalivieraat ja festivaalin henkilökunta kunnioittaa toisiaan, käyttäytyy asiallisesti ja ottaa toisensa huomioon.

Tehdään yhdessä Kaustisen kansanmusiikkijuhlista Kesän onnellisimmat päivät!

Jaa