Den stora festen i den lilla byn

tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille jälleen 8.-14.7.2024!

Kaustby folkmusikfestival (Kaustinen Folk Music Festival) har i över fem decennier tillhört Nordens och Europas mest centrala folkmusikevenemang. Kaustbystämningen är oförglömlig, och folk återkommer till den familjevänliga festivalen år efter år.

4 300 asukkaan keskipohjalaiskunta Kaustinen kutsuu heinäkuussa vuodesta toiseen kymmeniä tuhansia vieraita nauttimaan kesän onnellisimmista päivistä. Festivaali on alusta saakka rakentunut vahvan, katkeamattomana säilyneen kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta ja neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Soittoaikaa on kellon ympäri ja lukuisat festivaalialueen ja Kaustisen alueen fasiliteetit tarjoavat pidemmälle tai lyhyemmälle vierailulle hyvät puitteet. Kaustisella viihtyvät kaikki!

Tältä sivulta saat apuja festivaalivierailun onnistumiseksi ja täydennämme sivua festivaalin lähestyessä. Mikäli näiden asioiden lisäksi vielä joku asia mietityttää, ota yhteyttä info@kaustinen.net

Festivaalivieraan ABC

Muutokset mahdollisia

Tapahtuma-alueen keskus on festivaalipuisto, joka sijaitsee aidatulla alueella Kaustisen keskustassa. Se sisältää KPO-areenan sekä lukuisia muita esiintymispaikkoja. Alueella on myös erilaisia ruoka- ja tuotemyyntipalveluita, sekä leikkipuisto. Festivaalipuiston ulkopuoliset esiintymislavat ovat nekin kohtuullisen kävelyetäisyyden päässä. Juhla-alueelle ja kaikkiin alueen ulkopuolisiin esiintymispaikkoihin pääsee päivälipulla ja pelimannirannekkeella. Alueelta voi myös välillä poistua vapaasti. Lippu näytetään alueen porteilla sekä saavuttaessa että poistuttaessa, jolloin järjestyksenvalvojat lukevat sen optisesti. Festivaalipuiston ulkopuolisilla esiintymispaikoilla lippu näytetään sisään tullessa. Sisääntuloportit sijaitsevat Kaustisen keskustan puoleisella Pelimannitorilla sekä vastakkaisella puolella Musiikkilukion vieressä.

Ensiapu löytyy Festivaalialueelta yläkoulusta. Paikalla päivystää SPR. Ensiavun puhelinnumero tapahtuma-aikana on 040 707 9869.

Esteettömyys Festivaalialue on pyritty tekemään mahdollisimman esteettömäksi pyörätuolilla liikkuville henkilöille. Café Mondo, Troka ja Keskipohjanmaa-areena sijaitsevat maan tasalla. Sisätiloissa sijaitseviin festivaalitoimipisteisiin pääsee myös kulkemaan pyörätuolilla. Inva-WC:t sijaitsevat yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa sekä Musiikkilukiolla. Festivaalialueella on inva-bajamaja. Pelimannitaloon pääsee luiskaa pitkin, mutta se on ahdas ja sisätiloissa on kynnyksiä.

Festivalbus Pelimannitorille saapuu ja sieltä lähtee festivaalibussi. Festivaalibussin linjat, pysäkit ja aikataulut päivittyvät paikkoin.

Festivaalipuoti on juhlien oma tuotemyymälä, josta löytyy niin paitoja, postikortteja ja -merkkejä, rintanappeja, pipoja, huiveja kangaskasseja kuin muutakin kivaa pientä festivaalitavaraa. Puoti sijaitsee Juhlapihalla.

Folk Shop löydät hyvän valikoiman kansanmusiikkijulkaisuja: äänitteet, kirjat, soitintarvikkeet, piensoittimet ja tietenkin myös festivaalituotteet! Uutuuslevyjä julkaisseet yhtyeet tekevät myös yllätyskeikkoja Folk Shopissa! Folk Shop sijaitsee yläkoululla ja siitä huolehtivat festivaalin kanssa yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliitto ja Kansanmusiikki-instituutti ry.

Henkilöllisyystodistus Kuvallinen henkilöllisyystodistus vaaditaan anniskelualueilla.

Häirintäyhteyshenkilö Festivaalilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää tai ahdistelua. Jos havaitset epäasiallista käytöstä, ilmoitathan siitä festivaalin henkilökunnalle tai häirintäyhdyshenkilölle.

Päivälippu Päivälippu on voimassa koko päivän aamusta yöhön ja se kattaa kaikki sen päivän käsiohjelmassa olevat tapahtumat. Lisäksi on saatavilla iltalippuja (ks. iltalippu), viikkolippua ja viikonloppulippua.

Iltalippu Yhden päivän iltalippu on voimassa klo 19.00 jälkeen arkisin ti-pe. Lauantaina iltalippua ei ole erillistä myynnissä. Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Iltanuotiot syttyvät nuotiopaikoilla Pelimannitalon edessä ja yhteislaulupaikalla valtatie 13:n varressa. Nuotioilla voit kokea Kaustisen tiiviin yötunnelman aidoimmillaan soittaen, laulaen, kuunnellen tai rupatellen.

Infopisteet sijaitsevat festivaalipuiston Juhlapihalla ja Musiikkilukiolla. Juhlapihan info on avoinna klo 10–20 ja Musiikkilukion infopiste ympärivuorokautisesti koko tapahtuman ajan. Löytötavaroita voi toimittaa ja tiedustella Musiikkilukion infopisteellä. Festivaali-infon puhelinnumero on 040 170 1966.

Folkkulturcentrum Kansantaiteenkeskuksen infosta saat festivaaliliput ja myymälästä löydät laajan valikoiman levy- ja kirjajulkaisuja, Kansanmusiikki-instituutin ylläpitämän kansansoitinmuseon sekä Kaustinen-salin. Myös itse rakennus on arkkitehtuurinen nähtävyys.

Kartat Festivaalipuiston kartan löydät käsiohjelmasta ja nettisivuiltamme. Kaustisen kunnan opaskartan saat infopisteestä.

Koirat Festivaalialueen ulkotiloihin saa tuoda koiria. Koirat on kuitenkin pidettävä kytkettynä ja jätökset on kerättävä. Opaskoiran voi tuoda myös ravintola-alueille ja sisätiloihin. Jos olet koiran kanssa ihmispaljouden keskellä, huomioithan muut festivaalivieraat.

Lapset Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on mitä parhain kesäinen perhekohde. Lasten Kaustinen pitää sisällään Lastenteltan värikkään ohjelmiston, lukuisia akustisen lastenmusiikin huippunimiä sekä koko alueelle levittäytyvän perheen pienimmille suunnatun osallistavan toiminnan. Alakoulun puolelta löytyy lastenhoitohuone, jossa voi mm. vaihtaa vaipat ja lämmittää ruokaa. Lastenteltan vieressä sijaitsevassa festivaalialueen leikkipuistossa lapset voivat leikkiä vanhempien vastuulla koko päivän. Lue lisää Lasten Kaustisesta alempaa tältä sivulta.

Lasten lippu vain 9 € /päivä. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi!

Lastenhoitohuone sijaitsee alakoululla.

Liikenneyhteydet: Autolla Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet on merkitty P1-P5 tunnuksilla, liikenteenohjaajat opastavat oikeille paikoille.

Liikenneyhteydet: Junalla Kaustiselta katsottuna lähin juna-asema sijaitsee Kokkolassa (n. 45 kilometrin päässä). Juna-aikataulut löydät VR:n kotisivuilta. Bussiyhteys Kokkolasta Kaustiselle lähtee rautatieaseman läheisyydestä. Linja-autoasema sijaitsee n. korttelin päässä rautatieasemasta. Rautatieaseman edessä kulkevan tien varressa on myös pysäkki, jossa vakiovuorot pysähtyvät.

Liikenneyhteydet: Linja-autolla Festivaalibussin pysäkki sijaitsee Pelimannitorilla, festivaalialueen ytimessä. Kaustiselle pääset sekä Festivaalibussilla että Matkahuollon vakiovuoroilla. Katso normaalin kaukoliikenteen linja-autojen aikataulut Matkahuollon sivuilta. Matkahuollon pysäkki sijaitsee Kaustisella Teboil-huoltoaseman takana. Festivaalibussin aikataulu päivittyy piakkoin. Lentäen Kaustisen lähin lentokenttä on Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä. Kaustiselta lentokentälle on matkaa noin 35 km.

Lipunmyynti Osta liput ennakkoon här Festivaalin aikaan lippuja saa molemmilta porteilta sekä Kansantaiteenkeskuksesta. Porteilta voi ostaa vain kyseisen päivän päivälipun tai iltalipun. Muiden päivien liput voi ostaa Kansantaiteenkeskuksen infosta.

Löytötavarat Festivaalin ajan löytötavarapiste sijaitsee Musiikkilukion infossa. Festivaalin jälkeen löytötavaroita voi kysellä festivaalitoimistosta, p. 040 170 1966. Arvokkaammat löytötavarat toimitetaan Kaustisen poliisilaitokselle.

Logi Festivaalien kautta saa perhemajoitusta. Majoitustoimisto toimii Musiikkilukiolla klo 9.00-21.00. Pelimannimajoituksen puhelinnumero 040 573 9275 ja perhemajoituksen 040 170 1968. Tämän lisäksi majoitusta Kaustisella ja lähialueilla tarjoaa usea taho. Yhteystietoja saat infopisteestämme.

Program Käsiohjelmaa myydään porteilla 2 € hintaan. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan festivaalin nettisivulta.

Pankkiautomaatit Festivaalialueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Kaustisen keskustassa K-Market Kaustisen sisätiloissa ja on avoinna liikkeen aukioloaikoina.

Parkkipaikat Kaustisen keskustasta opasteet ohjaavat festivaalialueelle. Pysäköintialueet on merkitty P1-P5 tunnuksilla, liikenteenohjaajat opastavat oikeille paikoille.

Pro Kaustinen ry on Kaustisen kansanmusiikkijuhlien järjestämistä varten vuonna 2010 perustettu tapahtumatuotanto-organisaatio. Sen muodostavat kolme kaustislaista kulttuuriyhdistystä (Kaustisen Nuorisoseura ry, Kaustisen Näppärit ry ja Kaustisen Pelimanniyhdistys ry).

Päivälippu oikeuttaa kaikkiin ohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin aamusta iltaan ja yöhön. Tähän kuuluvat Festivaalialueen kaikki tilaisuudet ja lisäksi Kallio-klubi sekä Kaustinen-salin konsertit! Päivälipun ostanut ei tarvitse erillistä iltalippua.

Ruokailupalvelut Katso festivaalien ruokapalveluista alempaa sivulta.

Soitinnarikka sijaitsee Musiikkilukiolla. Soitinnarikan sisäänkäynti on musiikkilukion sisäpihan sisäänkäynnistä. Ensisijaisesti narikka on tarkoitettu esiintyjille soitinsäilytykseen. Soitinnarikka on esiintyjille maksuton.

Taksit päivystävät Pelimannitorilla. Kaustisen Taksikeskuksen puhelinnumero on 041 473 6422. (Huom! Numero toimii vain festivaaliviikolla!)

Tallennus Festivaalialueella saa kuvata.

Tupakointi Festivaali on savuton. Tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityllä paikalla.

Turvallisuus Turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta festivaalialueella vastaa turvallisuuspäällikkö. Ensiapu löytyy yläkoululta. Yleinen hätänumero on 112. Ongelmatilanteissa ota yhteys lähimpään järjestyksenvalvojaan.

WC:t Festivaalialueella on sisävessoja ja bajamajoja. Inva-WC:t sijaitsevat Musiikkilukiolla, yläkoululla ja Kansantaiteenkeskuksessa.

Ympäristön huomioonottaminen Viethän roskasi niille tarkoitettuihin roskasäiliöihin. Leirintäalueilla ja majoituspakoissa on omat roskapisteensä. Huolehdithan, että tyhjät pullosi päätyvät lasinkeräykseen tai kauppojen pullonpalautuspisteisiin.

Alustavat aukioloajat

Muutokset mahdollisia

Portit klo 9.00 alkaen ohjelmasta riippuen yöhön saakka

Lipunmyynti
Portilla ma – la klo 9.00 – (vain kyseisen päivän liput ja viikkoliput)
Kansantaiteenkeskus lipunmyynti / Info ma -la klo 10.00-20.00 (kaikkein päivien liput)

(Kansantantaiteenkeskus avoinna ma -to klo 10-20, (Kaustinen-salin konserin loppuun saakka), pe klo 10-20.30 la klo 10-20 su suljettu.)

Info ma 15.00-24.00, ti-la 00.00-24.00, su 00.00-18.00

Pelimannitoimisto (Musiikkilukiolla) su 12.00-18.00, ma-la 9.00–21.00

Esiintyjävastaanotto (Musiikkilukiolla) su 12.00-18.00, 9.00–21.00

Majoitusvastaanotto (Musiikkilukiolla) su 12.00-21.00, ma-la 9.00–21.00

Toimihenkilöiden ja talkoolaisten vastaanotto su 12.00-16.00 ja 18.00-21.00, maanantaista eteenpäin 9.00–19.00

Kutsuvierasvastaanotto ma-la 9.00-19.00

Pressitoimisto (Musiikkilukiolla) ma-la 10.00-19.00

Soitinnarikka ma-la 08.00-02.00, su 8.00-12.00

Ensiapu (Yläkoululla) ma 15.00–24.00, ti-la 10.00–24.00, su 10.00–16.00

Lastenteltta ma 16.30-17.30, ti 10.00-19.00, ke 10.00-19.15, to 10.00-19.15, pe 10.00-19.45, la 10.00-19.30

Puuhateltta ma 16.30-17.30, ti-la 10.00-19.00

Basaari ma 15.00–22.00 ja ti-la klo 10.00–22.00.

Yläkoulun myyntipisteet ma klo 15.00-22.00 ja ti-la klo 10.00-22.00, ellei toisin mainita

Ravintolat ks. ravintolat

Ankomst och parkering
Kaustby ligger i korsningen mellan riksväg 13 och stamväg 63. Närmaste järnvägsstation finns i Karleby, närmaste flygfält i Kronoby (Karleby-Jakobstads flygplats). Under festivalveckan kör den egna festivalbussen nästan dygnet runt mellan Karleby och Kaustby, normala bussturer hittas via Matkahuoltos webbplats.. Lähin rautatieasema sijaitsee Kokkolassa (45km Kaustiselta), lähin lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä (Kokkola-Pietarsaaren lentoasema) noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kaustiselta. Linja-autovuorot löytyvät matkahuollon sivuilta.

Festivaalialueen läheisyydestä löytyy useita ilmaisia pysäköintialueita festivaalivieraille, pysäköintipaikoille ohjaa opasteet.  Pysäköintialueilla leiriytyminen on kielletty. 

Artister
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Logi

Majoitusta Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla
Information om logialternativ för Kaustby med omnejd finns här. Visit Kaustisen seudun, Visit Kokkolan ja Visit Pietarsaaren seudun sivuilta.

Perhemajoituksesta lisätietoa sivulta Kaustinen.net/perhemajoitus.

Festivaalileirintä sijaitsee Kaustisen urheilukentän alueella, varausmahdollisuuus avautuu kevään aikana. Tarkemmat tiedot Kaustisen Pohjan-Veikkojen sivulta

Elämystelttailua festivaaliviikolla tarjoaa Hotelli Kaustinen

Lasten Kaustinen

Alle 7-vuotiaat maksutta festivaaleille koko viikon!

Lastenteltta on auki ohjelman mukaan.

Elävä perintö ja Kaustinen

Kaustislainen viulunsoitto nostettiin Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa 2021. Tunnustus on merkittävä alueen perinteelle, mutta se lisää vääjäämättä myös koko kansanmusiikki- ja kansantanssikentän arvostusta ja merkitystä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on luonnollisesti paras paikka tutustua esimerkillisen elinvoimaisena säilyneeseen paikalliseen perinteeseen niin soiton, tanssin kuin niitä säestävän tarinoinnin kautta. Soitto soi pitkin pitäjää, ja tanssia voi seurata lukuisilla esiintymispaikoilla.

Kaustisen seudun oman perinteen lisäksi 2023 juhlilla kuultiin ja nähtiin toinen toistaan hienompia kulttuuriperintöilmiöitä niin ympäri Suomea kuin maailmalta. Kukkaismattoperinnettä Spycimierzistä esittelee vierailijaryhmä Puolasta. Muista Unesco-luetteloiduista kohteista juhlilla voi tutustua ainakin latvialaisen suiti-vähemmistön kulttuuriin, liettualaiseen sutartines-lauluun, ukrainalaiseen borsch-keittoon sekä kenialainen Isukuti-juhlaperinteeseen.

Elävän perinnön ohjelmaan kuului myös mm. seminaareja, Perinnerinkien pannukahvit sekä Soitinrakentaja kohtaa soittajan -konsertteja. Osallistua pystyi myös Riina Hosion ja Diana Gutierrezin Kehollinen kulttuurien välisyys -työpajasarjaan.

Elävän perinnön Kaustisella törmäytetään eri perinteiden harjoittajia ja asiantuntijoita yhteen ja mietitään käytännön tasolla, miksi ja miten perinteitä suojellaan. Toiminnan kokoaa yhteen Elävän perinnön piste Juhlapihan läheisyydessä, joka on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11–18.

Safer Kaustby

Säkerhet och jämlikhet 

 

Kaustinen Folkmusikfestival har förbundit sig att främja jämställdhet och jämlikhet på festivalen. Vi välkomnar alla spelare och festivalbesökare som sig själva. Vi förväntar oss att alla på festivalen bidrar till att skapa ett säkrare område genom att respektera andra, uppträda korrekt och ta hänsyn till andra. Vi tolererar inte någon form av diskriminering eller trakasserier på grund av till exempel kön, etnisk tillhörighet, hudfärg eller sexuell läggning, eller fysiska, verbala eller sexuella trakasserier.  

Om du ser eller upplever ett beteende mot dig själv, en vän, en annan festivalgäst eller en anställd som är oroande, olämpligt eller på något sätt inte stöder jämlikhet och rättvisa, rapportera det till festivalvärdarna eller annan personal. Festivalpersonal och stewards har fått instruktioner om att uppmärksamma säkerhet och jämlikhet.  

  

FN:s principer för ett säkrare utrymme: 

 

 • Respektera den andra personens personliga fysiska och mentala utrymme. Respektera självbestämmandet. Rör inte en annan person utan att fråga om lov. Kom ihåg att du inte kan känna till någons gränser utan att fråga. Be om utrymme för dig själv om det är nödvändigt. 
 • Håna, förlöjliga, förringa, åsidosätt eller skäm bort någon genom dina ord, ditt beteende eller dina handlingar. Avstå från att kritisera utseendet, skvallra och upprätthålla stereotyper. 
 • Gör inga antaganden utifrån utseende eller beteende. Gör inga antaganden om någons sexualitet, kön, nationalitet, etnicitet, religion, värderingar, socioekonomiska bakgrund, hälsa eller funktionsförmåga. 
 • Ge utrymme. Se till att alla har möjlighet att delta i debatten. Pressa inte fram andras åsikter utan ge dem en chans att komma till tals. Respektera också andras privatliv och hantera känsliga frågor på ett respektfullt sätt. 
 • Lyssna och lär dig. Ta emot nya ämnen, människor och perspektiv med ett öppet sinne. Behandla varje fråga och situation som du möter som en möjlighet att lära dig och utvecklas. 
 • Be om ursäkt, om du avsiktligt eller oavsiktligt har skadat andra. 

 

Om du ser någon som beter sig olämpligt eller på annat sätt bryter mot Safer Space-policyn ska du ingripa. 

Låt oss göra en rolig festival tillsammans! 

Ravintolapalvelut ja kaffilat

Tulukaa syömhän!

Muutokset mahdollisia

Kalliokrouvi Korkealla kalliolla Kallioklubin syleilyssä sijaitseva tilausravintola, joka on tiistaista klo 18 alkaen avoinna myös mukaansa tempaavana soittopubina. Ryhmävaraukset ja tiedustelut: myynti@kaustinen.net, puh. 040 163 4398.

Mondo Keskipohjanmaa-areenan vieressä. Musiikkia, pitkä baaritiski ja tunnelma katossa. K-18 klo 21 jälkeen. Alaikäisille oma alueensa.

Troka Viihtyisä ravintolateltta Pelimannitalon vierustalla. Musiikkia, juomia, akustisia jameja ja nurkkatansseja. K-18 klo 21 jälkeen.

Pelimannitalon kahvio Vanhan hirsitalon tunnelmaa, musiikkia ja kahvia, kaustislaista juustopaistia unohtamatta, joka on tarjolla ti-la. Ikäraja K-18 klo 22 jälkeen.

Marjaananvillen kaffila Juhlapihan perinteikäs kaffila, jossa viihtyvyyden takaa Krenikka-lavan ohjelmisto. Tarjolla kahvia, teetä, virvokkeita, suolaista ja makeaa.

Kallioklubi Festivaalin jo käsitteeksi muodostunut klubi Kalliopaviljongilla. Tiivistunnelmaista musiikkia ja kylmiä juomia. Alaikäisille oma alueensa.

Kahvila Fiuli Viihtyisä kahvila Kansantaiteenkeskuksessa. Kahvia, virvokkeita, sekä leivoksia & herkkuja, niin suolaisia kuin makeitakin.

Festivaaliareenan ruokakuja Festivaalipuistosta löytyy ruokakujaa, josta löydät monenlaista syötävää pikkutunneille saakka. Tulevan kesän tarjonta päivitetään myöhemmin.

Kestikievari Avoinna klo 10–03.30 Musiikkia, tanssia ja herkullista ruokaa festivaalialueen teltassa Pelimannitorin portin kupeessa. Paikat Kestikievarista voi varata ryhmille myös etukäteen: myynti@kaustinen.net, puh. 040 163 4398.

Festivaalipuiston myyntipisteet Festivaalipuistosta Keskipohjanmaa-areenan ympäristöstä löytyy myös jäätelöä, kahvia ja makeisia. Kesän tarjonta päivitetään myöhemmin.

Esittely- ja myyntipisteet

Päivittyy kesän korvalla

Yläkoulu

Yläkoululla sijaitsee Folk Shop, sekä useita muita esittely- ja myyntipisteitä. Tulevan kesän toimijat päivitetään myöhemmin.

Juhlapiha

Juhlapihalla sijaitsee festivaalin Info-Puoti, josta saa informaation lisäksi myös ostaa Festivaalituotteita, kuten paitoja ja koruja. Juhlapihalla on myös muita esittely- ja myyntipisteitä joiden tämänvuotinen tarjonta päivitetään myöhemmin.

Juhlapihan basaari

Juhlapihan basaariteltasta Festivaaliareenan ja Juhlapihan lomassa löydät vaatteita, koruja ja käsityömuistoesineitä runsaasta valikoimasta. Basaarin tulevan kesän myyjät päivittyvät myöhemmässä vaiheessa.

Aluekartta (2023)

Festivaalialue

 1. Pelimannitalon portti
 2. Musiikkilukion portti
 3. Keskipohjanmaa-areena
 4. Mondo (K-18, vanhempien seurassa klo 21 saakka)
 5. Pelimannitalon iso tupa
 6. Santerin kabinetti (K-18 klo 22 jälkeen)
 7. Pelimannitalon kahvio (K-18 klo 22 jälkeen)
 8. Troka (K-18, vanhempien seurassa klo 21 saakka)
 9. Laulureki
 10. Massikka
 11. Sopukka
 12. PH Nordgren -Sali
 13. Kansantaiteenkeskus: myymälä, Suomen kansansoitinmuseo, Kahvila, Info
 14. Lastenteltta
 15. Kaustinen-Sali
 16. Museosali
 17. Kansantaiteenkeskuksen aula
 18. Kallioklubi (Kalliopaviljonki)
 19. Kalliokrouvi (Kalliopaviljonki)
 20. Yläkoulu: Marjaananvillen kaffila, Folk Shop, Taito Craft Shop, Artrinki, kansanllispuvut, soitinrakentajat ja ensiapu
 21. Wiljami
 22. Krenikka
 23. Juhlapihan lava
 24. Juhlapiha
 25. Elävän perinnön piste
 26. Soittosali
 27. Maitolaituri
 28. Puolimatka
 29. Kaustisen kirkko
 30. Kestikievari
 31. Sivutupa
 32. Setori
 33. Maunon makasiini
 34. Kino
 35. Festivaaliravintola
 36. Juhlapihan Basaari: käsitöitä, designia, vaatteita, korua jne.
 37. Ruokakuja: ruokakioskit
 38. Musiikkilukio: Info, soitinnarikka, kutsuvieraat, festivaalitoimistot, esiintyjien vastaanotto, majoitustoimisto
 39. Yhteislaulunuotio
 40. Iltanuotio
 41. Urheilutalo
 42. Urheilukentän leirintä
 43. Kierrätyspiste
 44. Infopiste ja Puoti
 45. Avain Säästöpankki, työnäytöksiä, näytteilleasettajia
 46. Kraatari