Osuuskunta Uulun Sarviseikkailu

Näppäreissä lauletaan

Ottoset.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun lasten ohjelmaa alettiin toteuttaa omassa erillisessä teltassaan leikkikentän kupeessa. Siitä saakka Tradilinnut ovat isännöineet ja musisoineet Lastenteltalla koko perheen iloksi ja pitäneet huolen siitä, että musiikki soi ja iloinen tunnelma pysyy teltan katon rajassa koko viikon ajan. Näin myös perheen pienimmät saavat osansa festivaalin ohjelmasta.

Kaustisen festivaalia pidetään erittäin perhe- ja lapsiystävällisenä juuri Lastenteltan ja sen ohessa toimivan Puuhateltan ansiosta. Aidatulla festarialueella on turvallista oleilla, leikkipuisto on avoinna koko ajan ja perheiden kaipaamat palvelut ovat lähellä. Mukavinta Kaustisella on päästä olemaan osa suurta festivaalia! Puuhateltassa on päivittäin sekä ohjattua käsillä tekemistä että vapaata piirustelua. Lastenohjelmaa on myös muilla esiintymispaikoilla, tiedot löytyvät käsiohjelmasta erillisellä logolla merkittynä.

Lasten työpajat ja puuhateltta

Avoinna ma 16.00-19.00, ti-la klo 10.00-19.00

Puuhateltassa voi piipahtaa tai viipyä pidemmänkin aikaa piirtelemässä, värittelemässä tai askartelemassa. Kaikki pajat ovat maksuttomia, ja ohjaajat ovat teltassa koko aukioloajan.

Taito Keski-Pohjanmaan festarikäsityöpajoissa löytyy iloista tekemistä jokaiselle! Aiheina mm. rustelusdokat, naamarit, korut ja käsintehdyt rytmisoittimet. Ma 8.7. klo 16-19, ti-la klo 12-15

Kaustisen Marttojen käsityöpajassa kirjotaan rannekkeita erilaisin perinteisin pistoin. Tee itsellesi oma muisto kesän onnellisimmista päivistä. Ti-la klo 15-18

Lastenteltta tanssii ja tanssittaa

Kaustisen nuorisoseuran Ottosten kansantanssituokiot koko perheelle – lapset tanssivat lapsille ja lopuksi yleisökin pääsee mukaan.

Ti 9.7. klo 14.15 MiniOttoset I ja Ottoset

Ke 10.7. klo 14.15 JunioriOttoset ja JunioriOttoset I

To 11.7. klo 14.15 MiniOttoset II ja JunioriOttoset II

Pe 12.7. klo 16.30 Ottosten perilliset

La 13.7. klo 14.00 PikkuOttoset II ja PikkuOttoset I

Lasten pelimannikatselmus

on kaikenikäisille lapsille tarkoitettu avoin musiikkikatselmus, joka päättää Lastenteltan ohjelman jokaisena päivänä. Lava on vapaa soitto-, laulu- ja tanssiesityksille yksin tai porukassa.

Katselmukseen voi ilmoittautua Tradilinnuille valitsemansa osallistumispäivän aikana. Osallistujat saavat itselleen virallisen kunniakirjan. Lisäksi festivaalilauantain loppuhulinoissa on luvassa muutamalle mieleenpainuvimmalle esitykselle pieni lisäpalkinto.

Poimintoja lastenohjelmasta 2019

Tradilinnut 20 vuotta

Festivaalin omat musiikkilinnut täyttää pyöreitä vuosia! Tradilintujen johdolla avataan jokainen Lastenteltan päivä mukaansatempaavilla leikeillä ja musisoinneilla. Tradilinnut kulkevat Lastenteltan oppaina koko ohjelman ajan ja huolehtivat siitä, että jokaisella halukkaalla on mahdollisuus päästä osallistumaan teltassa tapahtuviin aktiivisiin osuuksiin.

Ma 8.7. klo 16.00-16.45 Lastenteltan avajaiset

Ti-la 9.-13.7. klo 10.00 Päivänavaus

Ti 9.7. klo 16.30-17.00 Tradilintujen musiikkihetki

La 13.7. klo 18.00-19.00 Lastenteltan loppuhulinat

 

Mukulamatinea I ja II, Ottoset ja Näppärit

Keskipohjanmaa-areena täyttyy tiistaipäivänä jo perinteeksi muodostuneella tavalla kahteen eri otteeseen tanssijoista ja soittajista, joista nuorimmat ovat vasta taaperoiässä. Mukulamatinea I on Kaustisen Ottosten sekä vieraittensa näyttävä tanssikonsertti ja Mukulamatinea II kokoaa yhteen sadat Näppärisoittajat ympäri maan.

Ti 9.7. klo 13.00 Mukulamatinea I: Kaustisen Nuorisoseuran MiniOttoset, PikkuOttoset, JunioriOttoset ja Ottoset Mukulamatinean tanssikonsertissa vierainaan Hyrrä ja Hippa Oulusta. Keskipohjanmaa-areena

Ti 9.7. klo 18.00 Mukulamatinea II: Monisatapäisessä Näppärien joukossa on eri ikäisiä pelimanneja ympäri Suomen. Keskipohjanmaa-areena

 

Eppel&Peppel

Mainio tarinankerronta–musiikki-seurue tuo Kaustiselle esityksen nimeltä Ihmepyörä. Se on koko perheen esitys, jossa yleisö pääsee vaikuttamaan esityksen kulkuun eli pyöräyttämään Ihmepyörää. Kun ihmepyörää pyöräyttää, tapahtuu – melkein mitä vaan! Ainakin tapahtuu laulu, tarina, runo ja soitto. Ehkä myös saippuakuplia, tanssia tai jotain hullunkurista! Hattupäinen apinalauma alkaa metelöidä ja sitten vietetään rottaprinsessan hienoja häitä.

To 11.7. klo 16.15 Lastenteltta
Pe 12.7. klo 14.45 Lastenteltta

 

Kansanlauluyhtye ILO

Kansanlauluyhtye ILO esittää perinteisiin kansansatuihin pohjautuvan näytellyn lastenkonsertin. Savolaiset Karhu, Kettu, Susi ja Jänis saapuvat ystävineen Kummakorven metsästä. Laulut on säveltänyt Mika Lahtinen ja sanoittanut Lasse Forsgren.

Ke 10.7. klo 17.30 Lastenteltta

To 11.7. klo 11.30 Lastenteltta ja klo 14.00 Wiljami

 

Kulttuuriosuuskunta Uulu

YHDESSÄ!-konsertissa vauva ja vauvan lähipiiri saavat tehdä ja olla yhdessä! Matkalla karhun syntymäpäiväjuhlille pääsee niin soittamaan, laulamaan, liikkumaan kuin kokeilemaan sosiaalisen sirkuksen harjoitteita. Ei vaadi ennakko-osaamista, mukaan voi tulla jo ihan pienenkin vauvan kanssa. Yhdessä olemme kaikki enemmän!

To 11.7. klo 10.00 ja 11.00, Iholla-sali

Pe 12.7. klo 13.45, Iholla-sali

Soitinpöytä

Tule tutustumaan mitä mielenkiintoisimpiin maailmalta tuotuihin soittimiin.

Pe 12.7. klo 10.00-12.00, Puuhateltta

 

 

AAVA – veden kiertokulku

Aava vie hydrologien kierron pyörteisiin, ulapalle, jäätikölle, sädemetsään, suolle, joen varrelle! Konsertissa yleisö pääsee tutustumaan paitsi veden kiertokulkuun, myös erilaisiin meren antimista tehtyihin soittimiin ja veden äärellä asuvien kansojen musiikkiin. Setin aikana osallistujista tulee osa bändiä, sillä laulun, rytmityksen ja liikeen lomassa päästään myös kokeilemaan itse soittimia.

La 13.7. klo 10.15, Pelimannitalo

Rytmireilaaja

Uulun kaikkien aikojen suosituin työpaja tutustuttaa erilaisiin rytmeihin ja rytmisoittimiin! Sopii kaiken ikäisille!

La 13.7. klo 11.30 Lastenteltta

Sarvisuunnistus

Sarvi tai torvi käteen ja menoksi! Koko perheen hulvaton metsäretki avaa sarvien ja torvien käyttötarkoituksia metsässä, jossa ne soivat ja kuuluvat parhaiten. Lähde mukaan luomaan sarvikieltä ja etsimään aarretta.

La 13.7. klo 18.00 LÄHTÖ Kallioklubin edestä, Pauanteen maastossa (kesto n. 45 min).

 

Lastenduo Vejie

Vejie on lastenlauluduo, johon kuuluvat 13- ja 12-vuotiaat ystävykset Venla Kivioja ja Eeva Virtanen. Esitysten pohjana on tarina, jota käsinuket ja pehmolelut vievät eteenpäin. Tänä kesänä tytöt eläinystävineen seikkailevat lelumaassa ja matkaavat monissa eri kaupungeissa ympäri maailman etsien eksynyttä leijonaystäväänsä. Lapsiyleisön rytmi- ja leikkiapua tullaan tarvitsemaan leijonan etsimisessä! Apuun saadaan myös Venlan ja Eevan sisarukset Lauri, Otso, Ahti ja Immi kitaroiden, rumpujen ja viulun kera. Huikea musiikkiseikkailu voi alkaa!

Ke 10.7. klo 15.30 Wiljami

La 13.7. klo 11.30 Massikka ja 12.30 Lastenteltta

 

Mutaveijarit

Mutaveijarit on riemukas ja veikeä lastenmusiikkiyhtye, jonka musiikista nauttivati niin lapset kuin aikuisetkin. Yhtye onkin tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja monipuolisesti eri musiikkityylejä yhdistelevistä omista lauluistaan. Emma-ehdokkaaksikin yltänyt Mutaveijarit esiintyy Kaustisella jo tuttujen sekä uusien laulujen kera ja vie kuulijansa kuravellin, ystävyyden ja luonnon riemukkaaseen maailmaan.

Ke 10.7. klo 16.30 Lastenteltta (viittomakielelle tulkattu)

To 11.7 klo 17.30 Kaustinen-sali

 

Maltti ja Valtti

Televisiosta tutut liikennekonstaapelit tulevat Kaustiselle lauantaina pitämään järjestystä yllä. Heidän svengaava esityksensä nähdään Kaustinen-salissa lauantaina, minkä lisäksi konstaapelit kiertelevät festivaalialueella päivän aikana.

La 13.7. klo 13.00 Kaustinen-sali

 

Metsäorkesteri Käet Ylös!

Mikä tekee oravan onnelliseksi? Ja kuka nappisilmä se köllöttelee rantakivikossa kevätauringon lämmössä? Tunnelmia ja tosiasiaa linnuista ja muista metsän asukkaista on tarjolla koko perheen konsertissa, kun Elina Kynsijärven rytmikkäät ja yllätykselliset lorut ovat saaneet musiikillisen muodon sekä viittomakielisen tulkinnan.

Ti 9.7. klo 16.30 Wiljami (viittomakielelle tulkattu)
Ke 10.7. klo 10.00 Pelimannitalon iso tupa (viittomakielelle tulkattu)
To 11.7. klo 10.30 Lastenteltta (viittomakielelle tulkattu)

 

Pikku Kakkosen Seikkailukone

“Ylös eteen oikeaan, alas taakse vasempaan, seikkailun voi löytää ihan mistä vaan!” Pikku Kakkosen Seikkailukoneen matkassa edetään riemukkaissa tunnelmissa. Seikkailuseurana on Pikku Kakkosen tuttuja juontajia, iloinen orkesteri sekä tietenkin kaikkien seikkailujen sankari Reppu-Heppu, jonka reppuun on pakattuna varusteet tilanteeseen jos toiseenkin. Kun Seikkailukone paljastaa kartan, matka voi alkaa leikkien, laulaen ja hauskoja tehtäviä suorittaen.

Ti 9.7. klo 11.00-12.00 ja 15.00-16.00 Keskipohjanmaa-areena

 

Tanssiteatteri Kiuta: Gnomos

Metsätontut Villiina ja Vihmo ovat tarkkailleet ihmisten puuhia jo 300 vuoden ajan. Tonttuja hämmästyttää ihmisten aiheuttama, alati kasvava melu ja hulina. Mahtavatko ihmiset huomata, mitä luonnossa tapahtuu? Eräänä päivänä tontut löytävät kotimetsästään jotain sinne kuulumatonta ja heidän elämänsä suistuu raiteiltaan. Gnomos on koko perheen tangoteatteriteos, joka kertoo luonnon tärkeydestä, salakavalasta itsekkyydestä ja todellisesta kumppanuudesta. Tanssin rinnalla tarinaa kuljettaa elävä musiikki. Tangoteatteri Kiutan teoksissa argentiinalainen tango yhdistyy fyysiseen teatteriin, nykytanssiin ja tangolle epätavallisiin aiheisiin. Kiutan esityksissä korostuu elävä musiikki, vahva tarina, hienovarainen huumori ja hiljainen voima.
Ke 10.7. klo 18.00 Kaustinen-sali

 

Tallari ja Loiskis

Yhteiskeikalla luvassa mainioita ja hulvattomia lastenlauluja Loiskiksen laajasta tuotannosta sekä kappaleita Loiskiksen kotikonnuilta Keski-Suomesta. Konsertissa nähdään melkoinen arsenaali erilaisia soittimia, ja se sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ti 9.7. klo 17.00-18.00 Lastenteltta

 

Lastenohjelmassa mukana myös: Duo JAB, Hempan sakki, Ihahhaa, Jyväskylän kansalaisopiston lasten ja nuorten pelimanniryhmät, Kaino ja Kille, Kangasalan Pikkupelimannit, Kankaanpään UusiKapelli, Lastenyhtye Raiku, Läskisoosi big band, Mielimusiikin rytmimuskari, Miukeli, Mottine, Mutsit ja murut, Serkkusirkus, Sunuy Xale -lapsiryhmä, Tuliterä, Tuulesta viis, Unilinnun vastaanotto, Uskospois & co, Vapaapääsy-orkesteri ja monia muita.

Share