Lasten Kaustinen

Lasten Kaustiseen kuuluu joka päivä ohjelmaa tulviva Lastenteltta sekä sen kainalossa sijaitseva Puuhateltta. Ohjelmaa löytyy kummassakin teltassa kaikenikäisille lapsille, ja Lasten Kaustisessa viihtyvät myös aikuiset, niin tummut kuin mummutkin. Jokaisen päivän viimeiselle tunnille voi kuka tahansa ilmoittautua esiintymään, kun lava on vapaa. Päivä päättyy iltatarinointihetkeen Kirsi Kunnas 100 -teemalla.

Puuhateltan ja Lastenteltan touhuihin voi osallistua yhdessä oman aikuisen kanssa, mutta lapset ovat lämpimästi tervetulleita myös itsekseen, kuitenkin oman aikuisen vastuulla.

Tutustukaa festivaaleille saapuessanne kohtaamispaikkana toimivaan Puuhatelttaan. Jos lapsi hukkaa oman aikuisensa tai toisinpäin, kannattaa suunnata suoraan tälle teltalle. Puuhateltalta voit halutessasi kysyä vaatteeseen kiinnitettävää yhteystieto -tarraa.

Lasten liput

Alle 7-vuotiaat ILMAISEKSI

Lasten päivälippu (7-15v) 9€

Lasten viikkolippu (7-15v) 41€

Lastenteltta

Ohjelmateltassa tapaat aina myös Tradilinnut. Jos lavalla ei juuri ole esitystä käynnissä, Tradilintujen
kanssa pääset leikkimään ja laulamaan ennen seuraavan esityksen alkamista. Lastenteltan touhuihin voi osallistua yhdessä oman
aikuisen kanssa, mutta lapset ovat lämpimästi tervetulleita myös itsekseen, kuitenkin oman aikuisen vastuulla.

Ma klo 16.30–19
Ti–la klo 10–19

Puuhateltta

Puuhateltan aamu- ja iltapäivät Lastenkulttuurikeskus Lykyn väki jakaa yhteistyössä Kaustisen Marttojen kanssa. Lykyn väki koostuu Keski-Pohjanmaan alueen järjestöjen ja lastenkulttuuritoimijoiden aktiivisesta ja iloisesta joukosta! Ohjelmassa ohjattua käsillä tekemistä sekä vapaata piirustelua. Tule tekemään itsellesi festivaalimuisto!

Ti–la klo 10–19

Puuhateltan touhuihin voi osallistua yhdessä oman aikuisen kanssa, mutta lapset ovat lämpimästi tervetulleita myös itsekseen, kuitenkin oman aikuisen vastuulla.

Lykyn käsityöpajassa pääset tekemään erilaisia mm. erilaisia punontatöitä:
Ti 9.7. klo 10–14
Ke 10.7. klo 14–19
To 11.7. klo 10–14
Pe 12.7. klo 14–19
La 13.7. klo 10–14

Kaustisen Marttojen käsityöpajassa voit tehdä itsellesi Kaustinen-kassin tai -lippalakin:
Ti 9.7. klo 14–19
Ke 10.7. klo 10–14
To 11.7. klo 14–19
Pe 12.7. klo 10–14
La 13.7. klo 14–19

Vieressä lisänä sijaitsee leikkipuisto, jossa on monenlaista välinettä puuhakkaaseen päivään.

 

Muita vinkkejä lapsiperheen päivän sujumiseen

Seppopeli

Osallistu LASTEN KAUSTINEN -VISAAN omalla puhelimella ja pääset seikkailemaan festivaalialueella hauskojen tehtävien parissa. Linkki visailuun löytyy lasten puuhateltasta. Seppopelin toteutuksessa mukana yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Lykky ja Kaustisen 4H.

Kirsi Kunnas 100 -runo-olohuone

Runo-olohuone-näyttely sijaitsee Kansantaiteenkeskuksessa aulan nurkkauksessa, piilossa portaiden alla ja se on suunnattu erityisesti 0–12-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Monitaiteinen näyttely pohjautuu Kirsi Kunnaksen lastenrunoihin,
Jani Ikosen kuvituksiin WSOY:n runoantologiasta Haitulan taikahattu (2024). Runo-olohuone on osa
Kulttuurikeskus PiiPoon koordinoimaa juhlavuoden Lasten runovallankumous -hanketta. Näyttely on
toteutettu yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Lykyn, Kansantaiteenkeskuksen sekä Pajalan päiväkodin
Pikkuvarpusten ja Kinon eskareiden kanssa. Runoihin uppoudutaan lukemalla, kuuntelemalla, leikkimällä
ja itse tekemällä.
Ma-la klo 10-20, Kansantaiteenkeskuksen aula

 

Runopisteet

Runot kutsuvat mukaan leikkiin lasten- ja puuhateltalla. Lisäksi festivaalialueelle rakentuu satupuu,
johon luodaan mielikuvituksen siivittämänä palasia puuhateltalla koko festivaaliviikon ajan. Tule siis
mukaan rakentamaan satupuuta, leikkimään sanoilla Lykyn runopajaan tai rauhoittumaan iltarunohetkeen.

Ma-la klo 18.55-19.00 Päivän päätöstarina Kirsi Kunnas 100-teemalla, Lastenteltta

Pe 12.7. klo 13.35-14.05 Lykyn runopaja, Lastenteltta

 

Nälän yllättäessä löytyy festivaalialueelta festivaaliravintola sekä useita ruokamyyntipisteitä, joista löytyy ruoka-annoksia moneen makuun.

Festivaaliravintola, avoinna klo 8–20.
Runsas aamiainen ti-su klo 8–10.30, törkiän hyvää kotiruokaa noutopöydästä klo 11.30–20.
Festivaaliravintolan ruoan tarjoaa Delicatessen.

Alueelta löytyy myös Liisankankaan jäätelön kolme eri myyntipistettä, makeisia, virvokkeita, Vohvelisankarin vohvelimyyntipiste sekä erilaisia kahviloita.

Anniskelualueilla on iltaisin 18-vuoden ikäraja. Muulloin lapset voivat liikkua anniskelualueilla vanhempien seurassa. Alle 18-vuotiaille on useimmilla esiintymispaikoilla oma ikärajaton alue.

Lastenhoitohuone löytyy alakoululta. Siellä perheen pienimmät voivat leikkiä lattiatasossa samalla kun perhe voi levähtää hetken. Tilassa on vaipanvaihtomahdollisuus sekä mahdollisuus lämmittää ruokaa. Infopisteet sijaitsevat musiikkilukiolla ja juhlapihalla. Lisäksi henkilökunta ja järjestyksenvalvojat auttavat aina tarvittaessa. Henkilökunnan tunnistaa ”Töisä”-tekstistä paidassaan. Ensiapu löytyy yläkoululta, minkä lisäksi alueella liikkuu kiertävä ensiapuryhmä.

Alueelta löytyy vesipullon täyttöpiste.

Juhla-alueen läheisyydessä on useita kauppoja, ravintoloita sekä muita palveluita kuten apteekki.  Alueella on helppoa ja turvallista liikkua lasten ja lastenvaunujen kanssa. Alue on esteetön ja välimatkat suhteellisen lyhyet. Lisäksi suojaa löytyy niin auringolta, kuin sateeltakin. Koirat ovat myös tervetulleita alueelle lukuun ottamatta ravintolatiloja.

Parkkipaikat ovat kaikki kävelymatkan päässä ja niihin on liikenteenohjaus. Juhla-alueelle pääsee myös festivaalibussilla Kokkolasta ja Vetelistä. Festivaalibussin pysäkki on aivan alueen pääportin vieressä.

Lämpimästi tervetuloa Kaustisen kansanmusiikkijuhlille koko perheen voimin!

 

 

Poimintoja Lasten Kaustisen ohjelmasta

Hiiri Hätä Houtu
Hätä Houtu on hiiri suoraan satukirjasta! Hätä Houtu ottaa lapset esitykseen mukaan, ja yhteisen leikin kautta sukelletaan ystävyyden, tunteiden ja erilaisuuden maailmoihin, unohtamatta positiivista ja halitajuista ilmapiiriä! ”Ei lopu koskaan hiiren touhu, Nimekseen sai Hätä Houtu, Jos ässä ei tuu ulos suusta, Se on vahvuus, kyse ei oo muusta.”
Ke 10.7. klo 10.30 Lastenteltta
To 11.7. klo 12.40 Lastenteltta
La 13.7. klo 11.50 Lastenteltta

Lastenduo Veije
Vejie on lastenlauluduo, johon kuuluvat ystävykset Venla Kivioja ja Eeva Virtanen. Nämä ihanat tytöt
laulavat perinteisiä lasten- ja kansanlauluja soittiminaan harmooni, ukulele, nokkahuilu ja monenlaiset rytmisoittimet. Esitysten pohjana on tarina, jota käsinuket ja pehmolelut vievät eteenpäin. Tänä kesänä tytöt yrittävät keksiä ratkaisun tylsyyden voittamiseen, mikä johtaa meidät yhdessä aikamoiseen seikkailuun. Lavalla nähdään myöskin vierailevia tähtiä; tätä unohtumatonta spektaakkelia et halua
jättää väliin!
Pe 14.7. klo 13.00 Lastenteltta
La 15.7. klo 13.05 Lastenteltta

Loiskis
Suomen monipuolisin lastenmusiikkiorkesteri loihtii valloittavan tunnelman niin lapsille kuin aikuisillekin. Raudanlujat lastenmusiikin ammattilaiset soittavat useilla soittimilla erilaisia musiikkityylejä, mistä keittyykin herkullinen Loiskis-soppa ja -soundi, musiikillinen iloittelu, johon yleisö pääsee osallistumaan – laulamaan, leikkimään ja hupsuttelemaan.
Pe 12.7. klo 16.40 Lastenteltta

Muurikki ja metsän väki – Uulun Liikkuva lastenkulttuurikeskus
Konsertissa kuulijat pääsevät seikkailulle ajassa 150 vuotta taaksepäin. Tarina kertoo pienen maatilan elämästä Suomen maaseudulla Muurikki-lehmän näkökulmasta. Tarina sijoittuu kevääseen, ja tarinan ytimessä on keväiset puuhat maatilalla. Konsertissa kuullaan mm. itäsuomalaisia ja karjalaisia lauluja.
Pe 12.7. klo 17.35 Lastenteltta

Orffit
Villi mutta lempeä lastenmusiikkiorkesteri! Isien tekemää musiikkia vuoden 1996 Kaustisen kansanmusiikkijuhlista alkaen.
Ke 10.7. klo 16.00 Lastenteltta
To 11.7. klo 15.45 Lastenteltt

Soiva Siili
Ruuneperi peri peri, runoja keri keri keri, suuresta runolankarullasta, hei! Tämä sekä monta muuta palkittua ja tutuksi tuttua lastenlaulua kyllä varmasti lauletaan 1995 perustetun Soivan siilin Kaustisen konserteissa! Lastenkulttuurin valtionpalkinnonkin
saanut orkesteri viihdyttää kaiken ikäisiä vauvasta vaariin.
Ti 9.7. klo 15.00 KPO-areena
Ke 10.7. klo 11.00 Lastenteltta