Avajaissoitto on kuulunut festivaaliviikon maanantain ohjelmaan. Kaustislainen soitto on kuvattu heinäkuussa 2018. (Kuva: Risto Savolainen)

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään tänä kesänä 54. kerran ainakin virtuaalisena, toivottavasti myös yleisötilaisuutena!

Kaustinen pyrkii edelleen järjestämään yksittäisiä tilaisuuksia ja ohjelmakokonaisuuksia festivaalialueella 12.–18. heinäkuuta. Tapahtumien lopullinen laajuus ja muoto selviävät vasta lähellä tapahtuma-aikaa koronatilanteen ja viranomaisten päätösten perusteella.

– Kesän 2021 festivaalia on rakennettu viime kesästä alkaen usean eri vaihtoehdon mukaan. Tällä hetkellä koronatilanne on Keski-Pohjanmaalla vaikea ja leviämisvaiheessa. Perinteisen muotoista juhlaa ei ole tänä kesänä mahdollista järjestää, Pro Kaustinen ry:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala sanoo.

Programchef Anne-Mari Hakamäki kertoo, että osa isoista konserteista siirtyy ensi vuoteen, kuten odotetun saamelaisartistin Mari Boinen konsertti.

– Monipuolinen ja osallistava ohjelma on silti tulossa joka tapauksessa. Luvassa on joka päivä suorana lähetettäviä konsertteja Kaustiselta. Esiintyjinä on mm. Frigg, Mariska ja Kaustinen HouseBand sekä Vesala – Järvelä – Rahmel -trio. Kansainvälinen ohjelma toteutuu virtuaalisesti, Anne-Mari Hakamäki kertoo.

– Tavoitteenamme on saada osa konserteista järjestettyä yleisötilaisuuksina. Teemme kaikkemme, että tilaisuudet pystytään järjestämään koronaturvallisesti, turvavälit huomioiden, Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo.

Alkuperäinen lipunmyynti on suljettu, ja festivaali haluaa palauttaa kaikki tähän mennessä ostetut pääsyliput, jotta ensi vuoden lipunmyynti voi alkaa alusta. Liput voi palauttaa 31.8.2021 mennessä. Nykyisiä lippuja ei voi käyttää seuraavilla festivaaleilla. Tarkemmat tiedot lippujen palauttamisesta tulevat nettisivuillemme.

Kaustinen julkistaa ohjelman 15. kesäkuuta. Silloin luvassa on myös tietoa rajoitettujen liveyleisöjen lipunmyynnistä.

Mer information:
Valtteri Valo, toiminnanjohtaja, 040 358 2413
Ira Korkala, hallituksen puheenjohtaja, 040 583 2714