Esitätkö kansanmusiikkia, kansantanssia tai niiden pohjalta ammentavaa modernimpaa tuotantoa ja haluat päästä mukaan luomaan ainutlaatuista perheystävällisen festivaalin tunnelmaa sekä esittämään ohjelmistosi helmiä omistautuneelle festivaaliyleisölle? Älä epäröi hakea mukaan!

Pelimannihaku on avoinna 12.12.2023 alkaen aina 31.1.2024 klo 17 saakka.

Hae pelimanniksi täyttämällä pelimannihakulomake

Pelimanniksi voi hakea:

  • Sooloesiintyjä
  • Yhtye tai soittoryhmä (2-50 henkeä, mikäli kyseessä on isompi joukko, ota yhteyttä festivaalitoimistoon)
  • Kuoro/lauluyhtye
  • Kansantanssiryhmä (jolla on livesäestäjät, ei nauhamusiikkia)

Mikäli kansantanssiryhmä on vailla elävää musiikkia, lue lisää Jaettuna parempi -konseptista ja hae mukaan!

HUOM! Pelimannihaku on tarkoitettu esiintyjille, jotka haluavat tulla Kaustiselle esiintymään ja nauttimaan festivaalitunnelmasta ilman rahallista korvausta. Palkkiota pyytävät esiintyjät voivat lähettää vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostiosoitteeseen artists@kaustinen.net.

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään 57. kerran 8.-14.7.2024.

Festivaali tarjoilee käsin poimitun monipuolisen otannan suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin osaamisesta sekä vuosittain vaihtuvan kansainvälisiä yhtyeitä ja perinteitä esittelevän ohjelmakokonaisuuden.

Festivaaliohjelma koostuu paikallisperinteitä kunnioittavan pelimanni- ja muun perinnemusiikin lisäksi kotimaisesta nykykansanmusiikista, kansainvälisistä esiintyjistä, kansantanssista, koko kansan suosikeista, lasten musiikista, poikkitaiteellisista ja festivaalialuetta elävöittävistä ohjelmanumeroista sekä osallistavasta toiminnasta.

Ensi vuoden 2024 festivaalin teeman nimi on Kylässä. Teemalla halutaan nostaa ja tuoda esiin sitä, kuinka kylissä, kaupunginosissa tai muissa mikroympäristöissä tapahtuvalla perustoiminnalla on kauaskantoiset ja pysyvät vaikutukset perinteen hengissä pysymisen kannalta. Teeman tarkoitus on myös korostaa paikallisten harrastustoimintojen tärkeyttä kansanmusiikin ja -tanssin kentälle ja kutsua nämä kaikki elintärkeät generaattorin osaset kylään Kaustiselle.

Vuoden 2024 maakuntateema tulee keskipohjalaiselta Kaustiselta katsottuna läheltä, sillä vuorossa on Etelä-Pohjanmaa. Ohjelmassa tulee näkymään myös Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen (KEK) vuositeema Omasta päästä.

Toivomme pelimannien myös huomioivan näitä vuositeemoja mahdollisuuksiensa mukaan.

Lisätietoja:
Kaustinen.net/pelimanneille

Kysymyksiin vastailee festivaalitoimiston väki!
pelimannit@kaustinen.net

p. 040 3582 198