Arto & Antti Järvelä

Kuuluisan Järvelän musiikkisuvun serkukset ovat kasvaneet perinteen ja historian kunnioitukseen oman elinympäristönsä kautta ja heillä on suuri sammiollinen perinnettä josta ammentaa. Sukupolvelta toiselle siirtynyt keskipohjalainen musiikkiperimä kuuluu kummankin soitossa, vaikka vaikutteita on tullut pitkin soittouraa monestakin maailman kolkasta ja eri tyylistä. Arto ja Antti ovat tunnettuja lukuisista eturivin yhtyeistä, kuten JPP, Frigg, Nordic Tree, Erik Hokkanen & Lumisudet, Baltic Grossing, Troka, Tallari ja Kings of polka.

Esiintymisajat ilm. myöhemmin

DHOAD Gypsies of Rajasthan (IN)

DHOAD Gypsies on joukko sielukkaita, upeita ja viisaita muusikoita, laulajia ja tanssijoita jo useassa sukupolvessa. Rajastanin osavaltiosta, Intiasta tuleva yhtye on muodostettu Rajasthanin muusikkokastien johtohahmoista. Maharajojen maasta tulevan kuuden muusikon, yhden tanssijan sekä fakiirin esitys on kaikessa monipuolisuudessaan äärimmäisen lumoava ja vaikuttava kokemus. Yhtyeen musiikissa kuullaan muinaisia sukupolvelta toiselle siirtyneitä melodioita sekä modernimpaa intialaista musiikkikerrostumaa. Unescon kulttuurilähettiläänäkin palkittu perustajajäsen ja yhtyeen taiteellinen johtaja Rahis Bharti, on tehnyt Rajasthanin musiikkikulttuuria tunnetuksi ympäri maailman jo yli kahdeksantoista vuoden ajan. Yhtyeen uunituore levy ”Times of the Maharajas” johdattelee majesteetillisten juhlallisuuksien pariin kuninkaiden maiden palatseihin. Yhtye on kiertänyt yli 110 eri maassa festivaaleilla ja tapahtumissa, ja on syystä nimetty Rajasthanin kulttuurin lähettilääksi.

To 16.7.

Pe 17.7.

Ethno Finland 2020

Kansainvälinen Ethno Finland -leiri järjestetään nyt toistamiseen Kaustisen festivaalin yhteydessä. Ethno Finland on nuorille kansanmuusikoille suunnattu leiri, jossa osallistujat opettavat toisilleen oman maansa kansanmusiikkia. Ajatuksena on antaa nuorille mahdollisuus kehittyä muusikkoina, luoda uusia kontakteja yli rajojen ja luoda arvostusta muita kulttuureita kohtaan. Ethno Finland esiintyy festivaalilla paitsi koko leiriyhtyeen voimin, myös leirin aikaa muodostuneissa pienemmissä kokoonpanoissa. Ethno Finlandin pääjärjestäjä on Suomen kansanmusiikkiliitto ja se on osana maailman laajinta nuoret ja musiikki -verkostoa Ethno program of Jeunesses Musicales International:a (JMI).

Ma 13.7. Koko leiri esittäytyy

Ti 14.7. Leirin päätöskonsertti

Jannika B

Kokkolalaislähtöinen muusikko juhlii festivaaleilla Kokkola 400 -juhlavuotta!

Pe 17.7. Keskipohjanmaa-areena

Les Trois Lézards (IT)

Italiasta tulevan kolmen liskon yhtyeen musiikissa voi kuulla Ranskan, Italian ja Balkanin maiden suosittujen musiikinlajien mielenkiintoisia yhdistelemiä. Tunnelmat vaihtelevat hiljaisesti värähtelevän runollisen ilmapiirin kautta hypnoottiseen transsiin, siirtyen diskosta technoon ja sieltä sulavassa kaaressa ranskalaiseen valssiin ja balkanilaiseen musiikkiin.

Esiintymisajat ilm. myöhemmin

Mimmit

Mimmien konsertit ovat riemastuttava kokonaisuus musiikkia, tanssia ja visuaalisia elementtejä. Konserteissa Mimmejä säestää huippumuusikoista koottu bändi ja konsertit on tulkattu myös viittomakielelle. Vauhdikkaat Mimmit tempaavat myös yleisön mukaan tanssimaan ja laulamaan. Mimmien uusin levy Ystävyys valittiin vuoden 2017 lastenlevyksi.

Ti 14.7. Keskipohjanmaa-areena

Ke 15.7.

PIIRAINEN | BLOM | COMPANY

Kollektiivi syntyi kahden muusikon ja neljän tanssijan yhteistyöstä, jossa kitara, beatboxaus ja tanssi yhdistyvät tavalla jota ei ole koskaan nähty ja kuultu! Heidän musiikilliset juurensa ovat vahvasti suomalaisessa ja pohjoismaisessa kansanmusiikissa.  Modernin soundin ja kokeilevien soittotekniikoiden vastapainona toimivat vanhat pohjoismaiset tanssilajit ja laulutekstit.

Esiintymisajat ilm. myöhemmin

Rehupiikles

 

Huumoripitoinen rock’n’roll-jazz-kantri-blues-kansanmusiikkiyhtye, jonka musiikki ja show saa haurankaivajankin nauramaan. Nimi Rehupiikles tulee siitä, että aikanaan vanhat isännät ja emännät Etelä-Pohjanmaalla eivät osanneet lausua Beatles-yhtyeen nimeä. ja Rehu-etuliite, viittaa tietysti maatalouteen ja maaseutuun. Vuonna 1986 Jalasjärvellä perustetun yhtyeen alkuperäinen idea lähti liikkeelle siitä, kun yhtyeen keulahahmo Joose Tammelin käänsi Beatles-yhtyeen sanoituksia etelä-pohjanmaan murteelle. Esim. Hard Days Night oli Kovetunpuoloonen ehtoo, Cant Buy Me Love oli Mua flikat ei saa tai I Wanna Hold Your Hand oli Käsikynkkää. Vuonna 2019 yhtye julkaisi pitkän tauon jälkeen uutta musiikkia.

La 18.7. Keskipohjanmaa-areena

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

Koko kansan rakastama artisti nähdään jälleen Kaustisella monen vuoden ja kiertuekilometrin jälkeen. Kilpeläinen tunnetaan lukuisten keikkojensa, aistikkaan pukeutumistyylinsä, hymynsä sekä hyvien käytöstapojensa lisäksi osallistumisestaan Suomen suosituimpaan Vain elämää -televisio-ohjelmaan kaudella 2018. Hän piilee myös monien Suomen eturivin artistien kappaleiden sanojen sekä sävelten taustalla. Kilpeläisen tarttuvat hitit tarjoillaan hyväntuulisen ja viihdyttävän yhtyeen hyppysistä Kaustisen festivaaliväelle festivaaliviikon torstaina Keskipohjanmaa-areenalla.

To 16.7. Keskipohjanmaa-areena

 

 

Share