Kansanmusiikin freelancetuottaja Mari Pääkkönen luotsaa festivaaleille tulevaa kansainvälistä delegaatiota, musiikkivaikuttajia ja festivaalien edustajia. Showcase-yhtyeillä on loistava tilaisuus vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa, koska kansainvälinen delegaatio seuraa tarkasti jokaisen yhtyeen perjantain keikan. Kuva:Marita Salonen

Kaustiselle saapuu torstai-illan aikaan 20-henkinen kansainvälinen musiikkialan delegaatio. Ryhmää luotsaava tuottaja Mari Pääkkönen kertoo, että ryhmän jäseniä tulee Tanskasta, Saksasta, Puolasta, Belgiasta, Unkarista ja Virosta sekä muutamia myös Suomesta.  

– He ovat organisaatiovaikuttajia ja festivaalien edustajia, yksi on saksalainen toimittaja. Perjantaina delegaatio seuraa jokaisen kolmen showcase-yhtyeen peräkkäin olevat keikat. Heiltä saatetaan jopa ostaa suoraan keikkoja Eurooppaan, Mari Pääkkönen kertoo. 

Delegaatiolle järjestetään perjantaina myös festivaalin, Kansanmusiikki-instituutin ja Unesco-nimityksen esittelytilaisuus. Lauantaina ryhmä tutustuu muutamaan lähiseudun kulttuurikohteeseen ja seuraa illan ohjelmatarjontaa festivaalialueella.