Tiedote 27.6.2018
Julkaisuvapaa heti

Omaperäisiä tarinoita, kokeilevaa soitinnusta ja tanssimenoa

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-yhtyeet taipuvat moneen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-konserttisarja esittelee jälleen kolme nousevaa kansanmusiikin nimeä. Raati valitsi hakijoiden joukosta kolme edustavaa esiintyjää, jotka peilaavat hienosti kansanmusiikin eri puolia, kurottaen myös Suomenlahden yli länteen! Maria Reikko & Best Case Scenario Band laittavat taatusti tanssiksi, oululainen Väisänen jne tulkitsee omia tarinoitaan musiikin muodossa ja Ruotsista tulee Trio Törn, joka leikkii aivan uudenlaisella soitinyhdistelmällä.

Kuva Susanna Lönnrot.

Maria Reikko & Best Case Scenario Band: ”Haluamme tuoda musiikin kautta kaikki elämän maut ja värit esille”

Maria Reikko & Best Case Scenario Band muistetaan viime vuoden Iltavilli-rientojen housebandina, jolloin meininki maustettiin sopivasti glitterillä ja glamourilla. Ammattitaitoisen yhtyeen ytimessä on kuitenkin jalan alle menevä nykykansanmusiikki. Yhtye sai alkunsa vuonna 2015 Kokkolassa, jossa kaikki sen jäsenet ovat opiskelleet kansanmusiikkia.

Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opiskellessani pyysin nämä muusikot mukaan opinnäytekonserttiini, kertoo yhtyeen perustaja Maria Reikko. Olen itse saanut paljon vaikutteita Tsuumi Sound Systemiltä ja muilta nykykansanmusiikkiyhtyeiltä ja halusin tehdä jotain vastaavaa, mutta voimme soittaa myös täysin akustisesti ja pitäytyä siten aika lähellä perinteistä kansanmusiikkikontekstia.

Kappaleet säveltää Maria Reikko, mutta ne sovitetaan yhdessä. Joskus ohjelmistossa on myös ollut yksittäisiä trad-kappaleita. Yhtyeelle on tärkeätä, että musiikki toimii sekä perinteisemmin tanssittuna että vapaalla tyylillä.

Haluamme tarjota jotain heille, jotka fiilistelevät perinteistä polskaa ja sottiisia, mutta samalla olla helposti lähestyttäviä muillekin. Tanssittavuus on meille tärkeää, mutta melkein kaikilla kappaleilla on myös jonkinlainen tarina tai tausta. Haluamme tuoda kaikki elämän maut ja värit musiikin kautta esille: riemua, kauhua, iloa, surua, liikutustakin.

Kansanmusiikki astui Reikon elämään verrattain myöhään, hänen opiskellessaan Kauniaisissa musiikkilinjalla.

Kansanmusikkibändi siellä oli ensimmäinen kosketukseni kansanmusiikkiin, ja innostuin siitä niin että hakeuduin aika pian Kokkolaan opiskelemaan lisää.

Nykyään osa muusikoista asuu Kokkolassa, osa etelämpänä.

Ihmiset valuvat kohti Helsinkiä, Reikko hymyilee. Osa on vielä jatkanut opintojaan Sibelius-Akatemiassa.

Viime vuonna yhtye nähtiin uuden Iltavilli-tanssituskonseptin housebandina ja se on mukana myös tänä vuonna, kun Yökatrillin ”pikkuveli” toteutuu toisen kerran.

On todella hienoa päästä tekemään jotain tuoretta, ja olla johdattamassa ihmisiä kansantanssin pariin. Vaikka ei tanssisi perinteisemmällä tyylillä, voi silti päästä Areenalle joraamaan!

Maria Reikko: piano, kitara
Severi Hietala: saksofoni
Sakari Keipi: kitara
Sampsa Kujala: kontrabasso
Satu Lankinen: perkussiot
Olli Sippola: viulu
Oona Yliperttula: viulu

To 12.7. klo 23.15 Café Mondo

Pe 13.7. klo 23.00 Keskipohjanmaa-areena (Iltavilli)

51. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15.7.2018.
Kesän ohjelmatiedot löytyvät kotisivuilta
http://www.kaustinen.net
Yhteistyössä Kaustisen kunnan 150-vuotisjuhlat