Seitsemännen valtakunnallisen Konsta Jylhä -kilpailun finaali käytiin Pelimannitalossa Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä tiistaina 12.7.2016. Tänä vuonna kilpailu palasi juurilleen Konsta Jylhän sävellyksiin ja se oli suunnattu pienyhtyeille. Aiemmista vuosista poiketen kilpailu käytiin vain yhdessä sarjassa, jossa Konsta Jylhän sävellyksiä sai tulkita perinteisellä tyylillä tai vapaammin.

Kilpailun voiton vei Tero Hyväluoman ja Esko Järvelän duo Teho. Duo sai tuomaristolta kiitosta virtuoottiseen improvisaatioon yltyneestä esityksestä, joka toi esille Konsta Jylhän leikkisän puolen.

Toiseksi sijoittui Alina ja Ilkka (Alina Järvelä ja Ilkka Heinonen) ja kolmanneksi DuoTörmälä & Teirikangas (Mira Törmälä ja Saija Teirikangas). Neljäs sija jaettiin yhtyeille ElsaKrohn (Teemu Eerola, Antti Korhola ja Sanna Salonen), Kiharakolmio (Heikki Korkeakoski, Juhani Lautamaja, Antti Paalanen ja Timo Saukko) ja Sorbattjin (Joonas Ojajärvi ja Jenni Venäläinen).

Erityispalkintoina kappalevalinnoista ja tulkinnoista Konsta Jylhän juhlarahan saivat Kiharakolmio Konstan joululaululla ja Elsa Krohn Taistelulaululla. Konsta Jylhä -kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Palkintosummana jaettiin yhteensä 10 000€, josta voittajayhtye sai 3000€.

Mer information:

Tuottaja

Miia Palomäki

konstajylhakilpailu@gmail.com

044-3539827