Pia Rask soittaa itse ensi lauantaina harmonia Savonlinnan Kulttuurikellarissa samalla, kun hän laulattaa yleisöä niin paikan päällä kuin My Kaustinen -ryhmässä Facebookissa.

Ensi lauantaina Kaustisen puskasoitossa päästään laulamaan samaan tapaan kuin on totuttu tekemään festivaaleilla vuosikymmenten ajan. Tällä kertaa ei olla Pelimannitalossa Kaustisella, vaan laulutupien pitkäaikainen emäntä Pia Rask ohjaa soittoa ja yhteislaulua livelähetyksessä, joka tulee Savonlinnan Kulttuurikellarista, missä vietetään Savonlinna herää kesään 6.6. -yleisötapahtumaa. Laulutuvan teemana on lauluja Kymenlaaksosta Karjalaan.

Pääsiäisenä aloitetut puskasoitot ovat olleet suosittuja tapahtumia Facebookin My Kaustinen -ryhmässä, johon on liittynyt yli 3 100 seuraajaa. Yhteensä pelkkiä puskasoittovideoita on katsottu 27 500 kertaa. Lisäksi ryhmässä on paljon kuvia ja tarinoita festivaalin eri vuosikymmeniltä.

Lauluun voi liittyä suoran lähetyksen aikana tai lähetyksen jälkeen, video jää talteen Facebookin My Kaustinen -ryhmään. Nuotit ja sanat löytyvät etukäteen tapahtuman sivulta sekä My Kaustinen -ryhmästä Kuvat/Albumit (jpg-kuva) sekä Tiedostot (tulostettavat pdf-tiedostot).

Osallistua voi myös vaikka Instagramissa. Kaustisen ystävät löytävät toisensa kaikilla somekanavilla parhaiten käyttämällä festivaalin uusia aihetunnisteita #mykaustinen #lauantainpuskasoitto. Seuraavan kerran yhteissoitto tapahtuu juhannuspäivänä 20. kesäkuuta.