KAUSTISEN PELIMANNI-ILMOITTAUTUMINEN ON ALKANUT 1.11.2014

Kaustisen 48. kansanmusiikkijuhlat järjestetään 6.-12.7.2015. Juhlille toivotaan jälleen satoja kansanmusiikki- ja kansantanssiryhmiä luomaan ainutlaatuista kyläjuhlaa keskelle Suomen suloisinta suvea!

Kansanmusiikin ja -tanssin harrastustoiminnan edistäminen on juhlien juureva perustehtävä, jonka merkityksestä kertoo kolmen edellisen vuoden huikeat pelimannimäärät. Vuonna 2014 juhlien esiintyjistä oli pelimanneja, laulajia ja tanssijoita peräti 3400, enemmän kuin kertaakaan koko festivaalin historiassa aiemmin.

Valtaosa Kaustisen esiintyjistä saapuukin juhlille talkoohengessä, ns. pelimanniehdoin. Pelimanniehtojen mukaan virallisiksi esiintyjiksi valituille pelimanneille ja esiintyjäryhmille tarjotaan keikkojen lisäksi koko viikon festivaaliranneke sekä etuja majoituksen ja ruuan osalta.

Esiintyjäryhmät voivat ilmoittautua mukaan juhlien verkkosivujen kautta (www.kaustinen.net, suoralinkki ilmoittautumislomakkeeseen TÄSTÄ) tai postitse. Ilmoittautuminen tapahtuu kahdessa jaksossa: Ensimmäinen ilmoittautumiskausi on 1.11.2014-31.1.2015 – nopeille ilmoittautujille pyritään tarjoamaan parempaa näkyvyyttä mm. ennakkomarkkinoinnissa. Toinen, täydentävä ilmoittautumiskausi on 1.2.-30.3.2015.

Vuonna 2015 Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus vuositeema on Kaikki pelaa. Teemalla halutaan tuoda esiin musiikin ja tanssin tarjoamia mahdollisuuksia avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen. Juhlien oma vuositeema on kansanlaulu. Esiintyjäryhmien toivotaan ottavan teemat huomioon laatiessaan ohjelmistoa ensi kesän juhlia varten.

Tervetuloa mukaan kesän onnellisimpien päivien melskeeseen ja tekemään pienen kylän suurta juhlaa!

 

Lisätiedot pelimanni-ilmoittautumisesta sähköpostitse: pelimannit(at)kaustinen.net
Paperisen ilmoittautumislomakkeen tilaaminen puhelimitse: 040 3582 198.

Kaustinen Folk Music Festival 6.-12.7.2015
www.kaustinen.net

Pro Kaustinen ry