Tämän vuoden kansanmusiikkijuhlia vasta lopetellaan, mutta Kaustisella katsotaan jo tulevaisuuteen. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 11.–17.7.2016.

Ensi vuonna kansantanssin ja kansanmusiikin yhteys tuodaan näkyvästi esille. Nämä kaksi ovat vahvasti sielunkumppaneita, ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla on tehty määrätietoisesti töitä sen eteen, että juhlat ovat yhtä lailla kansantanssin harrastajien kuin pelimannienkin kokoontumisajot. Myös sosiaalinen tanssi kuuluu voimakkaasti juhlien henkeen.

Tanssi liittyy myös valtakunnallisesti vietettävään kansantanssin riemuvuoteen. Vuonna 2016 on nimittäin kulunut 150 vuotta siitä, kun ensimmäiset kansantanssiesitykset nähtiin Suomessa, Taiteilijaseuran (Konstnärsgillet) vuosijuhlassa Runeberginpäivänä 5.2.1866.

Muita vuoden 2016 juhlien teemoja ovat Kainuun maakunta sekä puhallinsoittimet. Ensi vuonna juhlilla siis raikuu erityisesti puhallinmusiikki laidasta laitaan arkaaisesta pitkän linjan estetiikasta nykyajan torviin, liruista ja alppitorvista klaneetteihin ja vaskipuhaltimiin. Kesän 2015 menestyksekkäät uutuudet kuten Kreetan kierros ja kirjailijavierailut saavat myös jatkoa.

Itsenäisyyden juhlavuonna 2017 Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 50. kerran. Festivaalin luonne tarjoaa ainutlaatuisen monipuoliset mahdollisuudet juhlia satavuotiasta Suomea, ja merkkivuoden suunnittelu on jo käynnistynyt.

Lisätietoja: Hilkka Rauhala, tiedotuspäällikkö, 040-6585340, press@kaustinen.net