Kuva Risto Savolainen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry:n tilikauden 2019 tulos oli 12.077 euroa ylijäämäinen juhlien käyntimäärän kasvaessa edelliseen vuoteen verrattuna. Tilikauden liikevaihto oli reilut 1.030.000 euroa.

”Olemme tyytyväisiä viime kesän juhlien kokonaistulokseen, käyntimäärän kasvuun ja positiiviseen kehitykseen tapahtumatuotannon eri osa-alueilla.”, toteaa Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala.

Pro Kaustinen ry:n vuosikokous valitsi kokouksessaan 18.12.2019 Ira Korkalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana, myös nykyisen hallituksen jäsenet Sirpa Lahti, Tiina Pajukangas, Sampo Purontaus ja Petri Jylhä jatkavat luottamustoimissaan. Festivaalin tuotantopäällikkö Valtteri Valo hoitaa yhdistyksen vt. toiminnanjohtajan töitä 1.1.2020 alkaen tulevan kesän juhlien osalta.

”Haluamme kehittää organisaatiota ja sen toimintamalleja palvelemaan yhdistyksen toiminnan perustarkoitusta ja festivaalin järjestämistä. Juhlien järjestämisen kulmakivenä on vapaaehtoinen, paikallinen talkootyö, jonka hengestä ammennamme kokeillen, soveltaen ja kehittäen uusia toimintatapoja tiimijohtajuutta kohden.”, kertoo Korkala.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 13.-19.7.2020. 53. kertaa järjestettävän festivaalin ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan Folklandia-risteilyllä 10.1.2020, varsinainen ohjelmanjulkistus järjestetään huhtikuussa. Vuoden 2020 festivaalin teemana on leikki ja maakuntateemana Kymenlaakso. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen valtakunnallisena vuositeemana on Tanssiin kutsu – kansanomaiset paritanssit.