Tuhannet pelimannit ovat tottuneet kokoontumaan heinäkuussa Kaustisella. Tänä vuonna yhteissoitto jatkuu joka toinen lauantai virtuaalisesti. Kuva viime kesän työpajasta Kaustisen Mondo-lavalta. Kuva: Krista Järvelä.


Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestää nyt joka toinen lauantai yhteisen soittohetken verkossa. Puskasoitto tapahtuu aina parittomien viikkojen lauantaisin klo 14 yhteissoittotapahtuman verkossa. Ensi lauantaina 25.4. livelähetys kuvataan kello 14 Kymenlaaksossa, joka on festivaalin maakuntateema vuonna 2021.
Ensimmäinen suuri yhteissoitto oli pääsiäisenä mestaripelimanni Mauno Järvelän johdolla. Silloin avattuun uuteen My Kaustinen -ryhmään on liittynyt jo yli 2500 jäsentä. Nyt lauantaina puskasoittoa johtavat Simo Helkala, Tuomas Vanhalakka ja Maiju Laurila Valkealassa. Soiton lisäksi luvassa on juttelua ja laulua.
Soittoon voi liittyä suoran lähetyksen aikana tai lähetyksen jälkeen, video jää talteen Facebookin My Kaustinen -ryhmään. Nuotit löytyvät aina pari päivää etukäteen tapahtuman sivulta sekä My Kaustinen -ryhmästä Kuvat/Albumit (jpg-kuva) sekä Tiedostot (tulostettavat pdf-tiedostot).
Oman soittohetken voi myös kuvata sekä jakaa videon tai kuvan FB-tapahtumakutsuun tai My Kaustinen -ryhmään muiden iloksi. Osallistua voi myös vaikka Instagramissa. Kaustisen ystävät löytävät toisensa kaikilla somekanavilla parhaiten käyttämällä uusia aihetunnisteita #mykaustinen ja #lauantainpuskasoitto.
Puskasoitto tarkoittaa festivaaleilla sitä, että kuka tahansa voi soittaa yksin, tutulla porukalla tai vieraiden kanssa jossakin rauhallisessa nurkassa.
 
Festivaali järjestetään 12.–18.7.2021
Kansanmusiikkijuhlat jää tänä vuonna järjestämättä koronaviruspandemian takia.
– Noudatamme tietysti valtioneuvoston ohjetta. Mitään isoja tapahtumia ei Suomessa järjestetä ensi kesänä. Kukaan meistä ei voi tälle tilanteelle mitään. Meidän on nyt tärkeintä pitää huolta terveydestä ja tulevaisuudesta, Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Valtteri Valo sanoo.
Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo tiivistyvästä sometoiminnasta:
– Kohdataan nyt toistaiseksi joka toinen lauantai Facebookissa My Kaustinen -ryhmässä. Lisäksi kaikki voivat jakaa siellä milloin vain festivaalimuistoja tarinoina, kuvina ja videoina. Tulee uusi kesä, tulee vuoden 2021 Kaustinen, ja kuinka hyvältä silloin tuntuukaan!
Kaustinen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran 12.–18.7.2021.

MY KAUSTINEN
https://www.facebook.com/groups/225082772032329/


UUDET AIHETUNNISTEET
#mykaustinen
#minunkaustinen
#mittkaustinen
#lauantainpuskasoitto