Festivaaliviikko lähestyy loppuaan, ja kaikki on sujunut onnellisissa merkeissä: sää on suosinut ja ihmiset ovat nauttineet kaikessa rauhassa elämästään. Tänä vuonna teini-ikäiset ovat löytäneet etenkin perjantain vastaisen yön Iltavillistä oman juttunsa.

Iltavillissä nähdään kenties hurjinta menoa festivaalin yhteisötanssien sarjassa. Ennen tapahtumaa on mahdollista osallistua naamiotyöpajaan, ja monilla on oma naamio mukana.

– Täällä on helppo löytää saman henkisiä kavereita, kun alueella on paljon nuoria ja lapsiperheitä. Parasta palautetta on nähdä, miten onnellisia ihmisiä ovat täällä. Onnellisuus ja mielihyvä on huokunut alkuviikosta alkaen, toiminnanjohtaja Valtteri Valo kuvailee.

– Se suuri vaarahan täällä tietysti on, että kun tulee ensimmäisen kerran, löytää itsensä täältä myös tulevina kesinä.

Skotlantilainen supersuosittu Elephant Sessions täytti jo perjantaina Kallioklubin niin, että kaikki eivät mahtuneet sisään. Mutta onneksi lauantai-iltana kello 22 Keskipohjanmaa-areenalla on uusi mahdollisuus kuulla tämä maailmaa kiertävä huippubändi.

Skotlantilaisten jälkeen Areenalla tanssitaan koko festivaaliviikon päätöstanssit, jotka soittaa Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars.

____________

KUVA YLLÄ: Teinit ovat viihtyneet festivaalialueella. Lauantain vastaisena yönä tanssittiin hurjasti Areenan suuressa Iltavilli-yhteisötanssissa tai oltiin vain yhdessä lähekkäin. Kuva: Tiiu Hyyryläinen