Ennätysmäärä pelimanneja ja kaunis aurinkoinen sää takasivat sen, että Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kaikki odotukset täyttyivät ja enemmänkin! Kokonaiskäyntimäärä on viikon ajalta yhteensä 48 312, mikä on tuhansia enemmän kuin aiemmin milloinkaan, kun jätetään 50-vuotisjuhlavuosi kuusi vuotta sitten omaan sarjaansa.

Pelimanneja festivaalilla oli ennätysmäärä, yli 5000 soittajaa, laulajaa ja tanssijaa. Viikon aikana myytiin 19215 lippua ennakkoon, verkossa tai lippuluukulla.

Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala kokosi sunnuntaina yhteen järjestäjien ajatukset:

– Festivaaliorganisaatio haluaa kiittää kaikkia, joiden soiton, tanssin, laulun, työpanoksen, kannustuksen, naurun ja lämpimän läsnäolon ansiosta tästä viikosta tuli kesän onnellisimmat päivät.

Toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo, että tunnelma oli käsinkosketeltavan lämmin.

– Sekä esiintyjät että yleisö näyttivät nauttivan tapahtumaan osallistumisesta. Saadun palautteen perusteella on hyvä lähteä kehittämään tapahtumaa tuleville vuosille. Uudistuksista saatu palaute on ollut positiivista, ja tapahtumaa kehitetään palautetta herkästi kuunnellen.

KUVA: Iso Ilo -yhteisön kymmenet laulajat ja pelimannibändi toi vauhtia Juhlapihan yleisön lauantaipäivään. Kuvaaja: Krista Järvelä