Lähtisitkö tämän näköisen tyypin kanssa syömään ?

Lähtisitkö tämän näköisen tyypin kanssa syömään ?

Minulta kysytään usein, mitä ohjelmanumeroa odotan eniten tulevilla juhlilla. Toimittajien mieliksi olen joskus nostanut esiin konsertin tai pari, mutta totuus on, etten koskaan pysty rehellisesti sanomaan, mikä oikeasti olisi minulle se eniten odotettu esitys. Kaustisen ohjelmatuottajan tehtävä on rakentaa juhlille sellaista ohjelmaa, joka palvelee monenlaisia tahoja ja monella eri tavalla. Siihen on pyritty tälläkin kertaa. Mitä muutakaan voisin sanoa ohjelmasta, jossa on reilusti yli tuhat konserttia ja tuhansia esiintyjiä?

Eniten odotan juhlilta kohtaamisia. Sitä, kuinka vanhat tutut talkoolaiset ilmestyvät vuosi vuodelta Kaustiselle ja sulautuvat vaivatta osaksi festivaalitiimiä. Tuttuja soittajia, laulajia ja tanssijoita sekä tietysti myös vakioyleisöä, joiden paikallaolosta tulee se varma tunne: nyt juhlat ovat alkaneet.

Odotan myös uusia kasvoja ja uusia tuttavuuksia. Sitä, miten saamme näyttää heille tämän ainutlaatuisen juhlan ja yrittää saada heidätkin viihtymään. Sillä siitä minun mielestäni Kaustisen juhlilla on kysymys. Serkku-Anttia lainatakseni emme kata kenellekään valmista juhlapöytää, vaan pyrimme siihen, että jokainen festivaalivieras saa kattaa omansa sellaiseksi kuin haluaa. Meidän työmme on vain tuottaa siihen sopivat ainekset.

Nyt, kun juhliin on enää muutama päivä, on ohjelmatuottajan tehtävänä tarkistaa, että kaikki nämä ainekset ovat kasassa. Ja kun juhlien maanantai-iltapäivä koittaa, on aika soittaa vellikelloa ja kutsua kaikki pöytään!

Anni Järvelä

Programme producer