Tanssin opetuksesta vastaa Paula Kettu.
Kuvaaja Krista Järvelä.

Kaustisen lauantain 9.5. puskasoitossa opetellaan tanssimaan Huivikatrillia Facebookin My Kaustinen -ryhmässä. Livelähetys kuvataan kello 14 alkaen Kaustisen Pelimannitalossa, festivaalin legendaarisessa esiintymispaikassa.

Tanssin opetuksesta vastaa Paula Kettu yhdessä Tuija Hanhikosken, Emilia Känsälän ja Krista Köyhäjoen kanssa. Katrillia on säestämässä Tallari (Sampo Korva, Esko Järvelä ja Katri Haukilahti).

Samaan aikaan vietetään valtakunnallista Leikkipäivää. Mukaan voi tulla leikkimielellä ja perheen pienimmätkin ovat tervetulleita virtuaaliseen musiikkihetkeen. Leikki oli nimetty vuoden 2020 festivaalin teemaksi.

Tanssiin tai soittoon voi liittyä suoran lähetyksen aikana tai lähetyksen jälkeen, video jää talteen My Kaustinen -ryhmään. Opetus tapahtuu kuulonvaraisesti eli tällä kertaa nuotteja ei tule jakoon, mutta pieni huivi kannattaa varata tanssijoille.

Osallistua voi myös vaikka Instagramissa. Kaustisen ystävät löytävät toisensa kaikilla somekanavilla parhaiten käyttämällä festivaalin uusia aihetunnisteita #mykaustinen #lauantainpuskasoitto sekä teemapäivään liittyviä #leikkipäivä2020 #leikkiyhdistää.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestää nyt joka toinen lauantai yhteisen soittohetken verkossa. Puskasoitto tapahtuu aina parittomien viikkojen lauantaisin klo 14 yhteissoittotapahtuman verkossa. Seuraavan kerran tapaaminen on helluntailauantaina 23. toukokuuta.