Pelimannit ovat festivaaliviikolla joko tulossa keikalta tai menossa keikalle. (Kuva: Arto Kuorikoski)

Ensi kesän festivaalin pelimannihaku on käynnissä, ja mukaan on ilmoittautunut jo lähes 900 pelimannia. Haku on auki 31. maaliskuuta saakka.

– Nyt kannattaa ilmoittautua, vaikka kukaan ei tiedä vielä varmaksi, millainen festivaali voidaan järjestää. Ilmoittautumisten ansiosta voimme kuitenkin suunnitella festivaalin kaikkien vaihtoehtojen varalle. Muutoksia on mahdollista tehdä 20.6. saakka, ohjelmatuottaja Paula Kettu kertoo.

– Ilmoittautumislomakkeella voi myös ilmoittautua suoraan VirtuaaliKaustisen ohjelmaan siltä varalta, että ei pääse tulemaan paikan päälle Kaustiselle tai jos koronatilanne ei salli perinteisen festivaalin järjestämistä kaikessa laajuudessaan.

Pelimannihaun hyväksymistiedot lähetään ilmoittautuneille huhtikuun aikana ja tarkemmat keikkatiedot touko-kesäkuussa. Esiintymispaikkoihin on tulossa muutoksia paitsi koronatilanteen myös keskeisen esiintymispaikan, Kaustisen musiikkilukion remontin takia.

VirtuaaliKaustisen haku 1.6.-10.7.

VirtuaaliKaustiselle pääsee mukaan myös myöhemmin, kun erillinen haku toteutetaan 1.6.-10.7. Osallistuminen tapahtuu lähettämällä YouTube-linkki. Videon tulee olla melko uusi ja mielellään VirtuaaliKaustinen 2021 -ohjelmaa varten tehty.

Viime kesänä virtuaalifestivaalin suosituinta sisältöä olivat päiväkohtaiset pelimanniohjelmat. Sivustolla julkaistiin joka päivä noin 45 uutta videoesitystä. Festivaaliviikon aikana sivustolla vierailtiin yli 123 000 kertaa.

Lisätietoja pelimannihausta voi tiedustella sähköpostitse pelimannit@kaustinen.net tai puhelimitse 040 3582 198.

Ilmoittautumiset:

Pelimanni-ilmoittautuminen on päättynyt. Mahdollisesta lisähausta ilmoitetaan myöhemmin.