Soittajat, tanssijat, laulajat… Tervetuloa mukaan järjestämään kesän 2021 huippuhetkiä heinäkuussa!
(Kuva: Krista Järvelä)

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään tänä vuonna 12.–18. heinäkuuta. Pelimannien ilmoittautuminen alkaa 26. tammikuuta ja päättyy maaliskuun lopussa. Täydennyshaku järjestetään tarpeen mukaan loppukevään aikana. Ilmoittautuminen tapahtuu here.

Tänä vuonna on mahdollista ilmoittautua suoraan myös VirtuaaliKaustisen ohjelmaan – siltä varalta, että ei pääse tulemaan paikan päälle Kaustiselle tai jos koronatilanne ei salli perinteisen festivaalin järjestämistä kaikessa laajuudessaan. Hakulomakkeessa on erikseen kohta VirtuaaliKaustiseen osallistumisesta videoesityksillä.

Ensi kesän tapahtumajärjestelyjä kannattaa seurata täältä verkkosivustolta. Sivusto on avattu uudistuneena tänään 26. tammikuuta, ja sisältö täydentyy mahdollisimman pian. Tietoa jaetaan myös festivaalin somekanavilla. Pelimanniohjelman rakentaa tänä vuonna ohjelmatuottaja, joka aloittaa työt helmikuussa.

Ensimmäinen ohjelmanjulkistus tapahtuu tiistaina 2. helmikuuta. Silloin kerromme ensi kesän linjoista. Festivaalin oma vuositeema on polska ja maakuntateemana on Kymenlaakso. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen teema on tänä vuonna Pohjoisilla poluilla.

Pelimannihaun aikataulu:
• Ilmoittaudu mukaan 26.1.–31.3.2021
• Ilmoittautumiskaavakkeeseen pääset here
• Täydennyshaku tarvittaessa myöhemmin keväällä

Valittujen pelimannien edut keikkojen lisäksi:
• Koko viikon festivaaliranneke
• Alennus majoituksesta ja ruuasta
• Päivittäin ilmaisia huippuammattilaisten vetämiä soitto-, laulu- ja tanssityöpajoja

Tervetuloa mukaan, tehdään jälleen kesän onnellisimmat päivät! Onnistuimme siinä viime kesänäkin pelkän VirtuaaliKaustisen muodossa.