Kaustisen iltakonserttien suorissa lähetyksissä oli käytössä oli neljä kameraa: kaksi kiinteää ja kaksi liikkuvaa. (Kuva: Krista Järvelä)

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien verkkofestivaalin ohjelmatoiminta päättyy näin festivaaliviikon sunnuntaina, mutta VirtuaaliKaustisen sivusto Kaustinen2020.net on avoinna heinäkuun loppuun. Kaikki videot ja oheisohjelma ovat siellä maksutta katsottavissa. Tänään on avattu myös festivaaliviikon aikana lähetetyt kuusi iltakonserttia.

Sivustolla vierailtiin ajalla 13.–18.7. yhteensä yli 123 000 kertaa. Selvästi suosituinta sisältöä olivat päiväkohtaiset pelimanniohjelmat, joissa julkaistiin joka päivä noin 45 uutta videoesitystä. Ohjelmaa seurattiin kuuden päivän aikana Suomen lisäksi 50 maassa lähes 10 000 kertaa – eniten Yhdysvalloissa ja Japanissa, seuraavaksi eniten Ruotsissa ja Saksassa.

– Pro Kaustinen ry. päätti järjestää festivaalin verkossa niin mahdollisimman samalla tavalla kuin normaalisti. Uskon, että Kaustinen tulee erottumaan näin laajana maksuttomana tapahtumana tämän kesän verkkofestivaalien joukossa, Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala sanoo.

Festivaalin toiminnanjohtaja Valtteri Valo on laskenut, että pelimanniohjelman jos katsoo kokonaan läpi, aikaa kuluu 32 tuntia 2 minuuttia 50 sekuntia. Kaikkien videoiden yhteiskesto on 46 tuntia 47 minuuttia.

– Pelimannit tekivät juhlan jälleen kerran! He kuvasivat itse ja tuottivat 350 uutta videota. Niiden linkit jäävät vielä heinäkuun jälkeenkin katsottaviksi YouTubeen KaustinenFMF-videokanavan soittolistoille, Valtteri Valo kertoo.

Kaustisen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran festivaalipuistossa vuoden kuluttua 12.–18.7.2021.