Kirilola. Kuva Marjo Varonen.

Kirilola. Kuva Marjo Varonen.

Kolme vuotta asuin täällä, mutta silti vasta nyt näen sen hetken vuodesta, kun Kaustinen oikeasti herää henkiin. Festareita on nyt takana (omalta osaltani) kolme päivää ja vielä olis tämä ja huominen jäljellä. Pakko kuitenkin tässä vaiheessa hehkuttaa!

En koskaan tiennyt, kuinka yhteishenkinen, omaperäinen ja monikulttuurillinen meininki täällä on! Lähes jokainen nurkka koko kunnasta on otettu käyttöön (esiintymispaikkoja kun on yhteensä 27), ja lavojen ideoinnissa on käytetty fiksua maalaisjärkeä. Kuvassa tosiaan lukion nurkalla olevassa traktorin peräkärrissä esiintyy japanilainen Kirilola.

Täällä on myös kuultu muun muassa nepalilaista, australialaista ja brittiläistä musiikkia, ja huomenna olis luvassa espanjalais-madagaskarilainen yhtye (niin ja @anssikela).

Aivan kuin olisi lähtenyt kauemmaksikin.

Koulunkin on nyt viime päivinä nähnyt aivan erilailla, ollaan nimittäin Hannan (@vesihanna) kanssa kuurailtu koulun käytäviä ja vessoja ihan urakalla (jollainhan tämäkin lysti on maksettava). Se on sellaista aikaa ja ihmisten hätiä vastaan taistelevaa työtä; taisinpa toissapäivänä käännyttää vessasta myös Maijasen Paven, joka muuten eilen esiintyi yhdessä Kaustisen housebandin kanssa, ja hanurissa oli tietenkin yksi lukion lehtoreista.

Kyllä nämä tällaiset vaan jaksaa edelleenkin hämmästyttää tätä savolaista kaupunkilaistyttöä. 😀

 Marjo Varonen