Varma jokavuotinen merkki Kaustisen kansanmusiikkijuhlien lähestymisestä on festivaalipuiston telttojen pystyttäminen. Tänä vuonna festivaalin pääesiintymislava ja ehkä koko Kaustisen tunnetuin maamerkki on nimetty uudelleen. Aiemmin myös nimellä ”Villen pipo” tunnettu festivaaliareena kulkee tästedes nimellä KPO-areena.

”Kun areenan nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi, vaihtoehto yhteistyökumppaniksi löytyi hyvinkin luontevasti. Osuuskauppa KPO on meidän pitkäaikainen yhteistyökumppanimme ja aika yhteistyön laajentamiselle tuntui sopivalta,” sanoo Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Valtteri Valo.

Uuden nimen myötä entistä vahvempi yhteistyö

Nimenmuutos ei ole pelkästään symbolinen; se heijastaa syvempää ja laajempaa yhteistyötä Pro Kaustinen ry:n ja Osuuskauppa KPO:n välillä. Uusi yhteistyö mahdollistaa festivaalin kehittämisen luotettavan kumppanin kanssa, mutta tarjoaa myös laajan ja vahvan näkyvyyden yhteistyökumppanille.

”Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme laajentaa yhteistyötämme Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kanssa. Kaustinen tunnetaan maailmanlaajuisesti kansanmusiikkijuhlistaan ja KPO-areena on keskeinen osa festivaalin identiteettiä tarjoten vierailijoille unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi kansanmusiikkijuhlat edistävät KPO:n toiminta-alueen elinvoimaisuutta, joka on meille erittäin tärkeää,” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

KPO-areena festivaalin keskipisteenä

KPO-areena toimii Kaustisen kansanmusiikkijuhlien pääesiintymispaikkana, jossa voi viikon aikana seurata soittoa, laulua ja tanssia. Vierailijat pääsevät myös halutessaan osallistumaan esimerkiksi legendaariseen Yökatrilliin. Vuoden festivaaliksi 2024 nimetty Kaustinen Folk Music Festival toivottaa yhteistyökumppaneineen sekä lähes 700 esiintyjäryhmän voimin kaikki viettämään kesän onnellisimpia päiviä!

Kaustinen Folk Music Festival 8.-14.7.2024