Avain Säästöpankki tarjoaa maksuttoman avajaispäivän Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Kuvassa festivaalin toiminnanjohtaja Valtteri Valo, Pro Kaustinen ry:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala sekä Avain Säästöpankin liiketoimintajohtaja Susanna Järvenpää. Kuva Viivi Paavola.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaispäivänä 10.7.2023 kaikki ovat tervetulleita osallistumaan kansanmusiikin ja -tanssin juhlaan.  Avajaispäivänä yleisöllä on vapaa pääsy festivaalialueelle, maksuttoman avajaispäivän mahdollistaa tulevana kesänä Avain Säästöpankki.

Maksuton avajaispäivä on muodostunut jo perinteeksi Kaustisen festivaalilla. ”Yhdessä Avain Säästöpankin kanssa haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua kesän onnellisimmille päiville mahdollisimman matalalla kynnyksellä.”, festivaalin toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo.

Yhteistyö Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kanssa mahdollistaa Avain Säästöpankille laajan ja positiivisen näkyvyyden oman toimialueensa lisäksi myös valtakunnallisesti. Näkyvyyden lisäksi Avainsäästöpankkilaiset ovat mukana menossa koko festivaaliviikon eri tavoin, mm. tiettyinä päivinä omassa esittelyteltassaan festivaalin Juhlapihalla ja nimikkokonsertissaan torstaina.

”Vastuullisuus on yksi Avain Säästöpankin toimintaa ohjaava arvo. Tässä yhteistyössä koemme, että voimme toteuttaa vastuullisuutta vähän eri tavoin kuin pankin normiarjessa. Maksuttoman maanantain kautta mahdollistamme jokaiselle festivaalielämyksen”, toteaa liiketoimintajohtaja Susanna Järvenpää tyytyväisenä.      

”Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä Pro Kaustinen ry. ja Avain Säästöpankki ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan eri muodoissa. Nyt solmittu sopimus on luonteva jatko yhteistyölle ja mahdollistaa uusien yritysyhteistyökonseptien pilotoinnin tulevaisuutta ajatellen. Samanlaisen arvopohjan jakaminen vahvistaa yhteistoimintaa. ”, Pro Kaustinen ry:n hallituksen puheenjohtaja Ira Korkala toteaa.

Aiempina vuosina maksuttoman avajaispäivän yhteistyökumppaneina ovat toimineet Kaustisen kunta, Kaustisen seutukunta ja Kaustisen yrittäjät.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 10.-16.7.2023. Festivaalin oma teema on Rauha ja maakuntateemana on vuorossa Keski-Suomi. Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen valtakunnallinen vuositeema on Arkistojen äärellä.