Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry. on vuosikokouksessaan 20.12.2023 vahvistanut menneen kesän juhlan ja tuotantokauden tulokset.  Tilikauden 2023 tulos oli 10 048,99 euroa alijäämäinen liikevaihdon ollessa 1 189 374,14 euroa. Festivaalin kokonaiskäyntimäärä oli 48312 ja pääsylippuja myytiin 19215 kappaletta.

”Olemme tyytyväisiä viime kesän festivaaliin. Kokonaiskäyntimäärän kasvu ja erityisesti yleisöltä ja esiintyjiltä saatu positiivinen palaute ilahduttaa.” kertoo toiminnanjohtaja Valtteri Valo

Pro Kaustinen ry:n vuosikokous valitsi kokouksessaan 20.12.2023 Ira Järvelän jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana, myös nykyisen hallituksen jäsenet Pilvi Järvelä, Lauri Oino, Ilona Salomaa-Uusitalo ja Teemu Seikkula jatkavat luottamustoimissaan. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Jarmo Finnilä.

”Tapahtumatuotannon ja kulttuurialan kenttä on jatkuvassa muutospaineessa. Tuotantokustannusten voimakas kasvu sekä kuluttajakäyttäytymisen muutokset asettavat haasteita jatkossakin. Kansanmusiikkijuhlien osalta katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen ja jatkamme tapahtuman kehittämistä laaja-alaisesti arvojemme mukaisesti musiikki, kansanperinne ja osallisuuden kokemisen mahdollistaminen edellä.” toteaa puheenjohtaja Ira Järvelä.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 8.–14.7.2024. 57. kertaa järjestettävän festivaalin ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan tammikuussa. Vuoden 2024 festivaalin teema on Kylässä! and the theme of region is Etelä-Pohjanmaa. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen valtakunnallinen vuositeema on Omasta päästä.