Perjantaina keskisuomalaiset soittajat, laulajat ja tanssijat valloittavat Keskipohjanmaa-areenan. Valinta Kaustisen tämän vuoden maakuntateemaksi on innostanut satoja ihmisiä yhteen. Konsertti nimeltä Saunamarssin tahtiin – Kaikuja Keski-Suomesta alkaa kello 15.

Lavalle nousevat Jyväskylän kansalaisopiston lasten ja nuorten ryhmät, Vapaapääsy-yhtye, Prikka, Juntu, Isottaret, Kopla ja Jyväskylän työväenyhdistyksen Soittokunta Kajastus. Keski-Suomen kansanmusiikkiyhdistyksen puheenjohtaja, mestaripelimanni Katja Lampinen kertoo, että innostus oli aivan valtava heti, kun maakuntakonsertin rakentaminen alkoi.

– Odotettiin ensimmäisiin harjoituksiin 50–60 osanottajaa. Tulikin heti sata. Nyt meitä on täällä noin 300, juuri äsken tuli vielä kolme bussilastillista. Ja vieläkin on tullut soitteluita, että pääseekö mukaan – eihän tämän parempaa festivaalia voi ollakaan, Katja Lampinen hymyilee.

Keskisuomalaisten jälkeen kello 17.00 areenalla lauletaan tunnettuja suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä kaikkien tuntemia ikivihreitä.

Areenan illan kruunaavat ukrainalainen Hudaki Village Band kello 19.15, Scandinavian Music Group kello 21.15 ja viikon riehakkain suuri yhteisötanssi Iltavilli kello 23.30.

Kallio kutsuu illanviettoon

Jos et ole vielä kiivennyt Kallioklubille, perjantai-iltana se todella kannattaa. Esimerkiksi kello 22.30 on mahdollista päästä Elephant Sessionsin keikalle. Tämä suosittu skotlantilainen yhtye kiertää maailmaa ja on nyt Kaustisella!

Matkalla kalliolle voi nähdä Vuoden yhtyeen, Ääniteatteri Iki-Turson ainutlaatuisen runolaulukonsertin kello 19 Kaustinen-salissa Kansantaiteenkeskuksessa. Sen vierestä nousee portaat Kallioklubille ja Kalliokrouviin.

Perjantai on myös Keskipohjanmaa-päivä. Scandinavian Music Groupin konsertti on toteutettu yhteistyössä Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumhankkeen kanssa.

___________

KUVA YLLÄ: Kansantanssiryhmä Isottaret on mukana Keski-Suomen areenatapahtumassa.

Mestaripelimanni Katja Lampinen johtaa maakuntateeman Keski-Suomen satojen soittajien, tanssijoiden ja laulajien ryhmää perjantaina. Ennen suurta areenatapahtumaa Katja kohtasi kaustislaisen viulunsoiton keulakuvan Mauno Järvelän. Kuva: Marita Salonen

Vinkkejä perjantai-iltaan 14.7

Mondo
16.15 SAMMULS 2.0
18.15 Jimmy Träskelin
20.15 PásztorHóra (Unkari)
0.30 Pirulainen

Kaustinen Hall
19.00 Vuoden yhtye: Ääniteatteri Iki-turso

Club Kallio
21.00 Alda
22.30 Elephant Sessions (Skotlanti)
00.00 Gangar (Norja)
1.15 FF kollektiivi