Showcase

 

Kaustisen festivaalin jo vakiintuneessa showcase-sarjassa esitellään eteenpäin tavoittelevia ja nousevia kansanmusiikin nimiä. Raati on valinnut kansainvälisen ja kovatasoisen hakijajoukon keskuudesta kolme edustavaa kokoonpanoa, jotka peilaavat kokonaisuutena kansanmusiikin monenlaisia puolia.

Zäpämmät

Zäpämmät rikkoo rajoja sointinvalinnoillaan ja yhdistää suomalaisen kansanmusiikin senegalilaisiin, malilaisiin, afro-kuubalaisiin ja flamencon musiikillisiin elementteihin.

Kauniinrosoiset laulut kertovat tosielämästä – vaikeista elämäntilanteista, joihin kuulija voi samaistua. Suomeksi laulettua, kantaa ottavaa maailmanmusiikkia esittävä duo on soittanut yhdessä yli kolmen vuoden ajan.

Duon filosofiana on nostaa esiin vaiettuja ääniä, yhteiskunnan sukupuolittuneita rakenteita sekä silkkaa elämisen riemua.

Kokoonpano
Marjo Smolander – konserttikantele, laulu
Pauliina Kauppila – lyömäsoittimet, laulu

Esikoisalbumi
Äiti maa 2019

 

Kuuntele Mummoni-kappale

@zapammat
@marjosmolander
@paukuttaja

Bergå Folk Project

Neljä muusikkoa, kaksitoista instrumenttia, kahdeksan laulettua kieltä. Ohjelmisto koostuu pääosin trad-kansanlauluista Azerbaidžanista, Armeniasta, Italiasta, Yhdysvalloista sekä Ranskasta. Maiden kielien lisäksi lauletaan myös oksitaaniksi, ruotsiksi ja suomeksi.

Bergå Folk Project sai alkunsa 2019, kun muusikot tekivät yhdessä tilaustyön Helsingin kaupunginorkesterille. Yhtye tähtää paitsi kotimaisille, erityisesti ulkomaisille konserttilavoille ja festivaaleille. Omien sooloprojektiensa ohessa he vaikuttavat tällä hetkellä myös lukuisissa kokoonpanoissa.

Kokoonpano
Aili Järvelä – laulu, viulu, harmoni
Esko Grundström – basso, haitari, kanteleet, harmoni, laulu
Iida Savolainen – alttoviulu, viulu, jouhikko, laulu
Topi Korhonen – kitara, mandoliini, harmoni, trumpetti, laulu

 

Esikoisalbumi
Tulossa vuoden 2021 aikana

 

Kuuntele Malorous Qu’o Uno Fenno -kapple

@bergafolkproject
@ailieelin
@iidasavolainenmusic

Westward the Light

Kvartetin musiikki saattelee kuulijan Skotlannin maisemiin ja luontoon. Yhtyeen jäsenet tekivät pitkään yhteistyötä eri kokoonpainoissa. Oma yhtye Westward the Ligh löysi nopeasti oman äänensä ja syntyi uutta ilmaisua ikivanhasta skotlantilaisen kansanmusiikista.

Yhtyeen suosio on kasvanut jatkuvasti Skotlannissa ja sen ulkopuolella. Kolmas vuosi alkoi merkittävällä, loppuunmyydyllä esiintymisellä kelttimusiikin Celtic Connections -festivaalilla Glasgow Royal Concert Hallissa tammikuussa 2020.

Saman vuoden keväällä oli vuorossa esikoisalbumin julkaisu.

Kokoonpano
Charlie Grey – viulu
Sally Simpson – viulu
Owen Sinclair – kitara, laulu
Joseph Peach – piano

Esikoisalbumi
Westward the Light 2020

Kuuntele Reels-kapple

@westwardthelight

Share This